Πώς να χτενίζεστε για να μη φαίνεστε άλουστη

Πώς να χτενίζεστε για να μη φαίνεστε άλουστη

Σε έναν φανταστικό κόσμο οι θνητές νέες μαμάδες θα είχαν τον χρόνο, την όρεξη και το σωματικό κουράγιο όχι μόνο να λούζονται κάθε μέρα, αλλά και να περιποιούνται τα μαλλιά τους, βάφοντας κάθε μήνα τη ρίζα και χρησιμοποιώντας ενυδατικές μάσκες και σιλικόνη για τις άκρες. Όσες έχετε παρακολουθήσει το reality με τις αδελφές Kardashian καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Στην πραγματικότητα, όμως, όταν έχει φτάσει 11 το βράδυ και εσείς μόλις έχετε τελειώσει με το άπλωμα των ρούχων, το λούσιμο μοιάζει πολυτέλεια –ένα ντους, το πολύ, και ύπνος! Το αποτέλεσμα; Μαλλιά που την επόμενη μέρα δείχνουν λαδωμένα και άτονα (ένα δράμα, αν από τη φύση τους τα μαλλιά σας είναι λιπαρά!).

Μία κλασική αλογοουρά, το επόμενο πρωί που ετοιμάζεστε για τη δουλειά, καμουφλάρει κατά κάποιον τρόπο το πρόβλημα, όμως δεν σας κάνει να νιώθετε πολύ καλύτερα για την ατημέλητη εμφάνισή σας. Ψάξαμε και βρήκαμε, λοιπόν, μερικά χτενίσματα που θα κάνουν τα άλουστα μαλλιά σας να δείχνουν υπέροχα!

Στεφανάκι α λα Μικρή Ολλανδέζα

Τι θα κάνετε:

  1. Χωρίστε τα μαλλιά στη μέση.
  2. Χωρίστε τα μαλλιά και από πίσω, ώστε να δημιουργηθούν τέσσερις ισομερείς τούφες.
  3. Πιάστε την κάθε τούφα με λαστιχάκι σε αλογοουρά.
  4. Χωρίστε την κάθε αλογοουρά σε δύο μέρη και στρίψτε τα μεταξύ τους, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Κάντε το ίδιο και στις τέσσερις αλογοουρές.
  5. Στη συνέχεια τυλίξτε την κάθε στριφογυριστή αλογοουρά γύρω από την κορώνα του κεφαλιού σας, προς την αντίθετη κατεύθυνση την κάθε μία, και στερεώστε την με τσιμπιδάκια.
  6. «Χαλαρώστε» τις κοτσίδες όπου χρειάζεται, για να δώσετε όγκο, και τοποθετήστε μερικά ακόμα τσιμπιδάκια για να κρύψτε τα λαστιχάκια.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ χαριτωμένο, ειδικά για εσάς που έχετε μακριά και ατίθασα μαλλιά.

Μισά και μισά

Τι θα κάνετε:

  1. Χωρίστε τα μαλλιά στη μέση και πιάστε μία τούφα 5 περίπου εκατοστών πάνω από το κάθε αυτί.
  2. Κάντε πλεξούδα στην κάθε τούφα και προσπαθήστε να την κατευθύνετε προς τα πίσω, όπου θα πιαστούν οι δύο πλεξούδες. Όταν θα έχετε τελειώσει, τραβήξτε την κάθε πλεξούδα προς την αρχή της άλλης και στερεώστε την με τσιμπιδάκια.
  3. Γυρίστε την άκρη της κάθε πλεξούδας ξανά προς την αρχή της και στερεώστε την με τσιμπιδάκια. Σκοπός είναι να δημιουργήσετε την εικόνα του πλεκτού στα μαλλιά σας.

Το αποτέλεσμα θα δείχνει σαν να πήγατε στο κομμωτήριο!

Σαν σταρ του παλιού κινηματογράφου

Δώστε ανοιξιάτικη, αέρινη εικόνα στα μαλλιά σας, πλέκοντάς τα με ένα μαντήλι. Τι θα κάνετε:

  1. Κάντε χωρίστρα στο πλάι.
  2. Πιάστε μία αλογοουρά στο πλάι και δέστε την λίγο κάτω από το αυτί.
  3. Πάρτε το αγαπημένο σας μαντήλι και διπλώστε το στη μέση, γύρω από τη βάση της αλογοουράς. Στερεώστε το περνώντας το μέσα από το λαστιχάκι της αλογοουράς και τυλίξτε το ώστε αυτό να μη φαίνεται.
  4. Ξεκινήστε να κάνετε χαλαρή πλεξούδα τα μαλλιά σας, ενσωματώνοντας τις δύο άκρες του μαντηλιού με τις δύο ακριανές τούφες των μαλλιών.
  5. Ολοκληρώστε λίγο πριν τις άκρες των μαλλιών και στερεώστε την πλεξούδα με λαστιχάκι. Για να «ασφαλίσετε» το μαντήλι, πιάστε τη μία άκρη του και περάστε την μέσα από το λαστιχάκι.

Άλουστη πριν το επαγγελματικό ραντεβού;

Αν θέλετε ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο χτένισμα και τα μαλλιά σας δείχνουν χάλια, δείτε ένα που θα σας κάνει να δείχνετε εντυπωσιακότατη:

  1. Πιάστε μία τούφα 5 εκατοστών στην κορυφή του κεφαλιού.
  2. Στρίψτε τα μαλλιά και κάντε τα κόμπο. Στερεώστε τα με ένα τσιμπηδάκι (δύο αν έχετε χοντρή τρίχα).
  3. Πιάστε μία τούφα κάτω από την προηγούμενη και ενώστε την με την «ουρά» που περίσσεψε από τον παραπάνω κόμπο.
  4. Ξεκινήστε να τις στρίβετε μαζί και μετά δέστε τις σε έναν δεύτερο κόμπο, κάτω από τον πρώτο. Στερεώστε ξανά με τσιμπιδάκι.
  5. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία, δημιουργώντας κόμπους κατά μήκος του κεφαλιού σας, στο πίσω μέρος, μέχρι να φτάσετε στον αυχένα. Την τελευταία κοτσίδα που απομένει μπορείτε να την στρίψετε προς τα μέσα και να την κρύψετε, στερεώνοντάς την με τσιμπιδάκια. Απίθανο;

Extra tip...

Αν τα μαλλιά σας συνεχίζουν να δείχνουν ενοχλητικά λαδωμένα, και δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν dry shampoo, το οποίο θα βρείτε στα κομμωτήρια. Με αυτό θα ψεκάσετε τα μαλλιά από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, θα τα χτενίσετε μετά από μερικά δευτερόλεπτα και θα δείξουν αμέσως σα να έχετε μόλις λουστεί!

Πηγή: Refinery29

v