Τα ιδανικά φρούτα και λαχανικά για να καίτε λίπος!

Τα ιδανικά φρούτα και λαχανικά για να καίτε λίπος!

Όλο και περισσότερες μελέτες δημοσιεύονται τελευταία, οι οποίες κάνουν λόγο για τα εντυπωσιακά οφέλη της καρύδας στο αδυνάτισμα και ιδιαίτερα στην απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τα έλαια καρύδας, όμως εξίσου ωφέλιμο, λένε οι ειδικοί, είναι και το ίδιο το φρούτο, αλλά και το γάλα του. Δεν είναι μόνο η καρύδα, όμως, που έχει την ιδιότητα να καίει λίπος. Δείτε μερικά ακόμα φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώτε καθημερινά αν θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος!

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του λίπους! Είναι γεμάτο φυσικές ίνες και καθυστερεί πολύ την διαδικασία πέψης, με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Μούρα

Τα μούρα όχι μόνο βοηθούν τον οργανισμό να καίει λίπος ταχύτερα, αλλά και καταπολεμούν και την λιγούρα! Αποτελούν ιδανικό αντικατάστατο των γλυκών, καθώς είναι πλούσια σε φυτικά σάκχαρα, και κάνουν το άτομο να νιώθει χορτάτο για περισσότερη ώρα. Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να τα δοκιμάσετε παγωμένα ή αναμειγμένα σε δροσερά smoothies!

Σκόρδο

Το σκόρδο θα έπρεπε να περιλαμβάνεται σε όσο το δυνατόν περισσότερα γεύματα! Μπορεί η μυρωδιά του για κάποιους να είναι ανυπόφορη, όμως είναι πολύτιμο στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στη μάχη ενάντια στο λίπος. Επιπλέον, δίνει ασύγκριτη νοστιμιά στα φαγητά!

Κάλε

Αφού ακούστηκαν τόσα και τόσα για την θρεπτική αξία του υπερ-λαχανικού αυτού, όλο και περισσότερα καταστήματα έχουν συμπεριλάβει πλέον το κάλε είτε στα ράφια είτε στο μενού τους. Πέρα από πρωτεΐνη, το κάλε είναι πλούσιο σε ασβέστιο, αλλά και σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να καθυστερεί την πέψη και να χάνει βάρος πιο γρήγορα.

Πιπεριές

Όσο πιο καυτερές, τόσο το καλύτερο, όταν πρόκειται για κάψιμο λίπους! Ο λόγος είναι ότι όταν τρώτε καυτερές πιπεριές, ο οργανισμός «ανεβάζει θερμοκρασία» και έτσι ενισχύεται η λειτουργία του μεταβολισμού και το κάψιμο λίπους επιταχύνεται.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο λειτουργούν εξισορροπητικά στον οργανισμό και δη στο ζάχαρο του αίματος. Ακόμα και μικρή ποσότητα αβοκάντο να περιλαμβάνετε στην καθημερινή διατροφή σας, βοηθάτε στην εξισορρόπηση του ζαχάρου και έτσι στην αποφυγή αποθήκευσης άχρηστου λίπους.

*Ευχαριστούμε την διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Αλεξάνδρα Δαμβουνέλη για τις πολύτιμες συμβουλές!

v