Πώς να διαλέξετε τη σωστή τσάντα και να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση

Πώς να διαλέξετε τη σωστή τσάντα και να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση

Αγαπημένο αξεσουάρ κάθε γυναίκας, ίσως πιο πολύ και από τα παπούτσια, η τσάντα, χρειάζεται την προσοχή μας, αλλά και τη φροντίδα μας για να διατηρείται αρκετό χρόνο και σε καλή κατάσταση. Οι τσάντες μπορούν να γίνουν πρώτα απ' όλα το συμπλήρωμα μιας ωραίας εμφάνισης, αλλά το πιο σημαντικό είναι η χρησιμότητά τους. Μας επιτρέπουν να μεταφέρουμε μαζί μας κάθε μέρα οτιδήποτε μας είναι απαραίτητο και να δίνουν στυλ στην εμφάνισή μας!

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μια τσάντα, θυμηθείτε κάποιες απλές συμβουλές όταν τη διαλέγετε, αλλά και όταν την αποκτήσετε και την κρατάτε, έτσι ώστε να ωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτήν.

Κρατήστε την χωρίς πολύ βάρος

Μια από τις καλύτερες συμβουλές, είναι να κρατάτε την τσάντα σας χωρίς βάρος, όσο αυτό είναι δυνατόν. Μην ρίχνετε τα πάντα μέσα στην τσάντα σας, ακόμα και αν τα χωράει. Γιατί; Διότι την μεταφέρετε στον ένα ώμο ή βραχίονα μόνο. Αυτή η ανισορροπία βάρους στο σώμα σας, προκαλεί με τα χρόνια διάφορα προβλήματα στο σκελετό και τους μυς. Μπορεί να καταστρέψετε τους ώμους σας και να αρχίσετε να καμπουριάζετε ή να γέρνετε από τη μια πλευρά. Σίγουρα η καθημερινή τσάντα μας δεν μπορεί να είναι στο μέγεθος ενός βιβλίου, αλλά το σωστό βρίσκεται κάπου στη μέση: είναι ένα απλό αξεσουάρ που χωράει λίγα και απαραίτητα.

Καθαρίζετέ την τακτικά

Έχετε προσέξει το κάτω μέρος της τσάντας σας τελευταία; Αν δεν την καθαρίζετε τακτικά, μπορεί να έχει μαυρίσει και αυτό δεν είναι το μόνο σας πρόβλημα. Τα μικρόβια αυξάνονται και πληθύνονται στο κάτω μέρος της τσάντας σας, ειδικά όπου είναι σκοτεινά και ζεστά, γιατί ευδοκιμούν σ'αυτές τις συνθήκες. Καθαρίστε την με ειδικά μαντηλάκια μια φορά την εβδομάδα και κάντε ένα ελαφρύ καθάρισμα και στα αντικείμενα στο εσωτερικό της.

Αλλάζετέ την ανάλογα με την εποχή

Όποια κι αν είναι η δουλειά σας ή ο τρόπος ζωής σας, μην κρατάτε την ίδια τσάντα όλο το χρόνο. Επειδή μπορεί να διαθέτετε λίγες, αλλά αγαπημένες τσάντες, είναι σημαντικό να τις αλλάζετε κάθε εποχή. Αφήστε τις λίγο να "ξεκουραστούν". Και δεδομένου ότι μια τσάντα αποτελεί ένα κομμάτι μόδας, βεβαίως κρατήστε τις αγαπημένες σας πιο συχνά, αλλά όταν έχετε την ευχέρεια, ανανεώσετε τη συλλογή σας με ένα νέο χειμερινό ή καλοκαιρινό κομμάτι.

Προτιμήστε ευπροσάρμοστα χρώματα

Είναι προτιμότερο όταν αγοράζετε μια καινούργια τσάντα να διαλέγετε τα λεγόμενα «εύκολα» χρώματα, που θα σας βοηθήσουν να μη χρειάζεται να αλλάζετε τσάντα με κάθε σας ρούχο. Επιλέξτε το καφέ, το μαύρο, αλλά και μπεζ ή κάμελ, χρώματα που ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα. Τα φωτεινά, έντονα χρώματα, είναι μεν της μόδας, αλλά δεν συνδυάζονται εύκολα με τα ρούχα μας και καλό είναι να υπάρχει μια αρμονία και αισθητική στη γενική εικόνα μας και στο ντύσιμό μας. Και αυτό είναι, όπως υποστηρίζουν οι... ειδικοί, η πραγματική αίσθηση της μόδας!

Τα έξυπνα χερούλια

Όταν αγοράζετε μια τσάντα, σκεφτείτε έξυπνα σχετικά με τα χερούλια της. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα εξετάσετε καλά, να δείτε κατ'αρχάς πόσο ασφαλή είναι. Έπειτα δείτε τα εάν είναι λεπτά, κοντά, πολύ μακριά ή ακατάλληλα και άβολα σε σχέση με το μέγεθος και το στυλ της τσάντας. Αποφασίστε τι είδους τσάντα σας βολεύει, αν θα την κρατάτε ή θα την περνάτε στον ώμο σας. Όλα αυτά παίζουν ρόλο στην άνεσή σας, στο πόσο θα την ευχαριστηθείτε και τελικά πόσο πρακτική θα είναι στην καθημερινότητά σας.

Δώστε βάση στο υλικό

Επιλέγοντας ένα υψηλής ποιότητας υλικό στην τσάντα σας, σας διασφαλίζει ότι δεν θα καταστραφεί σύντομα από νερό ή χιόνι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά εάν ζείτε σε ψυχρές περιοχές, με συχνή κακοκαιρία το χειμώνα. Το υλικό έχει επίσης σημασία, για την αντοχή της τσάντας σας, μέσα στο χρόνο. Οι τσάντες από ύφασμα, για παράδειγμα, δεν διατηρούνται πολύ. Μπορεί μια καλή, δερμάτινη, να σας κοστίσει περισσότερο, αλλά σε βάθος χρόνου θα έχετε κάνει μεγαλύτερη οικονομία, όταν δεν θα χρειάζεστε, για παράδειγμα, να αγοράζετε τρεις μαύρες τσάντες το χρόνο.

Επιλέξτε τη με βάση το στυλ σας

Μην αγοράζετε μια τσάντα απλά και μόνο επειδή είναι της μόδας ή κάποιου γνωστού σχεδιαστή. Πάνω από όλα, χρειάζεται να έχει ένα στυλ που σας πηγαίνει, να σας κάνει να αισθάνεστε σιγουριά και να σας ευχαριστεί όταν την κρατάτε. Όπως όλα τα κομμάτια μόδας, η τσάντα σας είναι ένα σύμβολο της προσωπικότητας σας, οπότε προσέξτε τη λίγο. Επιλέξτε ένα στυλ που σας πηγαίνει και κρατήστε την με αυτοπεποίθηση!

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v