5 αγαπημένα καφέ-μπαρ με αυλή

5 αγαπημένα καφέ-μπαρ με αυλή

Είναι κάτι ευλογημένα καλοκαιρινά μεσημέρια ή βράδια που καταφέρνεις να «κλέψεις» δύο ώρες για να συναντήσεις καλούς φίλους και να χαλαρώσεις σε μια δροσερή αυλή. Όταν, μάλιστα, η αυλή αυτή περιβάλλεται από ψηλά, καταπράσινα δέντρα και απαλές μελωδίες και όταν τους παγωμένους καφέδες διαδέχονται λαχταριστά finger food και πρωτότυπα κοκτέιλ... δεν έχεις να ζητήσεις τίποτα περισσότερο!

Tailor Made

Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ.: 213 0049645

Σχετικά νεώτερο, συγκριτικά με τα προηγούμενα, το Tailor Made δεν είναι το μοναδικό καφέ-μπαρ που έχει απλώσει τα τελευταία χρόνια τραπεζάκια πάνω στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, είναι όμως το αγαπημένο μας. Στεγάζεται στο πανέμορφο κτίριο του Τσίλερ, το εσωτερικό του οποίου είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η καλοκαιρία , βέβαια, επιβάλλει καφέ ή ποτό πάνω στην κατάμεστη πλατεία. Πιο συγκεκριμένα, ο fair trade καφές στο Tailor Made είναι από τους καλύτερους που έχετε δοκιμάσει, ενώ φημισμένα στην πόλη είναι και τα πρωτότυπα κοκτέιλ του.

Το ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ 8,50€.

Six D.O.G.S.

Aβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210510

Αν αναζητάτε έναν λιτό χώρο με πραγματικά χαλαρή ατμόσφαιρα, στο κέντρο της Αθήνας, αυτό δεν είναι άλλος από το Six D.O.G.S. Ξύλινα τραπέζια και καρεκλάκια σε τρία διαφορετικά επίπεδα, ψηλά δέντρα, αιώρες, σιγανή μουσική που επιτρέπει την κουβεντούλα –ό,τι πρέπει για μεσημεριανό καφέ με τις φίλες. Και όχι μόνο καφέ, στη λίστα του καταλόγου θα βρείτε δροσερά σπιτικά κοκτέιλ και σαντουϊτσάκια, καθώς και finger food ημέρας. Καθώς βραδιάζει η μουσική δυναμώνει, τα κοκτέιλ δίνουν και παίρνουν ενώ δεν αποκλείεται να βρεθείτε και σε κάποιο live, από αυτά που πραγματοποιούνται τακτικά εκεί.

Κήπος της ΕΠΑΣΚΤ

Πανός 19, Πλάκα, τηλ.: 210 3215654

Ο Κήπος της Ένωσης Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών είναι αναμφίβολα ο ωραιότερος κήπος στην Πλάκα. Με τα πανύψηλα, καταπράσινα δέντρα να προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους τα καλοκαιρινά μεσημέρια, τα τραπεζάκια καφενείου και τα χτιστά πεζούλια και τειχάκια να δημιουργούν αέρα χαλαρό και παρεΐστικο, και αρτίστικ περιβάλλον που γοητεύει: Μαρμάρινα αγάλματα, περίτεχνα παντζούρια και φάτσες... καλλιτεχνικές!

Ο καφές, η μπύρα και το ποτήρι κρασί κοστίζουν μόλις 2,50€. Το καφέ μένει ανοιχτό καθημερινά μέχρι τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Taf

Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3238757

Δεν θα μπορούσε να παραπέμπει περισσότερο σε γειτονιά παλιάς Αθήνας και όχι άδικα, αφού εδώ πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Ο συνδυασμός πρασίνου και τέχνης θα σας ενθουσιάσει –το Taf, άλλωστε, είναι μοναδικό. Όπως, επίσης, θα σας αρέσουν οι πρωτότυπες μουσικές επιλογές, ο προσεγμένος, διακριτικός φωτισμός και τα εντυπωσιακά κοκτέιλ.

Το απλό ποτό κοστίζει 6 ευρώ.

Piu Verde

Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 210 6546185

Δύσκολα ένας Αθηναίος δεν γνωρίζει το Piu Verde, όπως εξίσου δύσκολα βρίσκει κανείς εκεί τραπέζι –ειδικά από το απόγευμα και μετά. Τοποθετημένο στην καρδιά του καταπράσινου άλσους του Παπάγου, γεμάτο δέντρα, ρυάκια και μικρές λιμνούλες, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σκηνικά για τον καφέ ή το ποτό σας. Ωστόσο, αξιόλογος είναι και ο κατάλογος του φαγητού, με ως επί το πλείστο μεσογειακή κουζίνα, με gourmet προεκτάσεις.

Το απλό ποτό κοστίζει 7,50€ και τα κοκτέιλ 9€. Μετά τις 23.00, όλα τα ποτά (εκτός των κοκτέιλ) και οι μπύρες κοστίζουν μόλις 5€.

v