Πώς να διατηρήσετε το μαύρισμα των διακοπών!

Πώς να διατηρήσετε το μαύρισμα των διακοπών!

Ποια γυναίκα δεν λατρεύει το καλοκαιρινό μαύρισμα; Περάσατε πολύ χρόνο κάτω από τον ήλιο προκειμένου να δώσετε το απαραίτητο "ηλιοκαμμένο" χρώμα στην επιδερμίδα σας, το οποίο σας κάνει να φαίνεστε ακόμη πιο γοητευτική, αλλά και αδυνατισμένη. Τι γίνεται, όμως, τώρα που επιστρέψατε στην πόλη; Δείτε πώς θα διατηρήσετε το μαύρισμά σας ακόμα περισσότερο, ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά.

Δροσερά μπάνια

Τα ζεστά μπάνια μπορούν να αφυδατώσουν την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα αυτή να αρχίζει να ξεφλουδίζει πιο γρήγορα. Καλό θα ήταν λοιπόν να κάνετε τα μπάνια σας κρύα ή δροσερά.

Καλή ενυδάτωση

Είναι σημαντικό να διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη για όσο περισσότερο γίνεται, ώστε να αποκατασταθεί η ξηρότητα που επέφερε ο ήλιος και να μην ξεφλουδίσει. Θα πρέπει, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε καθημερινά ένα καλό ενυδατικό προϊόν σώματος για να θρέφει το δέρμα και να "κλειδώνει" το χρώμα σας. 

Απολέπιση

Μπορεί να νομίζετε ότι με την απολέπιση θα φύγει γρηγορότερα το μαύρισμα, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να την περιλαμβάνετε στην εβδομαδιαία σας περιποίηση, μιας και διώχνει τα νεκρά κύτταρα προκειμένου να ανανεωθούν πιο γρήγορα, έτσι ώστε να φαίνεται πιο λαμπερό το δέρμα!

Περιποίηση σώματος

Αν θέλετε να διατηρήσετε το χρώμα σας, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε καθημερινά ειδική λοσιόν σώματος που επιμηκύνει το μαύρισμα καθώς και ένα body butter. Αν το επιλέξετε, μάλιστα, σε άρωμα καρύδας θα έχετε την αίσθηση πως βρίσκεστε ακόμη στην παραλία. Θα βρείτε τέτοια "μαυριστικά" προϊόντα στο εμπόριο. 

Μπρόνζερ

Ένα καλό προϊόν μπρόνζερ μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση του "ηλιοκαμένου" για αρκετές ημέρες μετά τις διακοπές. Προσοχή μόνο να μην έχει το χρώμα μεγάλη διαφορά στο πρόσωπο από τον λαιμό και το υπόλοιπο σώμα! Αναζητήστε το σε μορφή πούδρας που θα απλώνεται εύκολα με ένα πινέλο, αφού έχετε ολοκληρώσει το μακιγιάζ σας. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μιλήστε με αισθητικό. 

Διατροφή και β-καροτίνη

Καταναλώστε περισσότερα καρότα, σπανάκι, κρόκο αυγού και τομάτες που έχουν αντιοξειδωτική δράση. Μπορείτε να βρείτε την β-καροτίνη, επίσης, στις γλυκοπατάτες, τον μαϊντανό, το πεπόνι ή εναλλακτικά από συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στο εμπόριο και κυρίως στα φαρμακεία. Οι τροφές αυτές έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούν την μελανίνη και έτσι να παρατείνουν το μαύρισμά σας.

Νερό

To νερό είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε περισσότερο το μαύρισμά σας! Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού και κατ' επέκταση του δέρματος συμβάλλει, κατά πρώτον, στη διατήρηση της λάμψης και της σφριγηλότητάς του και κατά δεύτερον στη διατήρηση ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος. Γι' αυτό να πίνετε ενάμιση με δύο λίτρα καθημερινά. 

Φορέστε λευκό

Μία δοκιμασμένη λύση που πάντα πιάνει! Φορέστε κάτι λευκό κοντά στο πρόσωπό σας. Ένα λευκό μπλουζάκι θα σας κάνει να δείχνετε πολύ πιο μαυρισμένη από όσο πραγματικά είστε.

v