5 DIY κότσοι για επίσημες και μη περιστάσεις

5 DIY κότσοι για επίσημες και μη περιστάσεις

Η μόδα, όπως πάντα, κάνει κύκλους και το σινιόν που αποτέλεσε αποκλειστικό χτένισμα των κομψών κυριών από το 1955 έως το 1960, επανέρχεται δριμύτερο στολισμένο με πλεξούδες, φουσκωμένο και «ανορθωμένο» στην κορυφή του κεφαλιού, ενώ αναμένεται να γίνει το must χτένισμα για τις νύφες του 2013.

Δείτε πώς θα φτιάξετε μόνες σας κομψά σινιόν, για ιδιαίτερες και μη περιστάσεις, που θα σας βολέψουν τρομερά με τα χοντρά κασκόλ και τα ζιβάγκο, τώρα τον Χειμώνα.

Ο κότσος της μπαλαρίνας

Για τον κότσο της μπαλαρίνας χρειάζεστε καταρχήν... μακριά μαλλιά! Κατά τ'άλλα είναι πολύ εύκολος. Πιάνετε μία ψηλή αλογοουρά, βάζετε το δάχτυλό σας στη μέση της κοτσίδας και τυλίγετε γύρω του τα μαλλιά. Στο τέλος τα στερεώνετε με πολλά τσιμπιδάκια και ψεκάζετε με λακ.

Κότσος με ανάποδη πλεξούδα

Γυρίζετε το κεφάλι και ρίχνετε όλα τα μαλλιά προς τα κάτω για να κάνετε μία γαλλική πλεξούδα ξεκινώντας από τον αυχένα και καταλήγοντας στη μέση του κεφαλιού. Τη στερεώνετε με ένα λαστιχάκι και στη συνέχεια, με ένα άλλο λαστιχάκι πιάνετε όλα τα μαλλιά σε μία ψηλή αλογοουρά, την οποία τυλίγετε γύρω από τον εαυτό της. Στο τέλος στερεώνετε τα μαλλιά με πολλά τσιμπιδάκια.

Κοτσάκια για ιδιαίτερες περιστάσεις

Ένα χτένισμα ιδανικό για γάμο και πολύ εύκολο να γίνει. Απλά χωρίζετε τα μαλλιά σε τρία μέρη και στρίβετε την κάθε τούφα έτσι ώστε να γίνει σαν «κεφτεδάκι», χαμηλά στο κεφάλι. Στερεώνετε με τσιμπιδάκια και φουρκέτες. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε στα μαλλιά σας διακοσμητικά κοκαλάκια ή λουλούδια. Τις μπροστά τούφες μπορείτε να τις κάνετε να πέφτουν κυματιστά με το ψαλίδι.

Κότσος με πλεξούδα

Πιάνετε τα μαλλιά σας μία ψηλή αλογοουρά με λαστιχάκι. Ξεχωρίζετε από αυτήν μία μακριά τούφα. Περιστρέφετε τα υπόλοιπα μαλλιά της αλογοουράς γύρω από τον εαυτό τους για να γίνει κότσος, τον οποίον στερεώνετε με τσιμπιδάκια. Πλέκετε σε πλεξούδα την τούφα που αφήσατε έξω και τυλίγετε την πλεξούδα στη βάση του κότσου. Αν θέλετε στολίζετε τα μαλλιά σας με ένα λουλούδι ή ένα κοκαλάκι-φιογκάκι.

Κότσος από πλεξούδα

Για έναν ακόμα εύκολο αλλά εντυπωσιακό κότσο θα χρειαστεί να πιάσετε τα μαλλιά σας σε ψηλή αλογοουρά, την οποία θα χωρίσετε σε δύο μέρη. Θα πλέξετε τα μέρη αυτά σε δύο πλεξούδες, τις οποίες θα σταθεροποιήσετε με μικρά λαστιχάκια και θα τις στριφογυρίσετε μεταξύ τους, γύρω από την αρχική κοτσίδα. Στη συνέχεια θα τις στερεώσετε με τσιμπιδάκια και θα ψεκάσετε με λακ για να μην ξεφεύγουν τριχούλες. Μπορείτε, επίσης, να στολίσετε το χτένισμα με ένα όμορφο κοκαλάκι.

Πηγή: iVillage, TheBerry

v