4 ιδέες για ψυχαγωγική μονοήμερη εκδρομή με τα παιδιά

4 ιδέες για ψυχαγωγική μονοήμερη εκδρομή με τα παιδιά

Ο ανοιξιάτικος καιρός και η αυριανή αργία της 25ης Μαρτίου προσφέρονται ιδανικά για μονοήμερη εκδρομή με τα παιδιά! Αν, μάλιστα, θέλετε να την συνδυάσετε και με κάποια ευχάριστη, ψυχαγωγική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια, σας έχουμε τέσσερις εξαιρετικές ιδέες της... τελευταίας στιγμής!

Καλύβια, για ιππασία!

Να μια ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά! Ο Ιππικός Όμιλος Saint George, στα Καλύβια, προσφέρεται ιδανικά για μία πρώτη γνωριμία με την ιππασία αλλά και για καφέ και σνακ στο περιποιημένο κυλικείο του. Το κόστος για ένα δοκιμαστικό μάθημα ιππασίας είναι 20 ευρώ κατ'άτομο για τους ενήλικες, 20 ευρώ για ένα παιδί και 30 ευρώ για δύο παιδιά, αν πρόκειται για αδέρφια.

Και μετά τη βόλτα σας με τα άλογα, κατευθυνθείτε προς Σούνιο, αφενός για ξενάγηση μικρών και μεγάλων στον Ναό του Ποσειδώνα, και αφετέρου για φαγητό στο περίφημο για τους ψαρομεζέδες του «Θόδωρος & Ελένη», στα Λεγραινά (τηλ. 22920 51936, 22920 51810).

Παιανία, για κατάβαση στο ...Κουτούκι!

Το Σπήλαιο της Παιανίας, ονόματι Κουτούκι, είναι το ωραιότερο και πιο φαντασμαγορικό στην Αττική, από άποψη εσωτερικού διάκοσμου. Έχει ποικιλία σταλακτιτικών και σταλαγμιτικών σχηματισμών και υποβλητική ατμόσφαιρα που θα συναρπάσει τα παιδιά! Πριν μπείτε, πάντως, μέσα αφιερώστε λίγο χρόνο για να θαυμάσετε την υπέροχη θέα από ψηλά: Τα Μεσόγεια αυτή την εποχή απλώνονται καταπράσινα και η φύση ευωδιάζει!

Όσο για φαγητό, όταν τελειώσει η βόλτα σας, η οικογενειακή ταβέρνα «Κρητικός», στην Παλλήνη (Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ. 2106659061), φημίζεται για το καλό κρέας και τα παϊδάκια!

Τις αργίες το Σπήλαιο λειτουργεί από τις 9.00 έως τις 15.50.
Τηλέφωνο: 210 6642910.
Είσοδος: 5 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα για το Σπήλαιο Παιανίας και πώς θα βρεθείτε εκεί εδώ.

Λίμνη Μαραθώνα, για ποδήλατο!

Οι διαδρομές με ποδήλατο στις όχθες της λίμνης είναι πραγματικά μαγευτικές, ενώ αν ο καιρός το επιτρέπει η περιοχή προσφέρεται και για «birdwatching», δηλαδή παρατήρηση πουλιών! Οι φτερωτοί κάτοικοι της λίμνης είναι χιλιάδες, αρκεί να έχετε μαζί σας κιάλια. Και υπομονή.

Εξυπακούεται ότι το τέλος της βόλτας σας θα σας βρει στο καφέ-εστιατόριο Fragma, στο οποίο, πέρα από εκπληκτική θέα, θα απολαύσετε είτε καφέ, κρύα σνακ και γλυκά είτε πλούσιο μεσημεριανό γεύμα!

Μαλακάσα, για ...περιπέτεια!

«Χωμένο» στο δάσος, σε μία τεράστια έκταση, το Adventure Park, στη Μαλακάσα, υπόσχεται απεριόριστη δράση και διασκέδαση για όλη την οικογένεια! Εκεί, λοιπόν, μικροί και μεγάλοι καλείστε να συμμετέχετε σε «δοκιμασίες» όπως αναρρίχηση, ορειβασία, ισορροπία, κλιμακούμενης δυσκολίας, κατά την διάρκεια των οποίων βρίσκεστε υπό την επίβλεψη εκπαιδευτών. Το «παιχνίδι» διαρκεί 1,5 περίπου ώρα, ενώ στις δοκιμασίες των αρχαρίων μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 3 ετών. Αν, πάλι, δεν θέλετε να λάβετε μέρος σε κάποια δραστηριότητα, μπορείτε να βρεθείτε στο Adventure Park ως επισκέπτης, προκειμένου να απολαύσετε την όμορφη φυσική ατμόσφαιρα ή ακόμα και να κάνετε πικ νικ!

Κι αν δεν είστε τύποι του πικ-νικ, στη Μαλακάσα θα βρείτε αρκετές εξαιρετικές παραδοσιακές ταβέρνες για κρέας. Εναλλακτικά, κατευθυνθείτε προς την παραλιακή Μαλεσίνα που φημίζεται για τις ψαροταβέρνες της!

Το Adventure Park λειτουργεί και τις αργίες, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες επισκέπτες, ωστόσο –ειδικά αν είστε μεγάλη παρέα, καλό είναι να κάνετε εγκαίρως μία κράτηση για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στις δραστηριότητες.

Κόστος συμμετοχής: Από 6 έως 20 ευρώ, ανάλογα με την δραστηριότητα.
Κόστος εισόδου στο πάρκο (αν είστε απλά επισκέπτες): 3 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα για το Adventure Park εδώ.

v