Ταντρικό σεξ: Στα βήματα της απόλαυσης

Ταντρικό σεξ: Στα βήματα της απόλαυσης

Έχετε ακούσει για το Ταντρικό σεξ, αλλά πιθανότατα σας έχει φανεί πιο δύσκολο από όσο πραγματικά είναι. Αν θέλετε να εμπλουτίσετε την ερωτική σας και να κάνετε το σεξ λιγότερο τυπική διαδικασία, ακόμα κι αν δεν έχετε άπειρο ελεύθερο χρόνο για να περάσετε μέσα σε μία κρεβατοκάμαρα, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε μία ξεχωριστή εμπειρία...

Τι είναι το Ταντρικό σεξ

Το Ταντρικό σεξ είναι μία Ινδουιστική πρακτική που πραγματοποιείται τα τελευταία 5.000 χρόνια και σημαίνει «η ύφανση και διαστολή της ενέργειας».

Είναι μία αργή μορφή σεξ, η οποία λέγεται πως αυξάνει την οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι και δημιουργεί μία σύνδεση ανάμεσα στο σώμα και το μυαλό, τόσο ισχυρή ώστε μπορεί να οδηγήσει σε εκρηκτικούς οργασμούς.
Το Ταντρικό σεξ -ή Tantra όπως είναι επίσης γνωστό- μπορεί να εφαρμοστεί από κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να τονώσει την ερωτική του ζωή και να ανακαλύψει νέες τεχνικές στον τρόπο που κάνει έρωτα.

Σας ακούγεται συγκεχυμένο; Σκεφτείτε το έτσι: Αν το σεξ-«ξεπέτα» είναι το σεξουαλικό ισοδύναμο του fast-food, το ταντρικό είναι ανάλογο ενός γεύματος με αστέρι Michelin, το οποίο έχει προετοιμαστεί με βραδύτητα και αγάπη και γίνεται όλο και πιο γευστικό, χάρη στην αναμονή.

Γιατί να δοκιμάσετε το Ταντρικό σεξ

Οι γκουρού του Ταντρικού σεξ πιστεύουν ότι αν επεκτείνετε τον χρόνο και την προσπάθεια που αφιερώνετε στο σεξ, μπορείτε να φτάσετε σε υψηλότερες και πιο έντονες μορφές έκστασης.

Και φαίνεται πως κάτι τέτοιο ισχύει, αφού το επιβεβαιώνουν και celebrities όπως ο Tom Hanks και ο Sting που το έχουν δοκιμάσει. Για την ακρίβεια, η σύζυγος του Sting Trudie Styler κάποτε δήλωσε περήφανα ότι ο άνδρας της μπορούσε να της κάνει έρωτα για περισσότερες από πέντε ώρες, συνεχόμενα.

Πώς να εφαρμόσετε το Ταντρικό σεξ

Τα καλά νέα ότι το Ταντρικό σεξ δεν προσανατολίζεται στον στόχο, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε πολύ για να μάθετε τι να κάνετε.

Το μυστικό του είναι να βγάλετε από το μυαλό σας τον οργασμό και, αντίθετα, να επικεντρωθείτε στο να κάνετε τα προκαταρκτικά πιο διασκεδαστικά και ανταποδοτικά, μέχρι να νιώσετε έτοιμοι να οδηγηθείτε στο φυσικό τέλος. Για να καθυστερήσετε τον οργασμό, οι ειδικοί αυτής της μεθόδους προτείνουν μεθόδους όπως τεχνικές διαλογισμού, έλεγχο αναπνοής και μασάζ. Πιο συγκεκριμένα:

-Ξεκινήστε χαμηλώνοντας τα φώτα και κλείνοντας έξω από το δωμάτιο τον υπόλοιπο κόσμο.

-Χαλαρώστε το σώμα σας: Το Tantra έχει να κάνει με τη μεταφορά ενέργειας κατά μήκος του σώματος, γι'αυτό οι ειδικοί προτείνουν να κουνάτε τρανταχτά και γρήγορα τα άκρα σας κάθε φορά, πριν ξεκινήσετε, για να ενεργοποιήσετε και να ξεμπλοκάρετε το «σύστημα».

-Μακριά από το κρεβάτι: Το κρεβάτι ενεργοποιεί στον εγκέφαλο το 'κουμπί του ύπνου΄, με αποτέλεσμα να κάνετε γρήγορα σεξ για να κοιμηθείτε. Αντίθετα, το Tantra δίνει έμφαση στη βαθιά σύνδεση και στο σεξ γεμάτο τρυφερότητα και πάθος.»

-Νιώστε άνετα: Δοκιμάστε, εσείς και ο παρτενέρ σας, να ξαπλώσετε στο πάτωμα και αρχίστε να αγγίζετε απαλά ο ένας τον άλλον, παίρνοντας χρόνο μέχρι να φτάσετε σε κάθε σημείο του σώματος.

-Πειραματιστείτε: Δοκιμάστε ποικίλα αγγίγματα, από σφιχτό μασάζ, αγγίγματα απαλά σαν πούπουλο και μαλακά χτυπηματάκια. Ο σκοπός είναι να οξύνονται οι αισθήσεις αργά και σταθερά και με τρόπο έντονο ώστε να δημιουργείται κλιμάκωση, αλλά όχι κορύφωση. Μην αρκεστείτε σε μία μόνο φορά –σε έναν μόνο κύκλο αγγιγμάτων. Συνεχίστε ξανά με απαλά, διακριτικά αγγίγματα που σιγά-σιγά θα γίνονται πιο έντονα. Σκοπός σας είναι να παρατείνετε το σεξ και την απόλαυση για ώρες.

-Δώστε σημασία στην αναπνοή σας: Αν αφαιρείστε κατά την διάρκεια της διαδικασίας, συγκεντρωθείτε ξανά δίνοντας έμφαση στην αναπνοή σας. Εισπνέετε όταν ο παρτενέρ σας εκπνέει και αντίστροφα –αυτό βοηθά στη δημιουργία της σύνδεσης μεταξύ σας και κρατά το μυαλό συγκεντρωμένο σε αυτό που συμβαίνει.

-Μην τα παρατήσετε: Αν δεν αντέξετε παραπάνω από 10 λεπτά, δοκιμάστε ξανά. Το Ταντρικό σεξ παίρνει χρόνο μέχρι να φτάσει κανείς να το κατέχει και αυτό γιατί οι περισσότεροι είναι συνηθισμένοι στο σεξ «δυτικού τύπου» -δηλαδή, όλοι περιμένουν ότι σεξ θα έχει μία προφανή αρχή, μέση και τέλος.

Με εξάσκηση, όμως, μπορείτε να αποβάλλετε αυτή την ιδέα και να απολαμβάνετε το σεξ χωρίς να σκέφτεστε το αποτέλεσμα, αλλά και να μπορείτε να ελέγχετε το σώμα σας έτσι ώστε να καθυστερείτε την κορύφωση και να αυξάνετε τη δυναμική των οργασμών σας.

Ασκήσεις Ταντρικού σεξ

Καθώς το Ταντρικό σεξ έχει να κάνει με την οικειότητα ανάμεσα στους δύο παρτενέρ, οι παρακάτω ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να το εμπεδώσετε:

1. Μπείτε και οι δύο στον ίδιο ρυθμό δοκιμάζοντας τις αναπνοές της καρδιάς. Σταθείτε ο ένας απέναντι από τον άλλον, κοιταχτείτε στα μάτια και τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι ο ένας στην καρδιά του άλλου. Προσπαθήστε να συγχρονίσετε τις αναπνοές σας για τουλάχιστον 2 λεπτά.

2. Καθίστε πρόσωπο με πρόσωπο (ακόμα καλύτερα, καθίστε στα πόδια του κοιτώντας τον στο πρόσωπο). Τυλίξτε ο ένας τα χέρια γύρω από τον άλλον και πιέστε σφιχτά το σώμα σας στο δικό του και εκείνος στο δικό σας. Η επαφή του δέρματος προωθεί ακόμα πιο έντονα αισθήματα οικειότητας.

3. Βεβαιωθείτε ότι κινείστε και αναπνέετε αργά κατά την διάρκεια του σεξ (βοηθά να αποφύγετε οποιαδήποτε στάση ξέρετε ότι σας φέρνει εύκολα σε οργασμό) και συνεργαστείτε στην σταδιακή επίτευξη της ευχαρίστησης. Όσο πιο αργά επιτρέψετε στα συναισθήματα και τις αισθήσεις σας να εκδηλωθούν τόσο πιο έντονος θα είναι ο οργασμός όταν έρθει.

Πώς να εμπλέξετε τον σύντροφό σας στο Ταντρικό σεξ

Αν η ιδέα της σεξουαλικής αυτής μεθόδου δε φαίνεται να εξιτάρει τον σύντροφό σας, σκεφτείτε ότι το Tantra είναι όπως η Yoga –αυτό, τουλάχιστον, λένε οι ειδικοί. Μπορείτε να συμπεριλάβετε την πνευματική του προέκταση ή να μείνετε μόνο στις ασκήσεις. Πολλοί άνθρωποι, πάντως, το επιλέγουν όχι για τον μυστικισμό του, αλλά επειδή τους συναρπάζει η τεχνική του.

Αν συνεχίζει να μην πείθεται, πείτε στον σύντροφό σας ότι το καλό με το Tantra είναι ότι αφαιρεί το άγχος της απόδοσης.

Το Tantra θα σας αρέσει αν...

-Ψάχνετε να δοκιμάσετε κάτι νέο στο κρεβάτι.
-Θέλετε να έρθετε ακόμα πιο κοντά με τον ερωτικό σας σύντροφο.
-Θέλετε να προσπαθήσετε να επανασυνδεθείτε με τον σύζυγό σας.

Η βασική ταντρική συμβουλή

Προσπαθήστε να αναπνέετε όσο πιο αργά μπορείτε όσο πλησιάζετε στον οργασμό. Οι περισσότερες γυναίκες αναπνέουν πιο γρήγορα όταν νιώθουν ότι φτάνουν στην κορύφωση. Το σώμα τους τότε σφίγγει για να «φέρει» τον οργασμό. Αντίθετα, ακριβώς εκείνη τη στιγμή πρέπει να χαλαρώσετε την κοιλιά και να πάρετε βαθιές αναπνοές μέχρι το στομάχι σας. Έτσι, ο οργασμός θα διαρκέσει περισσότερο και θα είναι πιο έντονος.

Πηγή: Goodtoknow

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v