Οι πιο κλασικοί καβγάδες ζευγαριών στις διακοπές

Οι πιο κλασικοί καβγάδες ζευγαριών στις διακοπές

Το άγχος της οργάνωσης των διακοπών, η συνεχής τριβή μεταξύ σας και η εξάντληση μπορούν να προκαλέσουν τους μεγαλύτερους τσακωμούς σε ένα ζευγάρι από το... πουθενά. Δείτε τους πιο συνηθισμένους τσακωμούς των ζευγαριών στις διακοπές και πώς θα τους αντιμετωπίσετε/αποφύγετε.

Σοβαρά τώρα; Πάλι με το κινητό;

Σας έχει τύχει να βρίσκεστε σε διακοπές με τον σύντροφό σας και πριν προλάβει να ανοίξει το μάτι του, το πρωί, να μπαίνει Facebook από το κινητό αντί –λέω εγώ τώρα- να σας αγκαλιάσει; Σας εύχομαι να μην το ζήσετε. Αν κάποιος από τους δύο σας ή και οι δύο έχετε πρόβλημα εθισμού με το κινητό ή με τη δουλειά σας, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα περάσετε περισσότερο χρόνο (παρα)μιλώντας στο Twitter, παρά μιλώντας μεταξύ σας. Και τελικά θα καταλήξετε να τσακώνεστε λόγω έλλειψης επικοινωνίας.

Ξεκαθαρίστε τα όρια της χρήσης της τεχνολογίας από πριν. Μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό να αποκοπείτε εντελώς από την τεχνολογία αλλά συμφωνήστε για παράδειγμα ότι θα αφιερώνει ο καθένας 10 λεπτά πριν το πρωινό και μετά το μεσημεριανό.

Θέλεις ...τι;

Η απόδραση από την καθημερινή ρουτίνα θα σας χαλαρώσει και θα αρχίσετε να συζητάτε λιγότερο για τη λίστα με τα ψώνια και περισσότερο για πράγματα που έχουν νόημα. Ωστόσο, οι σοβαρές συζητήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις. Μπορεί για παράδειγμα σε μια χαλαρή συζήτηση να ξεφουρνίσετε ότι θα θέλατε άλλο ένα παιδί και ο σύντροφός σας να απαντήσει πολύ αρνητικά, με αποτέλεσμα να λάβετε έπειτα αμυντική στάση, που εύκολα γίνεται επιθετική και να επικρατήσει πανικός από το πουθενά.

Κρατήστε τις σοβαρές συζητήσεις για σοβαρές στιγμές και όχι για στιγμές χαλάρωσης. Μπορεί πραγματικά να σας καταστρέψουν το ταξίδι.

Δεν ξέρω τι θέλω να κάνω. Αποφάσισε εσύ

Το άγχος της σωστής οργάνωσης μπορεί να πυροδοτήσει ακόμη και τις πιο αθώες συζητήσεις. Μια απλή του ερώτηση για το πού θέλετε να φάτε σήμερα, μπορεί να καταλήξει με εσάς να ουρλιάζετε ότι δεν παίρνει ποτέ αποφάσεις μόνος του και τι άντρας είναι αυτός και άλλες χοντράδες, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός.

Αναγνωρίστε ότι το γεγονός ότι είστε σε διακοπές δεν σημαίνει ότι θα είναι όλα ρόδινα. Έπειτα προσπαθήστε να μπείτε στη θέση του άλλου και να καταλάβετε πώς νιώθει. Κρατήστε την ψυχραιμία σας και εξυπηρετήστε τις ανάγκες του συντρόφου σας.

Εσύ κάνεις διακοπές ενώ εγώ προσέχω τα παιδιά

Σίγουρα, το θέαμα του παιδιού σας και του άντρα σας που πλατσουρίζουν στην θάλασσα είναι αξιολάτρευτο. Αυτή τη στιγμή, όμως, το μόνο που σκέφτεστε είναι το χέρι σας που πονάει από το κουβάλημα, να μην ξεχάσετε τα πράγματα του μικρού, πόσο χρόνο έχετε μέχρι το επόμενο ξέσπασμά του και άλλες τέτοιες «μαμαδίστικες» ασχολίες. Πώς μπορεί να κάθεται και να κολυμπάει όταν εσείς τραβάτε όλα τα ζόρια; Φταίτε εσείς να του δώσετε τα κουβαδάκια του και να τον στείλετε σε... άλλη παραλία;

Χαλαρώστε! Το πιο πιθανό είναι ότι δεν ξέρει πώς αισθάνεστε. Αν νιώθετε εξαντλημένες ή ριγμένες, εξηγήστε του πώς μπορεί να σας βοηθήσει, κάνοντάς του συγκεκριμένες προτάσεις.

Να κοιμηθούμε, μωρέ, καλύτερα;

Εκείνος περίμενε πώς και πώς το κρεβάτι του ξενοδοχείου για να κάνετε τρελίτσες κι εσείς το περιμένατε πώς και πώς αλλά για να ρίξετε επικούς ύπνους – ή το αντίστροφο. Για κάποιο λόγο πάντως το σεξουαλικό σας πρόγραμμα δεν συμπίπτει.

Αυτό μπορεί να αποτελέσει μεγάλη... «ξενέρα» για το ζευγάρι. Αν πράγματι είστε τόσο κουρασμένη, εξηγήστε του το αλλά δείξτε του ότι περιμένετε με ανυπομονησία την επόμενη μέρα.

Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα

Θέλετε να δείτε τα αξιοθέατα, να δοκιμάστε νέες εμπειρίες και γενικά να απολαύσετε τα πάντα στην ατμόσφαιρα ενός νέου τόπου. Εκείνος θέλει να κάθεται, να διαβάζει την εφημερίδα του και να κάνει πράγματα που θα μπορούσε να κάνει και στο σπίτι.

Αν αυτό σας ακούγεται οικείο, ξεκινήστε υπολογίζοντας τι θέλετε να κάνετε και γιατί. Μερικές φορές απορροφόμαστε τόσο πολύ από τον ενθουσιασμό του να τα δούμε όλα, που ξεχνάμε τι πραγματικά θέλουμε. Αν τα αξιοθέατα έχουν πραγματικά σημασία για εσάς, χωριστείτε ένα απόγευμα, έτσι ώστε να κάνει ο καθένας ό,τι του αρέσει. Αν τον θέλετε μαζί σας, εξηγήστε του ότι είναι σημαντικό για εσάς και την επόμενη μέρα θα κάνετε το δικό του.

Δεν πρόκειται να δώσω τόσα λεφτά για...

«Διακοπές είναι!», σκέφτεστε. Ωστόσο, ο σύντροφός σας ίσως έχει έναν προϋπολογισμό στο μυαλό του. Δεν πειράζει να κάνετε και ένα παραπάνω έξοδο, όταν πρόκειται για μικρές αγορές.

Συζητήστε και εξετάστε το κατά πόσο η ευχαρίστηση που θα πάρετε από την αγορά που θα κάνετε είναι ικανή για να δικαιολογήσει το κόστος.

Πηγή: redbookmag.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v