Χριστουγεννιάτικες εκδρομές: Οικογενειακά και οικονομικά!

Χριστουγεννιάτικες εκδρομές: Οικογενειακά και οικονομικά!

Μόλις ένας μήνας έμεινε για τα Χριστούγεννα και αν έχετε αποφασίσει να περάσετε τις ημέρες των γιορτών σε κάποιον μη αστικό προορισμό, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να οργανωθείτε! Για να σας βοηθήσουμε βρήκαμε τέσσερις άκρως χριστουγεννιάτικους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα που υπόσχονται να διασκεδάσουν τα παιδιά όσο πουθενά αλλού, καθώς και τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στις πιο χαμηλές τιμές.

Δράμα: Αξέχαστα Χριστούγεννα στην Ονειρούπολη

(φωτο: 2.bp.blogspot.com)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα πλημμυρίζουν με εκδηλώσεις, παιχνίδια, τραγούδια, χρώματα, μυρωδιές, λιχουδιές... Η φαντασμαγορική Ονειρούπολη φορά και πάλι τα γιορτινά της και ανοίγει τις πύλες της στις 4 Δεκεμβρίου, με καλεσμένους φέτος τους Stan, Demy, Γιώργο Σαμπάνη, Νικηφόρο, Νίκο Γκάνο και πολλούς άλλους. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Πού θα μείνετε: Αν επιλέξετε να μείνετε στο κέντρο της πόλης, το ξενοδοχείο Emporiko, το οποίο διαθέτει κλιματιζόμενα δωμάτια με θέα στην πλατεία της πόλης και προϊόντα περιποίησης (παντόφλες και στεγνωτήρα μαλλιών) στα μπάνια, είναι μία οικονομική επιλογή. Τις ημέρες των γιορτών (3 διανυκτερεύσεις) μία σουίτα για 2 ενήλικες και 2 παιδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού, θα σας κοστίζει 247,50 ευρώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να μείνετε στην περιοχή Βώλακας, περί τα 20χλμ από τη Δράμα και 9χλμ, από το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού, στο Archontiko Papaemmanouil. Ένα τετράκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού, για τρεις διανυκτερεύσεις, τις ημέρες των γιορτών θα σας κοστίσει περί τα 190 ευρώ, αν το κλείσετε μέσω Booking.com.

Τρίκαλα: Παιχνίδια και διασκέδαση στον Μύλο των Ξωτικών

Όχι πως τα Τρίκαλα δεν αποτελούν από μόνα τους αξιόλογο προορισμό για να επισκεφθεί κανείς, αλλά με τον Μύλο των Ξωτικών που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο εκεί, η πόλη μεταμορφώνεται σε τόπο μαγικό! Στον παλιό Μύλο Ματσοπούλου, λοιπόν, ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά του, ο «καλός Σκρουτζ», η νεράιδα των Χριστουγέννων και μια μεγάλη και αγαπημένη παρέα, ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων! Από τις 29 Νοεμβρίου, λοιπόν, τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και διαμορφώνονται κατάλληλα για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια και γλυκά μπορούν. Για 38 ολόκληρες ημέρες ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και οι αναρίθμητοι βοηθοί του περιμένουν μικρούς και μεγάλους σε έναν τόπο χαράς, δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πού θα μείνετε: Καταρχήν, μπορείτε να προμηθευτείτε από εδώ εκπτωτικά κουπόνια για διαμονή, φαγητό και αγορές τις ημέρες των εορτών στα Τρίκαλα. Ωστόσο, για να κλείσετε από τώρα τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε το Hotel Divani, στο κέντρο της πόλης, η διαμονή στο οποίο τις ημέρες των εορτών ανέρχεται στα 237 ευρώ για 2 ενήλικες και 2 παιδιά, και 3 διανυκτερεύσεις συμπεριλαμβανομένου πρωινού (κάντε την κράτησή σας μέσω Booking). Εναλλακτικά, περί τα 20χλμ από τα Τρίκαλα, στην Καλαμπάκα, υπάρχει ο παραδοσιακός ξενώνας Arsenis, ο οποίος τις ημέρες των γιορτών προσφέρει τετράκλινο δωμάτιο (χωρίς πρωινό) με 156 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις. Επίσης, με 11 ευρώ επιπλέον κατ'άτομο προσφέρεται και δείπνο. Κάντε κράτηση μέσω Booking.

Βέροια - Φράγμα Αλιάκμονα: Εκδρομή στο Δάσος των Χριστουγέννων

Το «Δάσος των Χριστουγέννων» μεταφέρεται φέτος στη Βέροια, στο Φράγμα του Αλιάκμονα, σε μία έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία διαμορφώνεται σε έναν εντυπωσιακό γιορτινό προορισμό με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, χιλιάδες φωτάκια και στολίδια, μουσική με κάλαντα και εορταστικά τραγούδια, θεάματα και δράσεις για παιδιά και μεγάλους, βασισμένα στις αγαπημένες συνήθειες και τις παραδόσεις των ημερών. Εκεί θα απολαύσετε παιχνίδι στο παγοδρόμιο και το Σπίτι του Άη Βασίλη, θα επισκεφθείτε τη Ζαχαρογειτονιά, θα κάνετε τα ψώνια σας στην χριστουγεννιάτικη αγορά με τα όμορφα σπιτάκια, ενώ τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε πολλά δημιουργικά εργαστήρια! Το Δάσος ανοίγει τις πύλες του στις 6 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Πού θα μείνετε: Εξαιρετική επιλογή διαμονής για όλη την οικογένεια είναι αναμφίβολα το Αγρόκτημα Καψάλη, στους πρόποδες του Βερμίου, το οποίο διαθέτει φάρμα με άλογα, παιδική χαρά και μπαρ-εστιατόριο με τζάκι! Για τις ημέρες των γιορτών μία σουίτα για 2 ενήλικες και 2 παιδιά κυμαίνεται στα 345 ευρώ, για τρεις διανυκτερεύσεις περιλαμβανομένου πρωινού. Κάντε κράτηση μέσω Booking. Oικονομικότερη εναλλακτική, στα 15χλμ. από τη Βέροια και μόλις 2χλμ. έξω από τη Νάουσα, είναι το Ξενοδοχείο Αστέρας, με τα μοντέρνα και κομψά δωμάτια, που προσφέρουν θέα στις καταπράσινες πλαγιές του Βερμίου. Τρεις διανυκτερεύσεις εκεί για όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου πρωινού, θα σας κοστίσουν 225 ευρώ, αν κάνετε κράτηση μέσω Booking.

Ορεινή Ναυπακτία: Χριστούγεννα στο χωριό

(φωτο: travelstyle.gr)

Μπορεί η ορεινή Ναυπακτία να μη διεκδικεί δάφνες για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της, όμως στα πανέμορφα χωριουδάκια της είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστηθείτε τις γιορτές με τον πιο παραδοσιακό τρόπο! Άλλωστε, στα καταπράσινα δάση της περιοχής μπορείτε να επιδοθείτε σε πανέμορφες πεζοπορικές διαδρομές, ενώ αν έχετε όρεξη για πιο έντονες φυσικές δραστηριότητες (π.χ. rafting ή αναρρίχηση) το Χάνι Μπανιά και ο ποταμός Εύηνος, αποτελούν ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες κάθε ηλικίας. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πού θα μείνετε: Το ξενοδοχείο Crystal Mountain, στην Άνω Χώρα, έχει ετοιμάσει ένα συμφέρον πακέτο διαμονής για τις ημέρες των γιορτών, το οποίο περιλαμβάνει –πέρα από τη διαμονή και το πρωινό- εορταστικό γεύμα και δείπνο για παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, μία οικογένεια που θα μείνει για 3 νύχτες σε τρίκλινο δωμάτιο θα πληρώσει 340 ευρώ, ενώ για τετράκλινο δωμάτιο το κόστος ανέρχεται στα 370 ευρώ (παιδιά έως 4 ετών διανυκτερεύουν δωρεάν). Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ξενοδοχείο υπάρχει κλειστός παιδότοπος, διατίθενται επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και υλικά ζωγραφικής για τα παιδιά. Εναλλακτικά, οικονομικότερη θα είναι η διαμονή σας στον ξενώνα Ορεάδες, επίσης στην Άνω Χώρα, με τα πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα, στον οποίον προσφέρεται διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων για μία οικογένεια με δύο παιδιά, με 297 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, συμπεριλαμβανομένου πρωινού (κάντε κράτηση μέσω Booking).

v