Μυστικά μαγειρικής που δε γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Μυστικά μαγειρικής που δε γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Η μαγειρική είναι μια καθημερινή συνήθεια που οι περισσότεροι αγαπάμε. Εκείνο που την κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν τριγύρω της χιλιάδες μυστικά που έχουν σκοπό να κάνουν τα φαγητά πιο νόστιμα και την προετοιμασία τους πιο εύκολη. Ανακαλύψαμε 10 συμβουλές που θα σας ενθουσιάσουν και θα κάνουν τις αναζητήσεις σας στην κουζίνα ακόμα πιο γοητευτικές.

Σάλτσα στο φαγητό

Αν η σάλτσα που ετοιμάζετε για τα αγαπημένα σας μακαρόνια ή για το κρέας δεν έχει "δέσει" αρκετά... τότε υπάρχει λύση! Ρίξτε μερικά τρίμματα από ψωμάκι μέσα και αφήστε την να σιγοβράσει. Το ψωμί θα απορροφήσει τα περιττά υγρά και η σάλτσα θα είναι όπως την θέλετε.

Νόστιμο μπρόκολο

Μια εξαιρετική τροφή που κάνει καλό και στην δίαιτα και στην υγεία. Αν σας φαίνετε μονότονη η γεύση του μπρόκολου, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξετε από πάνω μια σος από γιαούρτι (4 κ.σ γιαούρτι, 1 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.σ χυμός λεμόνι, αλάτι, πιπέρι). Με τον τρόπο αυτό θα "ξεγελάσετε" τον εαυτό σας και θα συμπεριλάβετε πιο εύκολα το μπρόκολο στη διατροφή.

Σωστό ψήσιμο μπέικον

Για να μην «μαζέψει» το μπέικον καθώς το μαγειρεύετε, χαράξτε μικρές εγκοπές με το μαχαίρι κατά μήκος της άκρης του. Σημαντικό είναι επίσης να το βάλετε σε κρύο, αντικολλητικό τηγάνι, για να μην μαζέψει περιττά λίπη, ενώ χρησιμοποιήστε τσιμπίδες για να το γυρίζετε συχνά προκειμένου να βγει πιο τραγανό. 

Ξεφλουδισμένες ντομάτες

Αν θέλετε να ξεφλουδίσετε τέλεια τις ντομάτες, βάλτε τις σε ένα μπολ και ρίξτε από πάνω νερό που έχει βράσει. Αφήστε τις ντομάτες για ένα περίπου λεπτό μέσα στο νερό και θα δείτε την φλούδα τους να βγαίνει πολύ εύκολα. Μόλις κρυώσουν τραβήξτε το εξωτερικό περίβλημα.

Μέλι που έχει ζαχαρώσει

Αν το μέλι σας έχει "ζαχαρώσει"και δεν ξέρετε τι να το κάνετε, απλά βάλτε το βάζο με το μέλι μέσα σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό και αφήστε το εκεί διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία του νερού μέχρι να επανέλθει στην αρχική μορφή του. Προσοχή: Μην αφήσετε το νερό να βράσει!

Αφράτο κέικ

Αν ανησυχείτε μήπως το κέικ σας δεν γίνει αρκετά αφράτο, ακολουθήστε την συμβουλή μας. Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για λίγο και στη συνέχεια, μέχρι να το καταναλώσετε, σκεπάστε το με μια διάφανη μεμβράνη για τρόφιμα. Αυτό το κόλπο θα διατηρήσει την φρεσκάδα του.

Μυρωδιά σκόρδου

Ένα κόλπο για να διώξετε αποτελεσματικά τη μυρωδιά του σκόρδου είναι να κόψετε μια ντομάτα και να την τρίψετε καλά στα χέρια σας. Έπειτα ξεπλύνετε και η δυσάρεστη μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί. Τα χέρια σας θα είναι σα να μην ακούμπησαν ποτέ το... βρωμερό σκόρδο!

Τραγανά τηγανιτά

Αν θέλετε τα τηγανιτά σας να διατηρούν το τραγανό τους στοιχείο, στραγγίξτε τα καλά μετά το τηγάνισμα σε λαδόκολλα ή σε μια χάρτινη σακούλα του μανάβη και όχι σε χαρτί κουζίνας. Αυτό το μικρό κόλπο θα κάνει τη διαφορά στην υφή των τηγανιτών σας ενώ θα τα ακόμα πιο τραγανά και νόστιμα

Ζουμερό κρέας

Αν θέλετε να μείνει ζουμερό το κρέας, μην το κόψετε αμέσως. Αφήστε το να «ξεκουραστεί» για λίγα λεπτά για να μπορέσουν οι χυμοί να ανακατανεμηθούν μέσα στο κρέας. Αν εφαρμόσετε αυτή την τεχνική, το κρέας θα είναι πιο ζουμερό και όταν το κόψετε για να το βάλετε στο πιάτο θα δείτε τη διαφορά.

Μπαγιάτικο ψωμί

Αν σας έμεινε ψωμάκι και δεν ξέρετε τι να το κάνετε, ορίστε μια υπέροχη λύση! Φτιάξτε τέλεια, τραγανά κρουτόν που μπορείτε να βάλετε σε σούπες ή σαλάτες. Κόψτε το ψωμί σε μικρά κομματάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί, μαζί με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και κάποια μυρωδικά της αρεσκείας σας. Τα κρουτόν θα είναι έτοιμα.

v