10 καλλυντικά που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε

10 καλλυντικά που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε

Αντιρυτιδικές κρέμες, σαμπουάν που τονώνουν το χρώμα των μαλλιών, τόνερ... Χρειάζεστε πραγματικά όλα αυτά τα προϊόντα ομορφιάς; Κάνουν όντως θαύματα για την εμφάνισή σας; Ας ανατρέξουμε σε αυτά και ας αναθεωρήσουμε την πρακτική και οικονομική αξία τους.

Τόνερ

Κάποιες γυναίκες ξεπλένονται με αυτό προκειμένου να αποκτήσει η επιδερμίδα τους δροσιά, σφριγηλότητα και αίσθημα καθαρότητας, ωστόσο οι δερματολόγοι λένε πως δεν είναι απαραίτητο, καθώς τα νέα σαπούνια για το πρόσωπο δεν αφήνουν ίχνη, ώστε να χρειάζεται το τόνερ για να τα αφαιρέσει.

Σαμπουάν και κοντίσιονερ για την πιτυρίδα

Δε μπορείτε να ρυθμίσετε την πιτυρίδα σας; Η λύση δεν βρίσκεται στα προϊόντα για τα μαλλιά, σύμφωνα με τους hairstylists. Πολλά από αυτά, μάλιστα, μπορεί να ξηράνουν το δέρμα στο κεφάλι και να επιδεινώσουν την πιτυρίδα. Είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε δερματολόγο, ο οποίος θα διαπιστώσει αν πράγματι το πρόβλημα είναι πιτυρίδα ή κάποιο άλλο δερματικό, όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση, και να σας συστήσει τη σωστή θεραπεία αντιμετώπισης. Επιπλέον, δοκιμάστε να χρησιμοποιήστε αυτές τις ειδικές βούρτσες για την πιτυρίδα. Είναι πιο οικονομικές από τα σαμπουάν και λέγεται ότι μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνσή της.

Κρέμες για τα πόδια

Ειδικά τον χειμώνα και ειδικά με τις ιώσεις που πλένουμε συνέχεια τα χέρια μας, οι περισσότεροι έχουν μία κρέμα χεριών –ίσως και άλλη μία στην τσάντα τους. Γιατί, λοιπόν, να αγοράσετε και μία κρέμα για τα πόδια; Αν πραγματικά χρειάζεστε ενυδάτωση στις πατούσες, δοκιμάστε να απλώσετε λίγο baby oil, να φορέσετε κάλτσες και να κοιμηθείτε έτσι.

Συσφικτικές λοσιόν

Αν επιθυμείτε λεία, χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας επιδερμίδα για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μη μπαίνετε στον κόπο να πασαλείβεστε με συσφικτικές λοσιόν, λένε οι επιστήμονες. Καμία από αυτές δεν θα σφίξει το σώμα ή θα μειώσει την κυτταρίτιδα μακροπρόθεσμα. Αν το έκαναν δεν θα υπήρχε γυναίκα με κυτταρίτιδα. Τίποτα δε μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που φέρνει η γυμναστική και η σωστή διατροφή.

Σαμπουάν και κοντίσιονερ για βαμμένα μαλλιά

Όχι, τα σαμπουάν που αγοράζετε από τα σούπερ μάρκετ δε μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας ακόμα πιο ξανθά ή ακόμα πιο καστανά. Επιπλέον, η μικρή ποσότητα προσωρινής βαφής που περιέχουν μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τους χρωματικούς τόνους των μαλλιών σας με αποτέλεσμα τα χρώμα να μην έχει τελικά καμία σχέση με αυτό που θέλετε. Τέλος, σύμφωνα με τους hairstylists τα σαμπουάν αυτά περιέχουν τόσα χημικά πρόσθετα, τα οποία τελικά περισσότερο βλάπτουν παρά φροντίζουν τα μαλλιά και τα φυσικά τους έλαια που έχουν να κάνουν με τη λάμψη.

Κρέμα ξυρίσματος

Πριν εμφανιστεί το αφρόλουτρο, η κρέμα ξυρίσματος εξυπηρετούσε έναν σημαντικό σκοπό: Μαλάκωνε τις ρίζες των τριχών και έτσι το ξυράφι γλιστρούσε πιο εύκολα. Τα περισσότερα αφρόλουτρα, όμως, σήμερα που περιέχουν γλυκερίνη κάνουν ακόμα καλύτερη δουλειά από τον αφρό, ο οποίος, σε εσάς τουλάχιστον, πραγματικά δεν χρειάζεται.

Κάψουλες βιταμίνης Ε

Κάποιοι λένε ότι εφαρμόζοντας τις κάψουλες αυτές απευθείας στην επιδερμίδα, μπορεί να έχει αντι-γηραντικές ιδιότητες. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν τα χάπια αυτά έρχονται σε επαφή με τον ήλιο, τα αντιγηραντικά αντιοξειδωτικά τους καταστρέφονται. Επιπλέον, τα συντηρητικά που έχουν μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Είναι προτιμότερο είναι βρείτε μία κρέμα με βιταμίνη Ε, η οποία θα την περιέχει σε μορφή που δεν επηρεάζεται από το ηλιακό φως, οπότε θα έχετε μόνο θετικά οφέλη από αυτήν.

Σέρουμ για τις άκρες των μαλλιών

Δυστυχώς η «ψαλίδα» στις άκρες των μαλλιών δεν αποφεύγεται εντελώς ούτε διορθώνεται με σέρουμ. Οι άκρες των μαλλιών χωρίζονται στην εξωτερική στοιβάδα της τρίχας, παράγοντας ηλεκτρικό φορτίο που χειροτερεύει το φριζάρισμα. Τα σέρουμ μπορεί να ουδετεροποιούν αυτή τη στατική ενέργεια με προσωρινά αποτελέσματα, δίνοντας μία πιο λεία και λαμπερή εικόνα. Αλλά στην πραγματικότητα, η μόνη θεραπεία στην «ψαλίδα» είναι το κούρεμα.

Λοσιόν με πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία

Το να βάζετε αντηλιακό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι παραπάνω από απαραίτητο. Επιλέγοντας, όμως, κάποιο με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, δεν σε προσφέρει τίποτα παραπάνω από κόστος για την τσέπη σας. Οι ειδικοί λένε ότι αντηλιακά με SPF 70+ δίνουν στον κόσμο μία εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας, και ότι το 30 είναι ένας επαρκής δείκτης, εφόσον προσφέρει προστασία ευρέως φάσματος (καλό είναι να περιλαμβάνει διοξείδια τιτανίου, οξείδια ψευδαργύρου, mexoryl ή avobenzone) και το απλώνετε σωστά, σε όλο το σώμα. Οι ειδικοί, λοιπόν, προτείνουν να επιλέγουμε αντηλιακό με δείκτη 30 αντί 50, το οποίο θα είναι κατά μερικά ευρώ φθηνότερο με αποτέλεσμα να μην «τσιγκουνευόμαστε» να το χρησιμοποιήσουμε.

Λάδι για τις παρανυχίδες

Μπορεί να ακούγεται σπουδαίο: Με 10 μόνο μικροσκοπικές σταγόνες αποκτάτε τέλειο μανικιούρ. Όμως, όπως λένε οι ειδικοί, το λάδι αυτό δεν παραμένει στη θέση του και μετά από λίγο είναι σα να μην υπάρχει. Αντίθετα, για καταστρεμμένες ή «φαγωμένες» παρανυχίδες είναι προτιμότερες οι κρέμες και οι αλοιφές που διαρκούν περισσότερο.

Πηγή: Womansday

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v