Μόδα για παχουλές: Οι 5 τάσεις του χειμώνα που πρέπει να φορέσετε!

Μόδα για παχουλές: Οι 5 τάσεις του χειμώνα που πρέπει να φορέσετε!

Πριν μερικά χρόνια οι γυναίκες με παραπάνω κιλά δυσκολεύονταν να βρουν μοδάτα ρούχα που να τους ταιριάζουν, καθώς οι σχεδιαστές έδιναν έμφαση στη δημιουργία κομματιών που μόνο μία πολύ λεπτή σιλουέτα μπορούσε να υποστηρίξει. Τα πράγματα, όμως, πλέον έχουν αλλάξει και μία παχουλή γυναίκα μπορεί σήμερα εύκολα να ακολουθεί τις τάσεις με το ντύσιμό της. Ακόμα κι αν έχετε τσακωθεί με την ζυγαριά, λοιπόν, μην διστάσετε να φορέσετε φλοράλ, animal prints και δαντέλα τον φετινό χειμώνα! Δείτε πώς να το κάνετε σωστά.

(φωτό: Dea London, Χειμώνας 2014-2015)

Ψηλόμεσες φούστες

Ιδανική για πιο στρογγυλές σιλουέτες, μια ψηλόμεση φούστα έχει το πλεονέκτημα να δίνει σχήμα στο σώμα, αναδεικνύοντας τη μέση αλλά και το μπούστο. Συνδυάστε την με μία εντυπωσιακή μπλούζα από χοντρό ύφασμα σε χαλαρή γραμμή και ψηλοτάκουνα και θα έχετε δημιουργήσει το πιο κομψό αποτέλεσμα για απογευματινές ή βραδινές εμφανίσεις.

Φλοράλ

Τα φλοράλ αποτελούν δημοφιλή τάση και τον χειμώνα, αρκεί να προτιμήσετε μεγαλύτερα μοτίβα λουλουδιών πάνω σε σκουρόχρωμο φόντο. Μπορείτε να φορέσετε φλοράλ είτε σε ένα μεσάτο φόρεμα, είτε σε κιμονό, είτε σε φούστες. Κι αν δεν είστε λάτρεις του τόσο έντονου φλοράλ μπορείτε πάντα να συνδυάσετε ένα διακριτικό φλοράλ (π.χ. σε πουκάμισο) με ένα άλλο μοτίβο, π.χ. κάθετες ρίγες σε παντελόνι.

Μαύρη δαντέλα

Αποτελεί μία ακόμα τάση που θα επικρατήσει τον φετινό χειμώνα και αν φορεθεί σωστά μπορεί να αναδείξει αυτόματα ακόμα και την πιο απλή, καθημερινή εμφάνιση. Προσέξτε, μόνο, το ύφασμα της δαντέλας που θα επιλέξετε: Πρέπει να είναι καλής ποιότητας για να μην κάνει το αποτέλεσμα να δείχνει «φτηνό». Για ακόμα πιο μοντέρνο look μπορείτε να συνδυάσετε μαύρη δαντέλα πάνω από ένα μονόχρωμο τοπ την ημέρα ή πάνω από ένα μόνοχρωμο φόρεμα για βραδινές εμφανίσεις. Το μυστικό είναι να μην το παρακάνετε με δαντέλα από την κορυφή έως τα νύχια, αλλά να την φοράτε έτσι ώστε να αποδίδει κομψότητα, διάσταση και μια διαφορετική υφή στο ρούχο.

Ολόσωμες φόρμες

Τάσεις από τα 70s έχουν κάνει δυναμική επιστροφή στη μόδα, με τις ολόσωμες φόρμες να κατέχουν τα πρωτεία. Δεν ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα, αλλά αν βρείτε κάποια που να αναδεικνύει τις καμπύλες σας... δεν θα θέλετε να ξαναφορέσετε ποτέ τίποτε άλλο! Επιλέξτε μία ολόσωμη φόρμα που να αγκαλιάζει το σώμα, χωρίς να είναι πολύ στενή, και να αναδεικνύει το μπούστο σας. Θα κορυφώσει τις βραδινές εμφανίσεις σας, ενώ συνδυάζεται τέλεια με δερμάτινα τζάκετς και ψηλοτάκουνα.

Λεοπάρ

Τον φετινό χειμώνα θα το δούμε παντού, σε κάθε ρούχο και αξεσουάρ, και η αλήθεια είναι ότι... μας αρέσει πολύ! Για να κάνετε τις εμφανίσεις σας με λεοπάρ ακόμα πιο εντυπωσιακές, επιλέξτε το σε πιο λαμπερές υφές, όπως μεταλλιζέ, ή σε κασμιρένια πουλοβεράκια.

v