8 ιδιαίτερα δώρα για απόφοιτους Λυκείου

8 ιδιαίτερα δώρα για απόφοιτους Λυκείου

Δώδεκα ολόκληρα σχολικά χρόνια έφτασαν στο τέλος τους και η συγκίνηση είναι έκδηλη για όλη την οικογένεια. Αν, μάλιστα, οι κόποι του παιδιού κατά τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου απέδωσαν με καλούς βαθμούς και –πιθανότατα- μία θέση στη ανώτερη ή ανώτατη σχολή της επιλογής του, η χαρά δεν περιγράφεται!

Αναρωτιέστε πώς να κάνετε την περίοδο αυτή ακόμα πιο αξιομνημόνευτη και πώς να το ανταμείψετε για τις προσπάθειες του; Ένα ιδιαίτερο δώρο σίγουρα θα αποτελέσει το καλύτερο αναμνηστικό. Πάρτε μερικές ιδέες από τα παρακάτω:

Δίπλωμα οδήγησης

Μαζί με το κλείσιμο των σχολείων έρχεται για τους απόφοιτους και το «κλείσιμο» των 18 ετών, που μεταξύ άλλων σημαίνει ότι μπορούν επιτέλους να αρχίσουν να οδηγούν. Το κόστος του διπλώματος οδήγησης είναι υψηλό, ωστόσο πρόκειται για ένα έξοδο που αξίζει να κάνετε για το παιδί σας, ιδιαίτερα αν το θέλει και το ίδιο.

Έτσι, υπολογίστε ότι το κόστος παρακολούθησης στις περισσότερες σχολές οδηγών για τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα κυμαίνεται στα 750 ευρώ, μαζί με τον Φ.Π.Α. Ωστόσο, αν παρακολουθείτε τις προσφορές των deal sites, θα δείτε ότι κατά καιρούς εμφανίζονται και κάποιες για μαθήματα οδήγησης με τιμές μειωμένες έως και 60%.

Apple iPad Mini- 16GB

Ό,τι ακριβώς ονειρεύεται κάθε έφηβος: Το δημοφιλέστατο iPad, σε μικρότερες διαστάσεις για ευκολότερη μεταφορά, με όμορφη οθόνη 7,9 ιντσών, γρήγορες επιδόσεις και αμέτρητες δυνατότητες.

Θα το βρείτε στα καταστήματα ηλεκτρονικών.
Τιμή: 359 ευρώ.

Σκουλαρίκια Li-La-Lo

Σκουλαρίκια Αrabesque Collection από μαύρο & ροζ επιχρυσωμένο ασήμι 925ο, για την κοκέτα κόρη σας. Ένα διαχρονικό δώρο που θα της θυμίζει πάντα την αποφοίτησή της από το σχολείο.

Θα τα βρείτε στα καταστήματα Li-la-lo.
Τιμή: 100 ευρώ.

Εισιτήρια για το Rockwave Festival

Iced Earth ή Lana del Rey; Όποιο είδος μουσικής κι αν ακούει το παιδί σας, ένα εισιτήριο για το Rockwave Festival -ή και δύο, ακόμα καλύτερα, για να βρεθεί εκεί με τον κολλητό ή την κολλητή του, θα το ενθουσιάσει. Μάθετε περισσότερα για το line-up και τις τιμές των εισιτηρίων εδώ.

Κόστος εισιτηρίων: 65 ευρώ για το τριήμερο.

Θερινά σεμινάρια φωτογραφίας

Αν το παιδί σας έχει καλλιτεχνική φλέβα και η φωτογραφία ήταν ανέκαθεν το πάθος του, τώρα που τα διαβάσματα και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις του τελείωσαν, και μέχρι να έρθει η ώρα των διακοπών θα μπορούσε να γεμίζει ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο του, παρακολουθώντας κάποια σεμινάρια φωτογραφίας. Τέτοια σεμινάρια πραγματοποιούνται όλο τον Ιούλιο είτε σε εξειδικευμένα εργαστήρια φωτογραφίας είτε σε εργαστήρια καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως το Ash in Art, στο οποίο θα βρείτε άλλωστε πολλά ακόμα σεμινάρια, για κάθε χόμπι.

Το κόστος τέτοιων σεμιναρίων ξεκινά από 10 ευρώ ανά ώρα. Δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια φωτογραφίας που προγραμματίζονται για το καλοκαίρι στο seminariafotografias.gr.

Χαρίστε... έμπνευση!

Ένα όμορφο καδράκι, ζωγραφισμένο στο χέρι, με τη φράση «Κάνε μεγάλα όνειρα –αλλά έχε και ένα πλάνο ασφαλείας», για να στολίσει με αυτό το... φοιτητικό του δωμάτιο!

Μπορείτε να το αγοράσετε οnline από το Etsy.com.
Τιμή: 7,76 ευρώ.

Δωροκάρτα από τα IKEA

Είτε ετοιμάζεται να φοιτήσει σε κάποια άλλη πόλη, είτε απλά επειδή έχει έρθει η ώρα να ανανεώσει λίγο το δωμάτιό του, μία δωροκάρτα από τα ΙΚΕΑ, με το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε, θα του φανεί σίγουρα χρήσιμο και πρακτικό δώρο.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Χάρτης «Where I've been»

Κάθε νέος ονειρεύεται να γυρίσει τον κόσμο και να επισκεφθεί όσο περισσότερα μέρη μπορεί. Δώστε του κίνητρο να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο με αυτόν τον πρωτότυπο παγκόσμιο χάρτη, στον οποίον το παιδί μπορεί να «ξύνει» τα μέρη στα οποία έχει πάει, με απώτερο σκοπό να πάει... παντού!

Αγοράστε το online από το Fredflare.com ή από το Amazon.

Τιμή: Περίπου 20 ευρώ.

v