«Ποιο κορίτσι από την τάξη έχει ανδρικό φύλο;»: η αδιανόητη προσβολή δασκάλου σε μαθήτρια

«Ποιο κορίτσι από την τάξη έχει ανδρικό φύλο;»: η αδιανόητη προσβολή δασκάλου σε μαθήτρια

Ένα αδιανόητο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή έναν εκπαιδευτικό σε σχολείο στα Νότια Προάστια της Αθήνας,  το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τη στοχοποίηση και την ψυχολογική κατάπτωση μια μαθήτριας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν οι γονείς της μαθήτριας στο Υπουργείο Παιδείας, ο εν λόγω εκπαιδευτικός έκανε ένα πολύ χοντροκομμένο αστείο (στα όρια του bullying) για την κόρη τους, το οποίο παρέπεμπε στην εμφάνισή της και τον εν γένει δυναμικό χαρακτήρα της.

Πιο συγκεκριμένα, μπροστά σε όλα τα παιδιά της τάξης ρώτησε επί λέξει: «Θέλω να μου πείτε ποιο κορίτσι από την τάξη σας, ενώ είναι κορίτσι, έχει αντρικό φύλο;».

Εντελώς αυθόρμητα (μιλάμε, έτσι και αλλιώς, για παιδιά 11 και 12 ετών) κάποιοι μαθητές αναγνώρισαν στην «περιγραφή» του δασκάλου τους τη συμμαθήτριά τους και την ανέφεραν με το όνομά της.

Το παιδί αιφνιδιάστηκε αλλά σε πρώτη φάση κράτησε την ψυχραιμία τoυ. Το περιστατικό, όμως, υπέπεσε στην αντίληψη άλλου εκπαιδευτικού ο οποίος, αφού συνόδευσε τη μαθήτρια στην διευθύντρια της σχολικής μονάδας, ανέφερε τι είχε γίνει.
 
Εν συνεχεία ο εκπαιδευτικός που διατύπωσε τον απαράδεκτο “γρίφο”, αντιλαμβανόμενος ότι το περιστατικό παίρνει διαστάσεις, ζήτησε συγγνώμη από το παιδί, ισχυριζόμενος ότι έκανε πλάκα και ότι δεν θα έπρεπε το περιστατικό να φτάσει στο γραφείο της διευθύντριας.

Στο Σαββατοκύριακο που ακολούθησε, η μαθήτρια βρέθηκε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση φέρνοντας ξανά και ξανά στο μυαλό της το περιστατικό.

Οι γονείς έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την συνεφέρουν και να την βοηθήσουν να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της για το σχολικό περιβάλλον και τους εκπαιδευτικούς. Τα κατάφεραν μετά από πολύ κόπο.

Με την καταγγελία τους στο Υπουργείο Παιδείας, η οποία έχει πάρει ήδη αριθμό πρωτοκόλλου, οι γονείς αξιώνουν τη διερεύνηση και την πειθαρχική δίωξη του εκπαιδευτικού. Αναμένεται η απόφαση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής στην οποία ανήκει το σχολείο που έλαβε χώρα το περιστατικό.

Πηγή: news247.gr 

v