Σαββατοκύριακο με το παιδί: Οι καλύτερες βόλτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σαββατοκύριακο με το παιδί: Οι καλύτερες βόλτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Όσοι από εσάς παραμείνετε στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο, μην χάσετε την ευκαιρία να βρεθείτε στο υπέροχο εικαστικό πρόγραμμα του Playroom, καθώς και στο Athens Metro Mall για να συναντήσουν τα παιδιά την αγαπημένη τους Πέππα. Αν, πάλι, βρεθείτε στην Θεσσαλονίκη, η παράσταση Λάχανα και Χάχανα περιμένει τους μικρούς επισκέπτες με μπόλικο τραγούδι και χορό!

Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου, ο «Ελληνικός Κόσμος» αποτελεί ιδανικό προορισμό για παιδιά κάθε ηλικίας. Τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους, ενώ τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά δημοτικού. Το πρόγραμμα για αυτό το Σαββατοκύριακο έχει ως εξής:

Σάββατο 24 Mαΐου, ώρα 11.30: «Είμαι η Ιμελία και δε με μέλει που είμαι γεμάτη μέλι!»

Μια γλυκύτατη μελισσούλα «πετάει» στον «Ελληνικό Κόσμο». Είναι κοινωνική και πολυλογού. Έχει τόσα να πει: για την οικογένεια της, το σπίτι της και για... το μέλι! Η Ιμελία, που είναι γλυκύτατη σαν μέλι, συστήνει στα παιδιά την οργανωμένη κοινωνία των μελισσών, μέσα αλλά και έξω από το μελίσσι. Οι μικροί επισκέπτες θα γνωρίσουν τον χορό των μελισσών, τις συνήθειές τους, τους ρόλους τους μέσα στο μελίσσι αλλά και το αγαθό που παράγουν, το μέλι. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, παρατηρούν, περιγράφουν και εκφράζονται μέσα από το λόγο, την κίνηση και τη δημιουργία.

Διάρκεια προγράμματος: 70 λεπτά.
Κόστος συμμετοχής: 8 € το παιδί, 4 € ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).

Κυριακή 25 Mαΐου, ώρες 10.30 και 12.30: «Στου καραβιού την πλώρη»

Τα παιδιά ταξιδεύουν σε χώρους και χρόνους μακρινούς με την τριακόντορο, το πιστό αντίγραφο αρχαίου πλοίου που έχει ρίξει άγκυρα στο «λιμάνι» του «Ελληνικού Κόσμου». Η τριακόντορος ταξιδεύει τα παιδιά σε θάλασσες και λιμάνια της αρχαιότητας. Με δραστηριότητες μέσα αλλά και έξω από το πλοίο τα παιδιά γίνονται ναυτικοί των αρχαίων χρόνων για να ανακαλύψουν ιστορία του, τη ζωή πάνω σε αυτό αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε ναυτικά ταξίδια. Η ναυτική ζωή της αρχαιότητας, η ιστορική εξέλιξη των πλοίων αλλά και η ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα γίνονται αντικείμενο παιχνιδιού και βιωματικής μάθησης.

Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά.
Κόστος συμμετοχής: 8,50 €.

Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος: Πειραιώς 254, Ταύρος. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στο 212 254 0600.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Στους κινηματογράφους: Ρίο 2

Αν δεν τα καταφέρατε μέχρι σήμερα, προλαβαίνετε ακόμα να απολαύσετε στους κινηματογράφους το δεύτερο μέρος της ταινίας με τον δημοφιλέστερο μπλε παπαγάλο! Αυτή τη φορά, ο Μπλου, η Τζούελ και τα τρία τους παπαγαλάκια θα ταξιδέψουν μέχρι τη ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου θα συναντήσουν την οικογένεια της Τζούελ, θα μάθουν τη φυσική ζωή και θα έρθουν αντιμέτωποι με μια συμμορία παράνομων υλοτόμων! Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

Δείτε πού προβάλλεται η ταινία εδώ.

Σάββατο στο Playroom για ...μικρούς καλλιτέχνες!

Το Playroom είναι ένας υπέροχος χώρος για παιδιά από 5 έως 18 ετών, αλλά και για ενήλικες που λατρεύουν τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Εκεί, λοιπόν, έχει δημιουργηθεί ένα εικαστικό περιβάλλον, το οποίο περιμένει τα παιδιά να το γεμίσουν με χρώματα, σκέψεις, σημειώσεις, μουντζούρες και έτσι να τον ζωντανέψουν!

Παίρνει τη μορφή ανοιχτού εργαστηρίου και περιμένει μικρούς καλλιτέχνες να το επισκεφθούν και, χρησιμοποιώντας στοιχεία επιλεγμένα από το Playroom, να επεμβαίνουν στον χώρο και να προσθέτουν ή να αφαιρούν κατά βούληση, εικαστικά στοιχεία που οι ίδιοι θα έχουν δημιουργήσει. Η διαδικασία αυτή αυτομάτως κάνει σημαντική τη δημιουργική πορεία και όχι το αποτέλεσμα. Άλλωστε δεν υπάρχει χώρος για τη λέξη "τέλος" στο ομαδικό αυτό έργο.

Η επόμενη συνάντηση στο Playroom έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 24 Μαΐου και έχει θέμα «Το Μεγάλο Μουσείο». Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 15 ετών και τους γονείς τους.

Πότε: Σάββατο 24 Μαΐου, 15.30 με 16.30.
Πού: Στοά Εμπόρων, Βουλής 9, Σύνταγμα.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Η Πέππα έρχεται στο Athens Metro Mall

Η Πέππα το Γουρουνάκι έρχεται στα Public του Athens Metro Mall αυτό το Σάββατο και θα περιμένει τους μικρούς της φίλους για να τους γνωρίσει από κοντά, να παίξουν και να διαβάσουν μαζί τις ιστορίες της!

Πότε: Σάββατο 24 Μαΐου, ώρα 12.00.
Πού: Στο Public του Athens Metro Mall.

Στην Θεσσαλονίκη: «Λάχανα και Χάχανα» στο Avlaia 4 Kids

Στο πλαίσιο του Avlaia 4 Kids, στο Θέατρο Αυλαία, δύο ακόμα θεατρικές παραστάσεις-δράσεις περιμένουν τα παιδιά τα κυριακάτικα πρωινά της 25ης Μαΐου και 1ης Ιουνίου 2014, στις 11:30.

Πιο συγκεκριμένα, για αυτή την Κυριακή, έχει προγραμματιστεί η παράσταση «Λάχανα και Χάχανα - The musical» από το Θέατρο Οδός. Ο λόγος για ένα σύγχρονο και επίκαιρο μιούζικαλ με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς, παρμένους από τον κόσμο του ονείρου. Μια πρωτότυπη παράσταση, εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, με εξαιρετικούς συντελεστές, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά από ανακυκλωμένα υλικά, με πολύχρωμα κοστούμια για λαχανοξωτικά, ρομπότ, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα».

Γενική είσοδος: 8€
Θέατρο Αυλαία: Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή 102, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

v