Xρήση κινητών και προβλήματα στύσης: Μια σχέση... επικίνδυνη!

Xρήση κινητών και προβλήματα στύσης: Μια σχέση... επικίνδυνη!

Συνδυάζονται τα προβλήματα στύσης με την χρήση κινητού; Δείτε τι αποκαλύπτουν ερευνητές και πανεπιστημιακοί.

Οι ερευνητές του τμήματος ουρολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Γκρατς και του τμήματος ανδρολογίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό ουρολογίας "Central European Journal of Urology", μελέτησαν 20 άνδρες που εμφάνιζαν προβλήματα στύσης επί τουλάχιστον έξι μήνες, καθώς και άλλους δέκα άνδρες που δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα. Μεταξύ των δύο ομάδων, δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές, όσον αφορά την ηλικία, το βάρος, το κάπνισμα ή το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης.

Η συγκριτική ανάλυση έδειξε πως οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είχαν ανοιχτό το κινητό τηλέφωνό τους κατά μέσο όρο επί 4,4 ώρες την ημέρα, ενώ οι άνδρες χωρίς τέτοιο πρόβλημα το είχαν ανοιχτό κατά μέσο όρο μόνο 1,8 ώρες. Ο συνολικός μέσος χρόνος που μιλούσαν στο κινητό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι άνδρες της πρώτης ομάδας (17,6 ώρες) δεν ήταν πολύ μεγαλύτερος από της δεύτερης (12,5 ώρες). Συνεπώς πιο ουσιαστική ήταν διαφοροποίηση στο χρόνο που η συσκευή έμενε ανοιχτή.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι είναι πιθανή μία σχέση ανάμεσα στον χρόνο ενεργοποίησης και χρήσης του κινητού και στη στυτική λειτουργία, αλλά τόνισαν ότι μόνο μεγαλύτερες έρευνες μπορούν να καταλήξουν σε ένα οριστικό συμπέρασμα. Να διευκρινίσουμε ότι η έρευνα είναι πιλοτική και τα ακριβή συμπεράσματα θα φανούν στο μέλλον. 

Πηγή: ncbi.nlm.nih.gov

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v