Εύκολες, δημιουργικές ιδέες για να ανακυκλώσετε 6 παλιά σας ρούχα!

Εύκολες, δημιουργικές ιδέες για να ανακυκλώσετε 6 παλιά σας ρούχα!

Πόσο ταλέντο έχετε στη... μοδιστρική; Ακόμα κι αν αμφιβάλλετε για τις ικανότητές σας, τα παρακάτω projects θα σας δώσουν την έμπνευση που χρειάζεστε, για να μετατρέψετε ολοκαίνουργια, εντυπωσιακά ρούχα και αξεσουάρ από τα παλιά σας! Δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να μεταμορφώσετε μία μπλούζα, ένα τζιν ή μία ζακέτα και ανανεώστε με τον πιο οικονομικό τρόπο την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σας. Και μην ξεχνάτε: Δεν πετάμε τίποτα!

Κάντε ζακέτα την παλιά σας μπλούζα

Αν έχετε κάποια παλιά μακρυμάνικη μπλούζα, από χοντρό ύφασμα, την οποία έχετε μεν βαρεθεί αλλά δεν θέλετε και να καταργήσετε δοκιμάστε το εξής: Κόψτε την κατά μήκος, στο κέντρο της λαιμόκοψης, ώστε να πάρει σχήμα ζακέτας.

Σιδερώστε τα δύο στριφώματα, εκεί όπου θα τοποθετηθούν κουμπιά και εκεί όπου θα γίνουν οι κουμπότρυπες, και ράψτε τα, είτε με ραπτομηχανή (αν έχετε) είτε με το χέρι.

Διαλέξτε τα κουμπιά που θα τοποθετήσετε –δεν χρειάζεται να είναι πολλά, και δύο κουμπιά αρκούν- και ανάλογα με το μέγεθός τους ανοίξτε με ένα ψαλίδι κουμπότρυπες (κόψτε μικρές, οριζόντιες σχισμές). Ράψτε τα κουμπιά και... η νέα σας ζακέτα είναι έτοιμη!

Πηγή: blog.easilydunn.com

Αλλάξτε χρώμα και κάντε σορτς το παλιό σας τζιν

Δεν αρκεί να κόψετε το παλιό σας τζιν για να του δώσετε νέα ζωή ως σορτς! Για να το ανακυκλώσετε σε ένα πραγματικά ολοκαίνουργιο ρούχο, αφού το κόψετε, αφήστε το σε μία λεκάνη με χλωρίνη, τουλάχιστον για 4 ώρες, προκειμένου να «χάσει» το έντονο χρώμα του. Υπολογίστε στην λεκάνη που θα τοποθετήσετε το σορτς να βάλετε ένα μέρος χλωρίνης προς τρία μέρη χλιαρού νερού.

Σε 4 ώρες το αρχικό μπλε χρώμα του σορτς θα έχει ξεθωριάσει αρκετά. Ξεπλύνετέ το, αφήστε το να στεγνώσει και ξαναγεμίστε την λεκάνη με χλωρίνη και νερό. Σε άλλες 6 ώρες θα έχει μείνει μόνο μια γαλάζια απόχρωση. Αν θέλετε το χρώμα του σορτς να γίνει εντελώς λευκό επαναλάβετε την διαδικασία (ξεπλύνετε, αφήστε το να στεγνώσει και βάλτε το ξανά σε λεκάνη με χλωρίνη και νερό) και αφήστε το για άλλες 10 ώρες –ίσως και για περισσότερο.

Όταν το σορτς θα έχει γίνει σχεδόν λευκό, προμηθευτείτε μία βαφή ρούχων στο χρώμα που επιθυμείτε (tip: το ροζ και το λιλά είναι στη μόδα φέτος!) και βάψτε το σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σε μία παλιά λεκάνη (που δεν σας νοιάζει κι αν βαφτεί). Όταν το σορτς θα έχει βαφτεί στο επιθυμητό χρώμα, πλύνετέ το κανονικά με απορρυπαντικό, αφήστε το να στεγνώσει και... με γεια σας!

Πηγή: thelittlegiggler.com

Διακοσμήστε την παλιά σας ζακέτα

Αν έχετε βαρεθεί την παλιά σας ζακέτα και θέλετε κάπως να την... αναβαθμίσετε, δείτε τι μπορείτε να κάνετε: Καταρχάς, μπορείτε να της βάλετε βολάν και δαντέλα στο τελείωμα και στα μανίκια. Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστεί να αγοράσετε από κάποιο κατάστημα με είδη μοδιστρικής ύφασμα για το βολάν και την δαντέλα, στις διαστάσεις του πλάτους της ζακέτας και των μανικιών. Στη συνέχεια, αφού υπολογίσετε και κόψετε ακριβώς τις λωρίδες που χρειάζεστε, θα τις ράψετε στα συγκεκριμένα σημεία της ζακέτας, είτε με βελόνα και κλωστή είτε με ραπτομηχανή.

Μπορείτε ακόμα να διακοσμήσετε την ζακέτα σας με όμορφα, υφασμάτινα λουλούδια που θα βρείτε είτε στα καταστήματα με είδη ραπτικής είτε σε καταστήματα για χειροτεχνίες. Και αυτά θα χρειαστεί να τα ράψετε καλά.
Τέλος, μπορείτε να αλλάξετε κουμπιά στην ζακέτα, επιλέγοντας κάποια στο ίδιο μέγεθος με τα προηγούμενα για να χωρούν στις κουμπότρυπες. Καλή επιτυχία!

Πηγή: tearosehome.blogspot.gr

Μετατρέψτε το παλιό σας t-shirt σε αθλητικό αμάνικο

Είναι πανεύκολο και με πολύ στιλάτο αποτέλεσμα. Κόψτε τα μανίκια, το κάτω στρίφωμα και τη λαιμόκοψη του t-shirt, σχηματίστε πιο βαθιά λαιμόκοψη και V στην πλάτη, όπως στις φωτογραφίες 3 και 4. Στη συνέχεια, πάρτε τη λωρίδα υφάσματος που περίσσεψε από το κάτω στρίφωμα και στρίψτε την στο V της πλάτης, μέχρι να σχηματιστεί ένα κορδόνι. Για να σταθεροποιηθεί μπορείτε να στρίψετε με τέτοια φορά τις άκρες του υφάσματος ώστε να ενωθούν μεταξύ τους και να τις δέσετε. Διαφορετικά μπορείτε να τις ράψετε στα σημεία που τελειώνουν με βελόνα και κλωστή.

Πηγή: designeurlife.com

Κορδέλα για τα μαλλιά από παλιό t-shirt

Μία ακόμα εναλλακτική χρήση ενός παλιού t-shirt είναι να το κόψετε σε λεπτές λωρίδες, τις οποίες θα ενώσετε στις άκρες τους. Στη συνέχεια θα τις πλέξετε, όπως στις φωτογραφίες, στο επιθυμητό μήκος, ώστε να σχηματιστεί μία πλεξούδα όσο μακριά χρειάζεται για να γίνει κορδέλα μαλλιών. Στο τέλος θα ενώσετε και τις άλλες άκρες τους και μετά τις δύο άκρες της κορδέλας, τις οποίες μπορείτε και να ράψετε για να σταθεροποιηθούν καλύτερα. Η κορδέλα σας είναι έτοιμη!

Tip: Ένας μεγάλος χάρακας και ένα μαρκαδοράκι θα σας βοηθήσουν για να κόψετε το t-shirt σε ευθείες λωρίδες.

Πηγή: designeurlife.com

Κολιέ από παλιό t-shirt

Η λογική αυτού του project είναι αντίστοιχη με την παραπάνω, για την κορδέλα. Από ένα παλιό t-shirt θα κόψετε οριζόντιες λωρίδες, τις οποίες στη συνέχεια θα μετρήσετε έτσι ώστε η μία να είναι κατά ένα εκατοστό πιο κοντή από την άλλη, προκειμένου το κολιέ σας να αποτελείται από διαφορετική μήκη λωρίδων.

Με το χέρι σας θα στρίψετε το ύφασμα από κάθε λωρίδα, ώστε να γίνει σαν ρολό. Αν έχετε χαντρούλες, μέσα από τις οποίες να χωρούν να περάσουν οι λωρίδες, ακόμα καλύτερα για να διακοσμήσετε το κολιέ σας!

Στο τέλος θα χρειαστεί απλά να ενώσετε τις άκρες από τις λωρίδες σε έναν γερό κόμπο. Πολύ boho αποτέλεσμα, δεν συμφωνείτε;

Πηγή: designeurlife.com

v