Τι φταίει και δεν έχετε όρεξη για σεξ

Τι φταίει και δεν έχετε όρεξη για σεξ

Είναι κατανοητό. Είστε κουρασμένη. Είναι κι εκείνος. Και υπάρχουν αμέτρητα άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε, από το πώς θα γίνετε λίγο πιο σέξι, για να τον προσελκύσετε στο κρεβάτι. Και ορισμένοι ακόμα πιο σημαντικοί λόγοι που σας κόβουν κάθε όρεξη. Είστε, όμως, πολλοί νέοι για να βγάλετε κάτι τόσο απολαυστικό και διασκεδαστικό από την ζωή σας! Αναγνωρίστε, λοιπόν, τι σας μειώνει την σεξουαλική επιθυμία και αντιμετωπίστε το άμεσα.

Το στρες

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα σωστά όταν βρίσκονται σε κατάσταση στρες. Το να έχουν όρεξη για σεξ, όμως, συνήθως δεν είναι ένα από αυτά. Το στρες στην δουλειά, στο σπίτι, στις σχέσεις είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Βοηθά το να μάθει να το διαχειρίζεται κανείς με υγιείς τρόπους.

Δείτε εδώ τις συχνότερες μορφές στρες και πώς θα τις αντιμετωπίσετε.

Τα προβλήματα με τον σύζυγο

Από τους βασικότερους λόγους που δεν έχετε διάθεση για σεξ είναι τα άλυτα προβλήματα που έχετε με τον σύντροφό σας. Για τις γυναίκες, το να νιώθουν ζεστασιά για τον σύντροφό τους είναι βασικό προκειμένου να έχουν όρεξη για σεξ. Είναι σημαντικό, λοιπόν, όταν καβγαδίζετε να το κάνετε εποικοδομητικά, να έχετε καλή επικοινωνία, να μην νιώθετε προδομένοι ο ένας από τον άλλον. Αν είναι δύσκολο να βελτιώσετε τα πράγματα μεταξύ σας είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε κάποιον σύμβουλο γάμου.

Το αλκοόλ

Το ένα ποτό μπορεί και να σας ωθήσει στο να θέλετε να κάνετε σεξ. Το πολύ αλκοόλ, όμως, μπορεί να «μουδιάσει» την σεξουαλική ορμή σας. Όσο για τον σύντροφό σας, το να είναι μεθυσμένος δύσκολα θα βοηθήσει την στύση του. Αν δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ζητήστε βοήθεια από ειδικό.

Η έλλειψη ύπνου

Μήπως δεν κοιμάστε καλά; Μήπως κοιμάστε πολύ αργά το βράδυ ή σηκώνεστε πολύ νωρίς το πρωί; Μήπως υποφέρετε από άπνοια; Οτιδήποτε επιβαρύνει τον ύπνο σας μπορεί να επιβαρύνει και την σεξουαλική σας διάθεση. Η κούραση δεν αφήνει περιθώρια για «παιχνίδια». Είναι, λοιπόν, σημαντικό να αντιμετωπίσετε οριστικά οποιοδήποτε πρόβλημα ύπνου.

Δείτε εδώ πώς θα βελτιώσετε τον ύπνο σας.

Το να υπάρχουν παιδιά

Δεν χάνεται η όρεξη για σεξ όταν έρχονται τα παιδιά. Χάνεται, όμως, ο χρόνος για τους δυο σας, ο οποίος αφιερώνεται πλέον στα παιδιά. Προσλάβετε, λοιπόν, μία νταντά για να βρεθείτε ένα βράδυ κάπου με τον άνδρα σας ή στείλτε τα παιδιά στους παππούδες. Κι αν το παιδί είναι μωρό, μην χάνετε την ευκαιρία για σεξ όταν κοιμάται.

Η λήψη φαρμάκων

Ορισμένα φάρμακα μπορούν να μειώσουν την σεξουαλική επιθυμία. Αυτά, συνήθως, είναι:

  • Τα αντικαταθλιπτικά
  • Τα φάρμακα για την πίεση
  • Τα αντισυλληπτικά (αν και δεν συμφωνούν όλες οι έρευνες)
  • Τα φάρμακα της χημειοθεραπείας

Η κακή εικόνα που έχετε για το σώμα σας

Το να νιώθετε σέξι είναι πιο εύκολο όταν σας αρέσει η εμφάνισή σας. Αν, όμως, δεν καταφέρετε να αποδεχθείτε την εικόνα του σώματός σας άμεσα, δεν θα καταφέρετε ποτέ να απολαύσετε το σεξ –δεν είναι κρίμα; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε όπως μπορείτε να αποκτήσετε την εικόνα που θέλετε. Το δεύτερο καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι αγαπήσετε την εικόνα που έχετε, για να την αγαπήσει και ο σύντροφός σας. Αν, πάλι, είναι εκείνος που έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση, είναι στο χέρι σας να του την τονώσετε, διαβεβαιώνοντάς τον πόσο σέξι τον βρίσκετε!

Η παχυσαρκία

Αν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι πιθανότητα να είναι αυτός ο λόγος που δεν έχετε όρεξη για σεξ. Μπορεί να μην απολαμβάνετε το σεξ, να μην μπορείτε να αποδώσετε όπως θα θέλατε ή να σας εμποδίζει η μειωμένη αυτοπεποίθηση. Είναι απαραίτητο να «δουλέψετε» το πώς νιώθετε με κάποιον ψυχολόγο, αν θέλετε να αποκτήσετε ξανά ενεργή σεξουαλική ζωή.

Προβλήματα στύσης

Ακόμα και η ανησυχία του άνδρα, ότι μπορεί να έχει πρόβλημα στύσης, μπορεί να εμποδίσει την στύση του, αλλά και την διάθεσή του για σεξ. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες στυτικές δυσλειτουργίες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τη βοήθεια ειδικού, προκειμένου να παύσουν να δημιουργούν πρόβλημα στην σχέση σας.

Δείτε εδώ πώς αντιμετωπίζονται τα συχνότερα σεξουαλικά προβλήματα των ανδρών.

Χαμηλή τεστοστερόνη

Η ορμόνη αυτή λειτουργεί ως «καύσιμο» για τους άνδρες στο σεξ. Καθώς ο άνδρας μεγαλώνει, τα επίπεδα της τεστοστερόνης του πέφτουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνδρες χάνουν τότε την σεξουαλική τους επιθυμία, αλλά σε κάποιους συμβαίνει. Η τεστοστερόνη μπορεί να πέσει, επίσης, εξαιτίας της παχυσαρκίας. Καλό είναι να εξετάσετε τυχόν τέτοιο πρόβλημα με την βοήθεια παθολόγου, ο οποίος θα σας συμβουλεύσει πώς να το αντιμετωπίσετε.

Η κατάθλιψη

Το να έχει κανείς κατάθλιψη απομακρύνει σχεδόν κάθε απόλαυση από την ζωή του, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ. Και αυτός είναι ένας ακόμα σημαντικός λόγος για να ζητήσετε βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Αν παίρνετε ήδη αντικαταθλιπτικά, μιλήστε με τον γιατρό σας γιατί αν ευθύνονται αυτά για την μειωμένη σεξουαλική σας διάθεση, πιθανώς να χρειαστεί να αλλάξει την αγωγή σας.

Δείτε εδώ τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό ενός ανθρώπου με κατάθλιψη.

Η εμμηνόπαυση

Πολλές γυναίκες χάνουν την σεξουαλική τους διάθεση όταν μπαίνουν στην εμμηνόπαυση. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ξηρότητας που παρουσιάζεται φυσιολογικά στον κόλπο, η οποία μπορεί να κάνει το σεξ επίπονο. Αλλά κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και είναι δυνατό να συνεχίσετε να έχετε καλή σεξουαλική ζωή μετά την εμμηνόπαυση, φροντίζοντας την σχέση σας με τον σύντροφό σας, την υγεία σας και την αυτοπεποίθησή σας.

Το ότι έχετε απομακρυνθεί

Δεν μπορείτε να κάνετε σεξ αν δεν κάνετε άλλα, βασικότερα πράγματα με τον σύντροφό σας, όπως το να περνάτε χρόνο μαζί για να μιλήσετε, να αγκαλιαστείτε, να χαλαρώσετε. Βρείτε τρόπους για να εκδηλώνετε την αγάπη σας ο ένας στον άλλον χωρίς απαραίτητα να κάνετε σεξ. Σιγά-σιγά θα έρθει κι αυτό.

Πηγή: WebMD

v