Στυτική δυσλειτουργία: Τι φταίει πραγματικά

Στυτική δυσλειτουργία: Τι φταίει πραγματικά

Οι σεξουαλικές επιδόσεις ενός άνδρα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, για το οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι. Όταν αυτές δεν ικανοποιούν κάποια... δεδομένα, τότε η σκληρή κριτική, η ανασφάλεια και η άσχημη ψυχολογία μπαίνουν κατευθείαν στο τραπέζι. Αντί, όμως, να θεωρείτε ότι ένας άνδρας που δεν έχει στύση δεν σας επιθυμεί σεξουαλικά, αναλογιστείτε πως υπάρχουν και άλλοι, πιο αντικειμενικοί λόγοι που μπορεί να τον εμποδίζουν να χαρεί το σεξ μαζί σας.

Είναι αγχωμένος με τις επιδόσεις του

Η πίεση που βιώνει ένας άνδρας για να βρεθεί κατευθείαν σε στύση και να παραμείνει έτσι σε όλη της διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, μπορεί ορισμένες φορές να είναι τεράστια! Για τον λόγο αυτόν είναι πολύ πιθανό, η όποια επιθυμία να του γυρίσει "μπούμερανγκ" και τελικά να χάσει εντελώς την στύση του. Είναι καλό, σε αυτές τις περιπτώσεις, να πάρει τον χρόνο του και να χαλαρώσει, μέσα από τα προκαταρκτικά παιχνίδια και την ασφάλεια που θα του δώσετε. Και μην ξεχνάτε: Να του υπενθυμίζετε ότι το πέος του είναι όμορφο και ξεχωριστό! 

Είναι μεθυσμένος

Το αλκοόλ καθυστερεί τις αντιδράσεις και μπλοκάρει τα νεύρα, οπότε είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει στύση με τον "ενθουσιώδη" τρόπο που μπορεί να είχατε συνηθίσει. Εάν ο σύντροφός σας έχει πιει αλκοόλ, μπορεί να μην μπορεί να έρθει σε οργασμό ή απλά μπορεί να μην έχει καθόλου στύση (παρ'ό,τι σας ποθεί θανατηφόρα!). Το αλκοόλ προκαλεί καταθλιπτικά συμπτώματα και αυτό επηρεάζει και το γεννητικό του όργανο.

Έχει παραπανίσια κιλά

Τα αρκετά παραπανίσια κιλά δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία και καταστρέφουν τα αγγεία του αίματος. Κατ' επέκταση το αίμα είναι πιο δύσκολο να φτάσει μέχρι το πέος και να το διατηρήσει "στο ύψος του". Αυτό που συνιστάται είναι να ξεκινήσει ο άνδρας την σεξουαλική δραστηριότητα μόνος του για να... συνεχίσει έπειτα να μαζί με εσάς, για ατελείωτες ώρες σεξ.

Έχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα

Μπορεί η έλλειψη στύσης να υποκρύπτει κάποιο σοβαρό παθολογικό πρόβλημα όπως είναι η καρδιακή ανεπάρκεια, ο διαβήτης, η αρτηριοσκλήρωση κ.α., καθώς οποιαδήποτε από αυτές τις ασθένειες μπορεί να μπλοκάρει τα νεύρα που βρίσκονται γύρω από το γεννητικό του όργανο και τα οποία του επιτρέπουν να έρθει σε στύση. Εννοείται πως υπάρχουν θεραπείες και φάρμακα για τις περισσότερες παθήσεις, αρκεί ο σύντροφός σας να είναι ειλικρινής μαζί σας για την κατάσταση της υγείας του. 

Καπνίζει πολύ

Το κάπνισμα μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην κυκλοφορία το αίματος, η οποία είναι απαραίτητη για να γίνει σωστά η στύση! Ποια είναι η θεραπεία; Να "κόψει" επειγόντως αυτή την κακή συνήθεια! 

Έχει χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης

Τα επίπεδα τεστοστερόνης "πέφτουν" με την ηλικία, προκαλώντας στους άνδρες, μεταξύ άλλων, λιγότερη τριχοφυΐα και μεγαλύτερη δυσκολία σε θέματα στύσης. Ευτυχώς, το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, με συμπληρώματα που μπορεί να χορηγήσει ο γιατρός του. 

Παίρνει φάρμακα

Υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα που μπορεί ένας άνδρας να λαμβάνει και τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν την σεξουαλική δραστηριότητά του, και συγκεκριμένα το θέμα της στύσης. Ειδικά εάν τα φάρμακα μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης, τότε μπορεί να μειώσουν και την ερωτική επιθυμία. Μπορεί, επίσης, να επηρεάσουν τα επίπεδα ενέργειας και να προσθέσουν παραπάνω βάρος. Αυτό, κατ' επέκταση μπορεί να επηρεάσει την συναισθηματική, ψυχολογική και σωματική του κατάσταση. 

Είναι αγχωμένος γενικά!

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί, τα προβλήματα σε μια σχέση ή το άγχος στον χώρο της δουλειάς μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν ανασταλτικά στην ανδρική στύση. Δυστυχώς, στην περίπτωση αυτή, το άγχος δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί και να παραμεριστεί. Μπορεί να χρειαστεί επίσκεψη σε ειδικό, ο οποίος θα βοηθήσει στην διαχείριση άγχους και κατά συνέπεια στην καλύτερη σεξουαλική σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι.

Πηγή: cosmopolitan.com

v