Πώς να βάφεστε σωστά για να γοητεύετε τους άνδρες!

Πώς να βάφεστε σωστά για να γοητεύετε τους άνδρες!

Να και μία έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας μας αρέσουν πολύ –ειδικά τώρα το καλοκαίρι: Οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες πιο γοητευτικές όταν είναι λιγότερο βαμμένες! Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο στο επιστημονικό περιοδικό The Quarterly Journal of Experimental Psychology, έδειξε μάλιστα ότι και οι ίδιες οι γυναίκες προτιμούν να βλέπουν άλλες γυναίκες λιγότερο βαμμένες.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες ζήτησαν από 44 γυναίκες να ποζάρουν σε φωτογράφους. Φωτογραφήθηκαν αρχικά εντελώς άβαφτες και στην συνέχεια τους ζητήθηκε να βαφτούν μόνες τους, όπως θα έκαναν για να βγουν βράδυ, και ξαναφωτογραφήθηκαν.

Στην συνέχεια οι φωτογραφίες πριν και μετά το μακιγιάζ «πειράχτηκαν» προκειμένου να υπάρξουν και ενδιάμεσα στάδια με λίγο μακιγιάζ, και παρουσιάστηκαν σε 44 εθελοντές «παρατηρητές» (22 άνδρες και 22 γυναίκες). Ζητήθηκε από τους εθελοντές να επιλέξουν ποια εκδοχή μακιγιάζ έβρισκαν πιο ελκυστική (το καθόλου, το λίγο ή το πολύ), ποια θεωρούσαν πως αρέσει στους άνδρες και ποια στις γυναίκες.

Οι γυναίκες βρήκαν πιο ελκυστικό το ελαφρύ μακιγιάζ, ενώ οι άνδρες το σχεδόν καθόλου μακιγιάζ! Επίσης, όλοι οι εθελοντές είπαν ότι γενικά στον πολύ κόσμο -και ιδιαίτερα στους άνδρες- αρέσει το πολύ μακιγιάζ. Στην πραγματικότητα, όμως, ισχύει το εντελώς αντίθετο! Οι ερευνητές καταλήγουν, λοιπόν, στο πόσο εσφαλμένο είναι το στερεότυπο ότι όσο περισσότερο βάφεται μια γυναίκα, τόσο περισσότερο αρέσει και συμβουλεύουν: Όσο λιγότερο βάφεστε, τόσο πιο όμορφη γίνεστε στα μάτια των άλλων!

Και πώς θα δείχνετε όμορφη με λιγότερο μακιγιάζ...

Η έρευνα έρχεται να στηρίξει ακόμα περισσότερο την φετινή τάση στο μακιγιάζ που δίνει έμφαση στο nude και στην φυσικότητα. Αν αναρωτιέστε πώς θα το πετύχετε μόνες σας δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και ακολουθήστε τις συμβουλές που ακολουθούν:

Για τέλειο nude μακιγιάζ:

1. Επιλέξτε τη σωστή βάση. Ένα foundation, δηλαδή, που θα προσφέρει καλή κάλυψη, χωρίς να δημιουργεί όψη μάσκας στην επιδερμίδα. Αποφύγετε τα foundation με λιπαρή υφή, καθώς και αυτά με το εντελώς ματ αποτέλεσμα, για περισσότερη φυσικότητα.

2. Επιλέξτε το ρουζ που σας ταιριάζει. Αυτό, δηλαδή, που πλησιάζει στο φυσικό χρώμα των χειλιών σας ή στο φυσικό σας «κοκκίνισμα».

3. Προσοχή στο highlighter. Πρόκειται για το προϊόν που τοποθετείται στα ζυγωματικά ή πάνω από τα μάτια, για να δώσει λάμψη. Δοκιμάστε κάποιο στο χρώμα του δέρματός σας και εφαρμόστε το διακριτικά, για να σας δίνει φυσική λάμψη κάθε φορά που βρίσκεστε στο φως.

4. Γεμίστε τα φρύδια σας. Είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να τονίσετε το βλέμμα σας! Οι ειδικοί συνιστούν να το κάνετε με σκιά έναν τόνο πιο σκούρα από το φυσικό χρώμα των τριχών σας, αντί για μολύβι, καθώς δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αν δεν είστε σίγουρες για την σωστή απόχρωση της σκιάς, ζητήστε την βοήθεια κάποιας make-up artist.

5. Έχετε το προσωπικό σας lip-gloss. Οι ειδικοί λένε ότι κάθε γυναίκα πρέπει να έχει πάντα μαζί της το προσωπικό της lip-gloss, το οποίο δεν θα χρειάζεται καθρέφτη για να εφαρμόσει και θα ξέρει ότι της ταιριάζει πάντα! Προτιμήστε ένα lip-gloss με κρεμώδη υφή (σαν βούτυρο κακάο) σε απόχρωση κατά έναν τόνο πιο σκούρα ή πιο ανοιχτή από την φυσική απόχρωση των χειλιών σας.

6. Για βραδινό nude look. Αν θέλετε να «τονίσετε» λίγο παραπάνω το μακιγιάζ σας, π.χ. για κάποια βραδινή έξοδο, αρκεί να επιλέξετε μια σκιά κατά έναν τόνο πιο σκούρα από το φυσικό χρώμα των ματιών σας. Προσοχή, όμως: Δεν θα την απλώσετε σε όλο το βλέφαρο, παρά θα κάνετε με αυτήν μια γραμμή, λεπτή στην εσωτερική κόγχη και λίγο πιο φαρδιά στην εξωτερική. Τέλος, περάστε μερικές στρώσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες.

v