DIY: Διακόσμηση σπιτιού με παλιά αντικείμενα

DIY: Διακόσμηση σπιτιού με παλιά αντικείμενα

Διανύουμε την περίοδο του DIY και της επαν-αξιοποίησης παλιών αντικειμένων, τα οποία αν ζούσαμε στα 90's θα είχαμε ήδη πετάξει και αντικαταστήσει με άλλα, διπλάσιας αξίας. Στις μέρες μας, όμως, με λίγη φανταστία, μία παλιά βαλίτσα μπορεί να μετατραπεί σε ρετρό ντουλάπι, οι ρακέτες σε καθρέφτες και το skateboard σε λάμπα-απλίκα.

Συγκεντρώσαμε κάποιες απίθανες ιδέες ανακύκλωσης παλιών οικιακών -και όχι μόνο- αντικειμένων σε έπιπλα και διακοσμητικά, όπως αυτές αναρτήθηκαν στο Pinterest και το Tumblr και σας τις παρουσιάζουμε.

Σκέιτμπορντ σε λάμπα-απλίκα

Ένα παλιό σκέιτ μπορεί να δείξει πολύ στιλάτο στο γραφείο ενός εφήβου. Ωστόσο και ένα νέο σκέιτ θα έκανε εξίσου καλή εντύπωση, για πιο μοντέρνο δωμάτιο.

Βαλιτσάκι σε ντουλαπάκι-φαρμακείο

Οι παλιές βαλίτσες των γονιών ή των παππούδων μας είναι συνήθως πανέμορφα vintage κομμάτια που δε μας «κάνει καρδιά» να πετάξουμε, αλλά ούτε και να χρησιμοποιήσουμε μπορούμε (κυρίως γιατί δεν έχουν ροδάκια). Μπορούν, όμως, κάλλιστα να τοποθετηθούν σε έναν τοίχο (ακόμα και πάνω από τον νεροχύτη του μπάνιου) και, εφόσον κολλήσουμε πάνω τους έναν καθρέφτη, να λειτουργήσουν ως ντουλαπάκι-φαρμακείο.

Σκοινί αναρρίχησης σε πολυέλαιο

Αν είστε λάτρεις της αναρρίχησης και δεν ξέρετε τι να κάνετε με παλιά σας σχοινιά που έχουν ταξιδέψει μαζί σας σε όλη την Ελλάδα, κρεμάστε τα ψηλά φτιάχνοντας αυτόν τον πολυέλαιο.

Παλιές ρακέτες σε καθρέφτες

Υπάρχουν αμέτρητα αντικείμενα που μπορούν να μετατραπούν σε καθρέφτες, αρκεί να... κολλήσετε έναν καθρέφτη πάνω τους. Οι παλιές ρακέτες είναι σίγουρα μία πρωτότυπη ιδέα, ιδανική για ρετρό σπίτια.

Πλυντήριο ρούχων σε «φου-φου»

Από τις πιο πρωτότυπες χρήσεις παλιών αντικειμένων είναι αυτός ο κάδος πλυντηρίου ρούχων, στον οποίον μπορείτε να βάλετε μερικές πέτρες ή τούβλα, να τον τοποθετήσετε πάνω σε ένα σκαμπό και ανάψετε φωτιά με κάρβουνο. Μία έξυπνη ιδέα για ζέστη στο μπαλκόνι ή στην βεράντα (αποφύγετε να το βάλετε μέσα στο σπίτι).

Υδρόγειος σε λάμπα ή μπολ

«Ξεθάψατε» την υδρόγειο που κοσμούσε το παιδικό σας δωμάτιο από το πατάρι και θέλετε να την ξαναβάλετε στην ζωή σας; Κόψτε την στα δύο και περάστε ένα ντουί με καλώδιο για να την κάνετε ή λάμπα ή απλά γυρίστε την ανάποδα και χρησιμοποιήστε την ως διακοσμητικό μπολ.

Λάμπα σε θερμοκήπιο

Εφόσον μπορέσετε την ξεβιδώσετε και να την γεμίσετε –το γέμισμα φαίνεται σχετικά εύκολη υπόθεση- θα έχετε φτιάξει εξαιρετικά διακοσμητικά για τη βεράντα σας, ενώ μπορείτε μάλιστα κρεμάσετε πολλές από αυτές και από το ταβάνι.

Πιστωτικές κάρτες σε πένες για κιθάρα

Μπορείτε να δοκιμάσετε να κόψετε μόνοι σας τις πιστωτικές σας κάρτες σε μορφή πένας (έτσι κι αλλιώς δεν τις χρειάζεστε), όμως θα είναι πολύ πιο εύκολο αν χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Pickmaster Plectrum Punch (αγοράστε το από το Amazon).

Χαλάκι της γιόγκα σε θήκη για λάπτοπ (ή τάμπλετ)

Θα χρειαστεί μόνο να το κόψετε στις σωστές διαστάσεις και να το ράψετε γύρω-γύρω. Το εν λόγω χαλάκι μπορείτε ακόμα να το κόψετε σε σχήμα σουβέρ για τα ποτήρια σας.

Παλιός πίνακας σε πίνακα με τέρας

Τα περισσότερα ελληνικά σπίτια είχαν την ατυχία να κληρονομήσουν παρόμοιους πίνακες από τους προγόνους τους, τους οποίους απλά δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε. Αν, όμως, στην οικογένεια ή την παρέα σας έχετε κάποιον καλλιτέχνη, που πιάνουν τα χέρια του στο σκίτσο, ένας τέτοιος πίνακας μπορεί να μεταμορφωθεί σε πραγματικό έργο τέχνης, προσθέτοντας απλά ένα τέρας! Σκεφτείτε το (και πείτε στη μαμά σας ότι η εναλλακτική είναι ο σκουπιδοτενεκές).

Πηγή: Matadornetwork

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v