10 απίθανες ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι στο σπίτι!

10 απίθανες ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι στο σπίτι!

Αν έχετε κουραστεί να ακούτε τα παιδιά να γκρινιάζουν ότι, τώρα που δεν έχουν σχολείο, βαριούνται θανάσιμα στο σπίτι, δείτε 10 απίθανα παιχνίδια που μπορείτε να ετοιμάσετε γι'αυτά, χωρίς κόστος αλλά με πολλή φαντασία!

Αυτοσχέδιο τένις εσωτερικού χώρου!

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το παιχνίδι αυτό είναι 2 πλαστικά πιατάκια, 2 ξυλαράκια για να στερεώσετε σε αυτά τα πλαστικά πιάτα (και να σχηματιστεί «ρακέτα») και ένα μπαλόνι! Αφήστε τα παιδιά να απολαύσουν το τένις τους στο καθιστικό, χωρίς να ανησυχείτε ότι κάτι θα σπάσει.

(πηγή: discoverexplorelearn)

Αυτοκινητόδρομος στο καθιστικό!

Τοποθετήστε έγχρωμη αυτοκόλλητη ταινία στο πάτωμα, για να φτιάξετε δρόμους για τα αυτοκινητάκια των παιδιών. Όταν τα παιδιά τελειώσουν το παιχνίδι τους, το σελοτέιπ θα ξεκολλήσει πανεύκολα.

(πηγή: playathomemomllc)

Φτιάξτε έναν επιδαπέδιο στόχο για παιδιά στην αυλή!

Θα χρειαστείτε μερικές πολύχρωμες κιμωλίες και μερικά βρεγμένα σφουγγάρια, τα οποία θα πρέπει να πετούν τα παιδιά μέσα στους κύκλους!

(πηγή: mamaslikeme)

Φτιάξτε έναν κρεμαστό στόχο!

Θα χρειαστείτε έναν μουσαμά (από αυτούς που χρησιμοποιούνται για προστατευτικό κάλυμμα), στον οποίον θα ανοίξετε τρύπες και τετράγωνα και θα βάλετε βαθμολογίες αυξανόμενης δυσκολίας. Σκοπός είναι να περνά η μπάλα που θα πετά το παιδί μέσα από κάθε τρύπα.

(πηγή: gurutotheoutdoors)

Παιχνίδι κινητικών δεξιοτήτων για νήπια

Κολλήστε ένα ρολό, από χαρτί κουζίνας, σε έναν τοίχο. Δώστε στο παιδί μερικά πολύχρωμα πομ-πομ και πείτε του να τα πετά μέσα από το ρολό, με σκοπό να μπαίνουν σε ένα μπολ που θα έχετε βάλει από κάτω.

(πηγή: teachingmama)

Παιχνίδι λεπτής κινητικότητας για νήπια

Δώστε στο παιδί ένα σουρωτήρι για μακαρόνια και μερικά πολύχρωμα καθαριστικά πίπας, τα οποία χρησιμοποιούνται σε χειροτεχνίες (θα βρείτε και στα Jumbo). Αφήστε το παιδί να δημιουργήσει με αυτά πολύχρωμες γεφυρούλες στο σουρωτήρι!

(πηγή: no1hasmorefun.blogspot)

«Επικίνδυνες αποστολές» στο μπαλκόνι!

Τοποθετήστε με τρόπο στρατηγικό κομμάτια νήματος, δέστε τη μία άκρη στα κάγκελα του μπαλκονιού και κολλήστε την άλλη άκρη στον τοίχο, και ζητήστε από τα παιδιά να περάσουν ανάμεσα, χωρίς -όσο γίνεται- να ακουμπήσουν στο νήμα.

(πηγή: ellisbenus)

Επιδαπέδιο παιχνίδι «Ηφαίστειο» για 2 ή περισσότερα παιδιά!

Πάρτε 30 (ή και περισσότερες) λευκές καρτέλες και σχεδιάστε στην κάθε μία από μία αποστολή (π.χ. «Πες ένα τραγούδι από τα Στρουμφάκια!», «Ξύσε με τη μύτη σου τον αγκώνα σου!», «Μέτρα ανάποδα από το 20!», «Γάβγισε σαν σκύλος!», «Φίλα τον αδερφό / την αδερφή σου!»). Οι αποστολές καλό είναι να είναι γραμμένες μέσα σε διαφορετικά σχήματα, διαφορετικού χρώματος. Μία από τις καρτέλες πρέπει να αποτελεί την αρχή του παιχνιδιού (σχεδιάστε ένα ηφαίστειο) και μία το τέλος (σχεδιάστε ένα σπίτι). Τοποθετήστε τις καρτέλες στο πάτωμα (κολλώντας τις με σελοτέιπ) σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα μονοπάτι, στο τέλος του οποίου θα βρίσκεται το σπίτι. Θα χρειαστείτε ακόμα ένα μικρό, τετράγωνο, χαρτονένιο κουτί, στο οποίο θα σχεδιάσετε «βουλίτσες» έτσι ώστε να προκύψει ένα ζάρι!

Το παιχνίδι ξεκινά πετώντας το ζάρι και εκτελώντας την πρώτη «αποστολή», ακολουθεί ο επόμενος παίκτης. Κάθε φορά που η αποστολή θα εκτελείται το παιχνίδι θα συνεχίζεται με τον επόμενο παίκτη. Αν ένας παίκτης δεν εκτελέσει την αποστολή, την σειρά του παίρνει ο άλλος. Σκοπός είναι να ξεφύγουν τα παιδιά από το ηφαίστειο και να φτάσουν γρήγορα στο τέλος, δηλαδή στο σπίτι! Απώτερος σκοπός είναι να γεμίσετε τον χρόνο τους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

(πηγή: toddlerapproved)

Το παιχνίδι του Spiderman!

Για το παιχνίδι αυτό θα χρειαστείτε αυτοκόλλητη χαρτοταινία και φύλλα εφημερίδας τσαλακωμένα σε μπάλες. Κολλήστε την χαρτοταινία έτσι ώστε να σχηματίζει «ιστό» αράχνης, π.χ. στην κάσα μιας πόρτας, σχηματίστε μπάλες με φύλλα εφημερίδας και πείτε στα παιδιά να τις πετούν έτσι ώστε να κολλούν όσο ψηλότερα γίνεται στον ιστό!

(πηγή: handsonaswegrow)

Γεμίστε μπαλόνια με πλαστελίνη!

Θα χρειαστείτε μικρά πολύχρωμα μπαλόνια, μέσα στα οποία θα βάλετε πλαστελίνη και στην συνέχεια θα τα δέσετε. Τα παιδιά θα μπορούν με αυτά να δημιουργούν διάφορα σχήματα, π.χ. αστείες φατσούλες, τα οποία θα μπορούν αν θέλουν και να ζωγραφίζουν με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο!

(πηγή: playcreateexplore)

v