Πώς να κάνετε μοντέρνες τις παλιές σας καρέκλες

Πώς να κάνετε μοντέρνες τις παλιές σας καρέκλες

Ακόμα κι αν «δεν πιάνουν τα χέρια σας», μπορείτε πολύ εύκολα, όχι μόνο να επισκευάσετε αλλά και να μεταμορφώσετε τις παλιές σας καρέκλες.

Πάρτε τα μέτρα σας

Πάρτε τα μέτρα από το κάθισμα. Στη συνέχεια προσθέστε περίπου 8 εκατοστά, στον αριθμό που υπολογίσατε. Αυτό γιατί θα χρειαστεί ύφασμα για να «διπλώσει» κάτω από την καρέκλα.

Αγοράστε τσόντα

Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με υφάσματα. Ζητήστε να σας καθοδηγήσουν και επιλέξτε το ύφασμα που σας αρέσει. Θα πρέπει να διαλέξετε ένα ύφασμα που να είναι ανθεκτικό και θα ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Συμβουλή: Τα χρώματα και τα σχέδια θα επιχειρήσουν να... παρασύρουν το πορτοφόλι σας.

Στα όπλα

Συλλέξτε τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε. Θα χρειαστείτε σίγουρα ένα συρραπτικό πιστόλι και ψαλίδι.

Βαράμε διάλυση

Αποσυναρμολογήστε την καρέκλα σας. Θα πρέπει να ξεχωρίσετε το κάθισμα από την υπόλοιπη καρέκλα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να το αποκολλήσετε από την πλάτη και τα πόδια. Στη συνέχεια αφαιρέστε το παλιό ύφασμα (ή και όχι). Αν δεν τα καταφέρνετε μόνοι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αποσυρραπτικό.

Ο νέος είναι ωραίος

Τοποθετήστε το νέο ύφασμα στο κάθισμα, τυλίγοντας το μαξιλάρι μέχρι το κάτω μέρος του καθίσματος. Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο. Πρέπει να τεντώσετε το ύφασμα πολύ καλά και να το συρράψετε χωρίς να μείνει κενό στο πάνω μέρος. Όταν τελειώσετε, κόψτε το ύφασμα που περισσεύει. Τοποθετήστε πάλι το κάθισμα και στερεώστε το, όπως ήταν πριν ή βιδώστε το.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v