Άνοιξη 2013: Οι τάσεις του μακιγιάζ

Άνοιξη 2013: Οι τάσεις του μακιγιάζ

Οι εβδομάδες μόδας που πέρασαν ανέδειξαν κάποιες από τις εντυπωσιακότερες τάσεις στο μακιγιάζ, το οποίο δίνει έμφαση στο «γυμνό», καθαρό δέρμα με λίγες ενδιαφέρουσες πινελιές χρώματος. Πολλοί ήταν οι σχεδιαστές που τόνισαν τα μάτια με μπλε και πράσινες σκιές –ας μην ξεχνάμε ότι το σμαραγδί είναι το χρώμα της χρονιάς, ενώ το βυσσινί κυριάρχησε στα χείλη.

Ας δούμε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στο μακιγιάζ της φετινής άνοιξης:

Κόκκινα χείλη

Κρεμώδεις, ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του κόκκινου και χείλη καλά διαγραμμένα με αντίστοιχης απόχρωσης μολύβι, κάνουν τα χείλη να δείχνουν όμορφα και πλούσια. Για τις βραδινές σας εμφανίσεις, μπορείτε να επενδύσετε σε πιο σκουρόχρωμα, βυσσινί κραγιόν. Προσέξτε όμως: Για να πετύχετε το αποτέλεσμα που προστάζει η μόδα, το υπόλοιπο πρόσωπο πρέπει να παραμείνει σχεδόν άβαφτο.

Eyeliner σε ντεγκραντέ εφέ

Από πέρσι που έγινε της μόδας το cat-eye στο μακιγιάζ των ματιών, το eyeliner έχει γίνει το πιο απαραίτητο makeup tool στο γυναικείο νεσεσέρ και, όπως φαίνεται, θα παραμείνει... Κάποιοι σχεδιαστές πρότειναν για το ανοιξιάτικο μακιγιάζ ρετρό βάψιμο ματιών, με έντονα τονισμένο βλέμμα και γραμμές που «ξεφεύγουν». Ωστόσο, οι περισσότεροι προτίμησαν πιο απαλές αποχρώσεις, με σαφή γραμμή γύρω από τα μάτια που «ξεθωριάζει» προς τα έξω.
Προσέξτε όμως: Αν επιλέξετε να τονίσετε τα μάτια σας, στο μακιγιάζ σας, θα πρέπει να δώσετε στα χείλη nude απόχρωση, είτε με ματ κραγιόν είτε με άχρωμο γκλος.

Τεράστιες βλεφαρίδες

Μία ακόμα τάση που κυριάρχησε μας θύμισε το στιλ της Twiggy: Τεράστιες -ψεύτικες για τις περισσότερες- βλεφαρίδες. Εκτός κι αν είστε από τις τυχερές που έχουν εκ φύσεως μεγάλες και πλούσιες βλεφαρίδες, οι υπόλοιπες που θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την τάση, θα πρέπει να βρείτε τις ψεύτικες που σας ταιριάζουν καλύτερα.
Tip: Μία εκδοχή που μας άρεσε για το καλοκαίρι είναι έντονες μαύρες βλεφαρίδες με άσπρο eyeliner. Δοκιμάστε το και ταιριάξτε το με άσπρο μανό!

Φρύδια ξανά

Μετά την αμφιλεγόμενη -επηρεασμένη από το Girl with the Dragon Tattoo- τάση του περασμένου χειμώνα, που ήθελα τα φρύδια ξασπρισμένα (αν όχι βγαλμένα εντελώς), η άνοιξη τα επαναφέρει και μάλιστα στην πιο... πρωτόγονη μορφή τους. Έτσι, πολύ σχεδιαστές όχι μόνο προτίμησαν μοντέλα με μεγάλα, πλούσια φρύδια, αλλά τους τα τόνισαν κιόλας, με μολύβι φρυδιών. Θα σας συμβουλεύαμε, πάντως, πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε μόνη σας στο σπίτι, να ζητήσετε από κάποια αισθητικό να «καθαρίσει» τα φρύδια σας, διαγράφοντάς τα όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό τους σχήμα, και στη συνέχεια να σας συμβουλεύσει για το κατά πόσο αυτά χρειάζονται «γέμισμα» και με ποια απόχρωση μολυβιού.

Μάτια μπλε και πράσινα

Μεσογειακός αέρας φύσηξε σε πολλές επιδείξεις, των οποίων οι makeup artists βούτηξαν τα πινέλα των σκιών τους σε αποχρώσεις του τιρκουάζ, του πράσινου και μπλε του νερού. Μην το παρακάνετε για τις πρωινές σας εμφανίσεις –προτιμήστε ένα μολύβι στις αποχρώσεις αυτές, το οποίο θα απλώσετε με το δάχτυλο. Αλλά για το βράδυ, μπορείτε να τονίσετε το βλέμμα με λίγη λάμψη γύρω από τα μάτια. Ξανά, και σε αυτή την τάση, προσέξτε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας, το οποίο πρέπει να είναι σχεδόν διάφανο.

Λάμψη στην επιδερμίδα

Η δροσερή, λαμπερή επιδερμίδα αποτέλεσε τον τέλειο καμβά, πάνω στον οποίον «δούλεψαν» οι makeup artists για να αποδώσουν τα ανοιξιάτικα μακιγιάζ τους. Και καθώς λίγες είναι οι τυχερές που χαίρουν αψεγάδιαστης επιδερμίδας, και μάλιστα μετά τα –αντα, για να αποκτήσετε και εσείς τέτοιο look αναζητήστε ένα υγρό foundation για λάμψη, το οποίο θα απλώνετε με το ειδικό πινέλο, δίνοντας προσοχή στη μύτη και το κούτελό σας, για ομοιόμορφη εικόνα. Το κονσίλερ είναι ένα ακόμα απαραίτητο εργαλείο για κάτω από τα μάτια, όπως άλλωστε και το ελάχιστο ρουζ, το οποίο θα πρέπει να αποδίδει λάμψη και όχι τόσο χρώμα.

Πηγή: Harpersbazaar.com

v