Πώς ξυπνά η σεξουαλικότητα της γυναίκας μετά τον τοκετό

Πώς ξυπνά η σεξουαλικότητα της γυναίκας μετά τον τοκετό

Ο ερχομός του πρώτου μωρού φέρνει τα πάνω-κάτω στην ζωή του ζευγαριού -και δη στον ερωτικό τομέα! Εκείνο που πολύ συχνά διαφοροποιείται -ή τέλος πάντων μπαίνει υπό αμφισβήτηση- είναι η σεξουαλικότητα της γυναίκας. Στην περίπτωση αυτήν, ο ρόλος του άνδρα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός. Δείτε κάποιες συμβουλές για να ανανεώσετε σεξουαλικά την γυναίκα σας που μόλις έγινε μανούλα και για να διατηρήσετε ενεργή την ερωτική σας ζωή.

Ξεκινήστε με κομπλιμέντα

H γυναίκα μετά την γέννα έχει πολύ έντονη ανασφάλεια. Για τον λόγο αυτόν δεν χρειάζεται να περιμένετε από εκείνη να σας ρωτήσει πώς σας φαίνεται. Πάρτε την πρωτοβουλία και πείτε το από μόνος σας, αλλά με τρόπο που να δείχνει ότι το εννοείτε.  Κάντε της ένα κομπλιμέντο, κυρίως για την εμφάνιση και το σώμα της!

Φλερτάρετε όπως τότε...

Αν σκεφτείτε πώς ήσασταν όταν βγαίνατε ραντεβού, θα θυμηθείτε εκείνο το υπέροχο δυνατό συναίσθημα ότι ποθούσατε την γυναίκα σας και θέλατε να την κάνετε δική σας. Το γεγονός ότι πετύχατε το στόχο σας, και ότι έγινε μάλιστα μητέρα του παιδιού σας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείτε από αυτό το παιχνίδι! Χρησιμοποιήστε το χιούμορ σας, κανονίστε ένα μικρό ραντεβού... με λίγη φαντασία όλα είναι πιθανά και σίγουρα απαραίτητα για να την κάνουν να αισθανθεί μια μοναδική γυναίκα.

Επικοινωνία και εκπλήξεις

Το να κάνετε βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις με τη γυναίκα σας είναι η βάση για μια σχέση γερή και δυνατή που ενισχύει τον ερωτισμό και το μεταξύ σας δέσιμο. Αφήστε της σημειώματα με τρυφερά λόγια αγάπης, στείλτε της γλυκά μηνύματα ή απλά πείτε της ότι σας λείπει στη διάρκεια της ημέρας, όταν εκείνη είναι στο σπίτι με το παιδί. Τίποτε από αυτά δεν είναι δεδομένο! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι είναι πολύ σημαντικό, όταν μια γυναίκα έχει γεννήσει, να νιώθει ασφαλής μέσα σε αυτόν τον καινούργιο, υπέροχο μεν αλλά αρκετά απαιτητικό ρόλο της μητέρας.

Σε δημόσιο χώρο

Ο γάμος και ειδικά το παιδί μπορεί να σφραγίζει την σχέση με διαφορετικό τρόπο, ωστόσο κάποια πράγματα είναι καλό να συντηρούνται. Μην φοβάστε να δείχνετε την σύζυγό σας την αγάπη, την τρυφερότητα και το πάθος σας σε δημόσιο χώρο. Αγκαλιάστε την και δώστε της ένα γλυκό φιλί. Κάντε την να αισθανθεί επιθυμητή, και μην ασχολείστε με τον κόσμο γύρω σας... Οι γυναίκες αγαπούν να βλέπουν τους συντρόφους τους να εκφράζουν την αγάπη τους δημοσίως, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Κάντε την να νιώσει μοναδική

Πολύ συχνά οι γυναίκες χάνουν τη σεξουαλικότητά τους, ιδιαίτερα μετά τον τοκετό, επειδή αισθάνονται ότι δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης και θαυμασμού από τον σύντροφό τους. Δική σας δουλειά είναι να την κάνετε να νιώσει μοναδική. Μην παραλείπετε να της λέτε πόσο καλή (και όμορφη!) μαμά είναι, αγοράστε της ένα μπουκέτο λουλούδια, φτιάξτε της πρωινό, βοηθήστε την στις δουλειές του σπιτιού. Μπορεί για εσάς όλα αυτά να είναι εύκολα και απλά, για τη γυναίκα σας όμως έχουν τόσο μεγάλη σημασία!

Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά!

Μετά την γέννα, η γυναίκα μπορεί να κάνει κάποιες αλλαγές πάνω της για να νιώσει καλύτερα. Ένα διαφορετικό χτένισμα, ένα καινούργιο ρούχο, ένα ζευγάρι παπούτσια είναι συνήθως πράγματα που μια γυναίκα αλλάζει αλλά συνήθως ο σύντροφος ούτε καν τα προσέχει! Προσπαθήστε να είστε παρατηρητικός και να επιβραβεύσετε όποιες αλλαγές δείτε... Να είστε σίγουρος ότι η γυναίκα σας θα το εκτιμήσει!

Ερωτική χημεία

Ο ερχομός του παιδιού σημαίνει πως το κέντρο του ενδιαφέροντος μετατοπίζεται στο μωρό.. ωστόσο είναι καλό να προστατεύεται και η ερωτική χημεία του ζευγαριού. Επιδιώξτε να δει η γυναίκα σας ότι την «καρφώνετε» με τα μάτια. Όπως είπαμε, μετά την γέννα, όλες οι γυναίκες αισθάνονται άβολα με το σώμα τους και μια τέτοια κίνηση θα της τονώσει τον ερωτισμό. Αν παραξενευτεί και σας ρωτήσει γιατί το κάνετε, παραδεχτείτε ότι σας ελκύει η παρουσία της και ότι σας αρέσει πολύ να την κοιτάτε. Θα σας λατρέψει!

v