Έγκυος σηκώνει βάρη για να γυμναστεί!

Έγκυος σηκώνει βάρη για να γυμναστεί!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως μία ελαφριάς μορφής άσκηση όταν είσαι έγκυος, και εφόσον το επιτρέπει ο γυναικολόγος, είναι αποδεκτή έως και ωφέλιμη. Η 35χρονη Lea-Anne Ellison, όμως, το έχει πάρει λίγο πιο... βαριά!

Η Ellison είναι, φυσικά, επαγγελματίας bodybuilder. Το γεγονός, όμως, ότι σηκώνει μπάρες με μεγάλο βάρος, ενώ είναι 8,5 μηνών έγκυος, έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο.

Όταν, μάλιστα, η ίδια «ανέβασε» τις φωτογραφίες αυτές στο προφίλ της, στο facebook, αμέτρητες μητέρες αλλά και γιατροί εξέφρασαν με επικριτικά σχόλια την δυσαρέσκεια και τη διαφωνία τους, επισημαίνοντας πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό που κάνει για το μωρό. «Εγωίστρια» και «ανεύθυνη» είναι κάποιοι από τους πιο συγκρατημένους χαρακτηρισμούς των περισσότερων από 16.000 υβριστικών σχολίων, ακόμα και από άτομα που δεν την γνωρίζουν.

Ανάμεσα στα σχόλια, ωστόσο, υπάρχει και η άλλη άποψη των γιατρών που πιστεύουν ότι μία γυναίκα με καλή εγκυμοσύνη δεν έχει λόγο να μην επιδίδεται στις ασχολίες που είχε πριν μείνει έγκυος, καθώς το σώμα της έχει συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς και «πιέσεις». Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι και αυτοί που φέρνουν ως παράδειγμα πολύτεκνες εγκύους που, αντί για καθαρά βάρη, σηκώνουν τα μεγαλύτερα παιδιά τους.

Εσείς τι πιστεύετε;

v