Εύκολες συνταγές για low budget μακαρόνια

Εύκολες συνταγές για low budget μακαρόνια

Λατρεύουμε τα μακαρόνια, όπως και αν είναι. Τα αγαπάμε όμως περισσότερο ακόμα τις στιγμές εκείνες που το ψυγείο είναι άδειο και η τσέπη... το ίδιο. Δείτε 5 συνταγές για νόστιμες μακαρονάδες με ελάχιστα υλικά!

Μακαρονάδα ρόκα- παρμεζάνα

Υλικά

340 γρ. μακαρόνια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
55 γρ. ρόκα
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη συν έξτρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή μέχρι να γίνουν al dente. Τσιγαρίστε σε ένα τηγάνι το σκόρδο, το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο (περίπου 2 λεπτά). Προσθέστε το χυμό λεμονιού. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και περιλούζετε με το αρωματισμένο λάδι. Προσθέστε τα φύλλα ρόκας και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως, με έξτρα παρμεζάνα.

Λινγκουίνι με μπέικον

 

Υλικά

10 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένο σε κομμάτια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
½ κιλό τοματίνια, κομμένα στη μέση
340 γρ. λινγκουίνι
115 γρ. τυρί κρέμα (cream cheese)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, 6 - 7 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες και σοτάρετε για 2 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ.
Κρατήστε στην άκρη 60ml από το νερό της κατσαρόλας. Στραγγίστε τα μακαρόνια και βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέστε το cream cheese και το μισό του νερού που φυλάξατε, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα. Προσθέστε το μπέικον με τα τοματίνια και ανακατέψτε και πάλι. Αν χρειάζεται, προσθέστε κι άλλο νερό. Σερβίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Μακαρόνια με τόνο

 

Υλικά

230 γρ φιογκάκια ή άλλο μικρό ζυμαρικό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά στραγγισμένη κάπαρη
200 γρ τόνο, σε κονσέρβα με λάδι
αλάτι και πιπέρι
425 γρ φασόλια cannellini
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράστε τα φιογκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε και ξεπλένετε με κρύο νερό. Στεγνώστε σε χαρτί κουζίνας και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μέτριο μπολ, λιώστε τα μισά φασόλια cannellini με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές. Χτυπήστε ελαφρά το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Σιγά-σιγά ρίξτε το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία. Προσθέστε τα υπόλοιπα φασόλια, τα κρεμμυδάκια, το φασκόμηλο, την κάπαρη και τον τόνο στα ζυμαρικά. Ανακατεύετε σιγά σιγά. Προσθέστε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε άφθονο πιπέρι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με μπρόκολο και λεμόνι

 

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας αλάτι
450 γρ ζυμαρικά ολικής αλέσεως rotini ή fusilli
450 γρ μπρόκολο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
60 γρ τριμμένη παρμεζάνα συν έξτρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίξτε το μπρόκολο σε ένα τηγάνι μαζί με λάδι μέχρι να μαλακώσει. Αφού σουρώσετε τα μακαρόνια, προσθέστε το μπρόκολο, το ξύσμα λεμονιού και την παρμεζάνα. Σερβίρετε, προσθέτοντας αλατοπίπερο.

Λιγκουίνι με μύδια

 

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
800 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες με τους χυμούς τους
185 γρ μύδια
180 ml ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
450 γρ λινγκουίνι 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντομάτες με τους χυμούς της, τον τοματοπελτέ με νερό και το αλατοπίπερο. Βράστε, έπειτα χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Εν τω μεταξύ, μαγειρεύετε και στραγγίζετε τα ζυμαρικά. Προσθέτετε τα μύδια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στη σάλτσα ντομάτας και αφήνετε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά τη σάλτσα με το λιγκουίνι και σερβίρετε γαρνίροντας με μαϊντανό.

Πηγή: ivillage.co.uk

 

v