Τέλεια φρύδια: Συμβουλές για σωστό μέγεθος και σχήμα

Τέλεια φρύδια: Συμβουλές για σωστό μέγεθος και σχήμα

Τα φρύδια επηρεάζουν όσο λίγα στοιχεία την έκφραση του προσώπου: Όταν είμαστε θυμωμένοι μία έντονη ρυτίδα σχηματίζεται ανάμεσα στα φρύδια μας, δημιουργώντας αυταρχική έκφραση. Όταν είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστημένοι τα φρύδια μας παίρνουν μία κλίση προς τα πάνω. Το δε σχήμα τους επηρεάζει σημαντικά τη συνολική εικόνα του προσώπου μας: Τα πολύ λεπτά και μακριά φρύδια κάνουν το πρόσωπο να δείχνει ανέκφραστο, έως και μελαγχολικό αν είναι εντελώς οριζόντια, όμως τα παχιά φρύδια κάνουν τα μάτια να φαίνονται μικρότερα.

Η αισθητικός κ. Φρόσω Αγιαννιώτη περιγράφει το τέλειο σχήμα για κάθε πρόσωπο και δίνει πολύτιμες συμβουλές για να βγάζετε σωστά τα φρύδια σας.

Το σωστό σχήμα για το κάθε πρόσωπο

Το τελικό σχήμα των φρυδιών κάθε γυναίκας δεν θα πρέπει να απέχει πολύ από τη φυσική γραμμή των φρυδιών της. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την τάση της μόδας τα τελευταία χρόνια που επιβάλλει όσο το δυνατόν πιο φυσικά φρύδια, αλλά και με το γεγονός ότι όσο περισσότερο αλλάξετε το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το διατηρήσετε και να έχετε πάντα τέλειο αποτέλεσμα. Αποφύγετε, λοιπόν, τις υπερβολές, π.χ. τις πολύ έντονες γωνίες ή τα πολύ ίσια φρύδια.

Πώς θα βγάλετε σωστά τα φρύδια σας

Για να βγάλετε σωστά τα φρύδια σας ξεκινήστε παίρνοντας ένα μολύβι για φρύδια και σχηματίζοντάς τα στο επιθυμητό σχήμα, ώστε να μην «ξεφύγετε» όταν θα αρχίσετε να τα βγάζετε. Ζωγραφίστε με το μολύβι πάνω στις τρίχες αλλά και οριακά περιμετρικά, ώστε να επιτευχθεί ένα τελικό σχήμα. Στη συνέχεια θα αρχίσετε να βγάζετε τις τρίχες πάνω και κάτω από αυτό το σχήμα. Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βγάλετε τα φρύδια σας:

Τσιμπιδάκι: Είναι προτιμότερο για να βγάζετε λίγες τρίχες, πολύ κοντά στο βασικό σχήμα του φρυδιού. Είναι, δηλαδή, ιδανικό για δώσετε έμφαση στη λεπτομέρεια.

Κερί: Είναι πολύ καλή μέθοδος για να βγάλετε πολλές τρίχες μαζί, αλλά και για το χνούδι πάνω από το φρύδι. Επίσης, βοηθά στο να μη βγαίνουν συχνά οι τρίχες (θα ξαναχρειαστείτε, δηλαδή, κερί μετά από έναν μήνα). Για λεπτομερές σχήμα, μετά το κερί θα χρειαστείτε τσιμπιδάκι.

Κλωστή: Είναι και αυτή πολύ καλή μέθοδος για να βγάλετε πολλές τρίχες μαζί, με το πλεονέκτημα ότι ερεθίζει λιγότερο το δέρμα (ιδανική λύση αν έχετε αλλεργία στο κερί). Προσοχή όμως: Μην επιχειρήσετε να κάνετε κλωστή στο σπίτι μόνη, καθώς η συγκεκριμένη μέθοδος απαιτεί επαγγελματική τεχνική.

Αφού βγάλετε τα φρύδια σας απομένει να τα τελειοποιήσετε. Για να το κάνετε αυτό χτενίστε τα με ένα ειδικό βουρτσάκι, έτσι ώστε να έχουν ανοδική πορεία (μπορείτε να το αγοράσετε και από εδώ με 4,5 ευρώ).

Αν, αφού τα χτενίσετε, υπάρξουν μακριές τρίχες που περισσεύουν πάνω από το σχηματισμένο φρύδι σας, χρησιμοποιήστε ένα ίσιο -όχι καμπυλωτό!- ψαλιδάκι, για να τις τριμάρετε.

Χρήσιμες συμβουλές!

Κοκκινίλες-ερεθισμοί: Αν η επιδερμίδα γύρω από τα φρύδια ερεθιστεί αφού τα βγάλετε, απλώστε μία κρέμα που κρέμα με αναπλαστικά συστατικά (π.χ. bepanthol ή sudocrem), η οποία να περιέχει και αλόη.

Κενά στα φρύδια: Αν τα φρύδια σας είναι λεπτά και αραιά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά, θα χρειαστείτε ένα ειδικό προϊόν, είτε σε μορφή μολυβιού είτε σε μορφή σκιάς, για να γεμίσετε τα κενά. Προσοχή, όμως, να επιλέξετε κάποιο στη φυσική απόχρωση των φρυδιών σας και όχι μαύρο, που θα κάνει τα φρύδια -και κατ'επέκταση την έκφρασή σας- να δείχνουν άγρια.

Ατίθασα φρύδια: Οι σκληρές και ατίθασες τρίχες των φρυδιών έχουν την τάση να στρέφονται προς τα κάτω. Για να τα... τιθασεύσετε, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν τύπου τζελ ή λακ για τα φρύδια, χτενίζοντας πάντα το φρύδι καλά προς τα πάνω. Η κ. Αγιαννιώτη λέει, ωστόσο, ότι το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορείτε να επιτύχετε και με μικρή ποσότητα από ένα συμβατικό τζελ μαλλιών ή ψεκάζοντας λίγη λακ σε μία μπατονέτα.

Βάψιμο φρυδιών: Η αισθητικός λέει ότι το βάψιμο φρυδιών συνιστάται περισσότερο σε γυναίκες των οποίων τα φρύδια έχουν αρχίσει να ασπρίζουν.

Tip οικονομίας: Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε βουρτσάκι και μολύβι φρυδιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά μάσκαρα.

Αν έχετε κόρη στην εφηβεία: Μην επιχειρήσετε να της βγάλετε εσείς την πρώτη φορά τα φρύδια. Προτιμήστε να την πάτε σε έναν αισθητικό (θα σας κοστίσει 10 ευρώ), προκειμένου τα φρύδια της να αποκτήσουν εξ αρχή σωστό σχήμα, αλλά και να πάρει τις κατάλληλες οδηγίες για να τα περιποιείται μετά μόνη της. Συμβουλεύστε την κόρη σας να βγάζει τα φρύδια της όσο το δυνατόν λιγότερο, για να μη λεπτύνουν υπερβολικά και το αποτέλεσμα δείχνει αφύσικο και μακριά από την ηλικία της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v