7 σοβαρά προβλήματα περιόδου βρίσκουν λύση

7 σοβαρά προβλήματα περιόδου βρίσκουν λύση

Η περίοδος είναι μια κατάσταση που όλες οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας περνούν κάθε μήνα. Για κάποιες πρόκειται απλά για... συνηθισμένες μέρες, για πολλές γυναίκες, όμως, πρόκειται για μια "επώδυνη" εμπειρία με πολλά συμπτώματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα. Δείτε ποια είναι η λύση στα 7 πιο συνηθισμένα προβλήματα της περιόδου.

Έχετε κράμπες στην κοιλιά 

Οι κράμπες είναι το πιο συχνό φαινόμενο της περιόδου. Η αεροβική γυμναστική 30 λεπτά την ημέρα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Η γιόγκα και ο βελονισμός έχουν επίσης βρεθεί να ωφελούν. Το αντισυλληπτικό χάπι μπορεί τέλος να ελαχιστοποιήσει τους πόνους, αρκεί πρώτα να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

Υποφέρετε από τρομερό πονοκέφαλο

Πολύ συχνό σύμπτωμα της περιόδου είναι ο έντονος πονοκέφαλος. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να πάρετε κάποια παυσίπονα που θα βρείτε στα φαρμακεία. Μπορείτε, επίσης, να καταπολεμήσετε τον πονοκέφαλο με βότανα ή κάποιες τεχνικές χαλάρωσης, όπως είναι ο διαλογισμός και η γιόγκα. 

Νυστάζετε και νιώθετε πολύ κουρασμένη

Η κούραση έρχεται συνήθως μαζί με τις μέρες της περιόδου. Έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που λαμβάνουν περισσότερο σίδηρο εκείνες τις ημέρες νιώθουν λιγότερη κούραση. Σπανάκι, φασόλια και φακές μπορούν να μπουν στο διαιτολόγιό σας τις "δύσκολες" μέρες. Αν ακόμη νιώθετε εξαντλημένη, προσπαθήστε να μην έχετε έντονο πρόγραμμα αυτές τις μέρες, με πολλές υποχρεώσεις. Και λίγο παραπάνω ύπνος δεν βλάπτει!

Η κοιλιά σας πρήζεται και έχετε σημάδια μετεωρισμού

Αν ανήκετε στις γυναίκες που τις ημέρες της περιόδου ταλαιπωρούνται από έντονο πρήξιμο στην κοιλιά, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μειώσετε το αλάτι και το αλκοόλ. Καταναλώστε περισσότερα φαγητά με Ω3, όπως είναι ο σολομός και τα καρύδια. Και πίνετε πολύ νερό. 

Οι θηλές σας γίνονται υπερβολικά ευαίσθητες

Σε πολλές γυναίκες, τις ημέρες της περιόδου, οι θηλές τους γίνονται πολύ ευαίσθητες, κάτι που συχνά συνοδεύεται και με πόνο ή έντονη δυσφορία. Ένα αθλητικό σουτιέν μπορεί επίσης να βοηθήσει για να μην πονάει το στήθος, καθώς και οι ψευδοθηλές σιλικόνης (μπορείτε να τις αγοράσετε από εδώ με 16 ευρώ).

Κλαίτε συνέχεια και είστε υπερβολικά συναισθηματική

Πολλές γυναίκες, όταν έχουν περίοδο, αισθάνονται περισσότερο ευάλωτες και ευσυγκίνητες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να να τρώτε εκείνες τις μέρες πράσινα λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, τροφές που θα ανεβάσουν τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα και κατ' επέκταση θα σας τονώσουν λίγο την διάθεση.

Πεινάτε και θέλετε όλη την ώρα να τσιμπολογάτε κάτι

Σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν αυξημένη όρεξη κατά την διάρκεια της περιόδου! Καταρχάς μην το πολεμάτε: Φάτε μια σοκολάτα για να ηρεμήσετε, αλλά μην υπερβάλλετε. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε σνακς που έχουν παραπάνω ασβέστιο, μιας και αυτό, σύμφωνα με έρευνες, μειώνει την όρεξη για πολλά τσιμπολογήματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v