Μάθετε ποια "ευαίσθητα" ρούχα μπαίνουν και στο πλυντήριο και γλυτώστε χρήματα από το καθαριστήριο

Μάθετε ποια ευαίσθητα ρούχα μπαίνουν και στο πλυντήριο και γλυτώστε χρήματα από το καθαριστήριο

Η υπόθεση "πλύσιμο ρούχων" αφορά κάθε νοικοκυριό. Μπορεί όμως να αποβείιδιαίτερα ακριβή, καθώς πολλά "ευαίσθητα" ρούχα φέρουν ετικέτες που υποδεικνύουν αυστηρά τον δρόμο για το καθαριστήριο. Τι θα γινόταν, άραγε, αν αυτά τα ρούχα πλένονταν σε ελαφρύ πρόγραμμα, στο πλυντήριο του σπιτιού;

Η δημοσιογράφος Clare Godwin της DailyMail αποφάσισε να κάνει αυτό το πολύ ενδιαφέρον πείραμα, προκειμένου να αποδείξει ότι οι ετικέτες στα ρούχα είναι πολλές φορές προϊόν μάρκετινγκ. Πήρε, λοιπόν, πέντε "πολυτελή" κομμάτια της γκαρνταρόμπας της, τα οποία είχαν ετικέτα "μόνο στεγνό καθάρισμα", τα λέρωσε με διάφορα υλικά (όπως σάλτσες και μέικ απ) και τα έβαλε στο πλυντήριο, στο "ελαφρύ" πρόγραμμα, στους 30 βαθμούς Κελσίου. Το αποτέλεσμα ...την δικαίωσε! Δείτε αναλυτικά: 

Φόρεμα από πολυεστέρα, 144 ευρώ

Βγήκε από το πλυντήριο... τέλειο. Οι λεκέδες είχαν εξαφανιστεί και το φόρεμα δεν είχε "μαζέψει". Μάλιστα, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, δεν χρειάστηκε καν σιδέρωμα. Το κρέμασε σε μια κρεμάστρα για να στεγνώσει και μετά από λίγες ώρες ήταν έτοιμο να φορεθεί.

Επιτυχία: 5 στα 5.

Κασμιρένιο πουλόβερ, 108 ευρώ

Το πουλόβερ βγήκε από το πλυντήριο σαν καινούριο. Μάλιστα, όταν στέγνωσε και μπόρεσε να το δει καλύτερα, η δημοσιογράφος διαπίστωσε ότι δεν είχε μπει ούτε χιλιοστό, ότι δεν είχε χάσει το σχήμα του, δεν είχε ξεχειλώσει καθόλου και ότι είχαν εξαφανιστεί εντελώς και οι λεκέδες.

Επιτυχία: 5 στα 5.

Ταγιέρ, 197 ευρώ

Το ύφασμα ήταν από μαλλί, βαμβάκι, πολυεστέρα και μεταλλικές ίνες. Είχε συρρικνωθεί λίγο, με αποτέλεσμα η φούστα, ενώ πριν ήταν κάτω από το γόνατο, τώρα να είναι... μίνι και τα μανίκια του σακακιού να κοντύνουν. Από την άλλη, είχαν εξαφανιστεί πλήρως οι λεκέδες.

Επιτυχία: 2 στα 5.

Μεταξωτό πουκάμισο, 48 ευρώ

Το πουκάμισο της δημοσιογράφου μετά την πλύση είχε αλλοιωθεί πολύ λίγο. Οι λεκέδες και σε αυτό το ρούχο είχαν εξαφανιστεί. Σε γενικές γραμμές ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. 

Επιτυχία: 4 στα 5.

Τοπ με παγέτες, 117 ευρώ

Αν και όλες οι πούλιες του συγκεκριμένου ρούχου παρέμειναν στη θέση τους και οι λεκέδες είχαν εξαφανιστεί, το ρούχο είχε μαζέψει σε μεγάλο βαθμό. Ο λόγος; Η βισκόζη, η οποία είναι ένα αρκετά ασταθές ύφασμα όταν βραχεί.

Eπιτυχία: 1 στα 5.

Πηγή: dailymail.co.uk

v