Σαββατοκύριακο με τα παιδιά: 6 βόλτες με άρωμα Χριστουγέννων!

Σαββατοκύριακο με τα παιδιά: 6 βόλτες με άρωμα Χριστουγέννων!

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει, τα πρώτα χριστουγεννιάτικα στολίδια κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους και η πόλη μπαίνει από αυτό το Σαββατοκύριακο σε γιορτινούς ρυθμούς. Τρία χριστουγεννιάτικα πάρκα ψυχαγωγίας ανοίγουν τις πύλες τους και υπόσχονται ξέφρενο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους και άλλες τρεις υπέροχες μουσικοθεατρικές παραστάσεις υπόσχονται να ταξιδέψουν τα παιδιά σε ονειρεμένους κόσμους. Θέλετε να μαγέψετε τα παιδιά σας αυτό το Σαββατοκύριακο..;

Ξέφρενο παιχνίδι

Άγιος Βασίλης έρχεται... στο Santa Claus Kingdom!

Το μεγαλύτερο πάρκο χριστουγεννιάτικης ψυχαγωγίας ανοίγει για ακόμα μία χρονιά τις πύλες του στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας και περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να απολαύσουν ξέφρενο παιχνίδι στα δεκάδες φανταστικά παιχνίδια όλο δράση, χειμερινά σπορ και κατασκευές! Η μεγαλύτερη έκπληξη του πάρκου περιμένει τα παιδιά το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, οπότε καταφθάνει απευθείας από το χωριό του στη Λαπωνία, ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης μαζί με την γυναίκα του και τα ξωτικά για να φωτογραφηθεί και να παίξει μαζί με τα παιδιά!

Το πάρκο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 29/11 έως τις 2/1, από τις 10.00 έως τις 22.00.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Τα λαμπερά εορταστικά εγκαίνια του Christmas Factory

 

Το Σάββατο 29/11 ανοίγει τις πύλες του και το Christmas Factory, στην Τεχνόπολη, η οποία μεταμορφώνεται στο μεγαλύτερο και πιο παραμυθένιο εργοστάσιο Χριστουγέννων. Διασκεδαστικά εργαστήρια, απίστευτα παιχνίδια, μαγικές θεατρικές παραστάσεις, μουσική και πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν καθημερινά τους επισκέπτες του Christmas Factory, ενώ ειδικά για τα εγκαίνια του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί ξέφρενο πάρτι με happenings και συναυλία από την Αρετή του Voice!

Το Christmas Factory θα λειτουργεί καθημερινά από τις 28/11 έως τις 6/1, από τις 10.00 έως τις 22.00.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Χιόνια στη Snow Land του ΟΑΚΑ

Μια νέα πόλη χτίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας! Μια μαγική, χιονισμένη πόλη γεμάτη παιχνίδια, τραγούδια, εκπλήξεις και ατέλειωτη διασκέδαση στον πάγο, καθώς στη Snow Land έχουν μετακομίσει όλοι οι αγαπημένοι ήρωες των μικρών παιδιών! Η Dora η εξερευνήτρια θα εξερευνήσει κάθε γωνιά της, ο Bob άφησε για λίγο το Βυθό του Μπικίνι και περιμένει τους φίλους του στον Ανανά, Crazy Rabbits, πιγκουίνοι, παρέα με χιονόμπαλες και γλειφιτζούρια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστεί ένα μικρό παιδί, θα είναι εκεί από τις 27 Νοεμβρίου.

Η Snow Land στεγάζεται στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ από τις 27/11, καθημερινά 15.00-21.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 έως τις 21.00.
Γενικό εισιτήριο 7 ευρώ για όλα τα παιχνίδια και δωρεάν parking.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Θέατρο και Μουσική

«Η Βασίλισσα του Χιονιού», στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Το υπέροχο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ξετυλίγεται στο θέατρο Τζένη Καρέζη σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράμψα.

Η Γκέλντα και ο Καρλ είναι δύο μικρά παιδιά , αγαπημένοι φίλοι που ζουν ξέγνοιαστα κι ευχάριστα τα παιδικά τους χρόνια. Ώσπου έρχεται η βασίλισσα του χιονιού και με δόλιο τρόπο, με μάγια, κλέβει τον Καρλ και χωρίζει τους δύο φίλους. Η Γκέλντα όμως θα κάνει τα πάντα να ξαναβρεί τον φίλο της. Βρίσκει τον Καρλ. Μ' ένα τραγούδι του λύνει το μάγια και τον παίρνει ξανά μαζί της, στη σοφίτα της γιαγιάς . Μια μεγάλη διαδρομή, μια μεγάλη περιπέτεια και μια μεγάλη θριαμβευτική νίκη της Αγάπης με κωμικές καταστάσεις, συγκίνηση, και πολύ-πολύ τραγούδι.
Διάρκεια: 70 λεπτά.

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00.
Θέατρο Τζένη Καρέζη: Ακαδημίας 3, Αθήνα, τηλ. 2103636144 – 2103625520.
Είσοδος: 7 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Το αστέρι της Λιλιπούπολης», στο Εθνικό θέατρο Ρεξ – σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Μία νέα εκδοχή της θρυλικής Λιλιπούπολης ανεβάζει η παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ρεγγίνας Καπετανάκη και Βασίλη Ρίσβα.

Ο Μπρίλης, ένα ξεχωριστό αστέρι του Ουρανού, που γεννήθηκε χωρίς τη μία του αχτίδα, αποφασίζει να επισκεφτεί τη Γη. Φτάνοντας στη υπέροχη χώρα της Λιλιπούπολης, συναντά τα παράξενα πλάσματα που ζουν σε αυτήν. Έπειτα από πολλές περιπέτειες, καταλήγει στη θάλασσα και γνωρίζεται με τον Αστερία και το Μέμο, το χταπόδι. Θα είναι η αρχή μιας ξεχωριστής φιλίας. Τα δύο πλάσματα του νερού τον υποδέχονται στον κόσμο τους και, αφού αποκτήσουν μαζί συναρπαστικές εμπειρίες, τον βοηθούν να γυρίσει πίσω στον ουρανό, μαζί με ένα υπέροχο δώρο που ο Αστερίας προσφέρει στον αγαπημένο φίλο του.

Πότε: Σάββατο και Κυριακή στις 11.00 και στις 15.00.
Εθνικό Θέατρο Rex - Σκηνή Κοτοπούλη: Πανεπιστημίου 48, Κέντρο, τηλ. 2103305074, 2103301881.
Είσοδος: 10, 12 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Ο Χιονάνθρωπος» και η «Μάνα Χήνα», δύο μουσικά παραμύθια στο Μέγαρο

Το πρωί της Κυριακής, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής, μια συναυλία με χριστουγεννιάτικο άρωμα περιμένει τα παιδιά, με τα παραμύθια «Η μάνα μου, η χήνα» του Γάλλου Μωρίς Ραβέλ, στην ορχηστρική του εκδοχή, ενώ θα ακολουθήσει «Ο χιονάνθρωπος», του Χάουαρντ Μπλέικ, σε σύνθεση για αφηγητή, boy soprano και ορχήστρα. Μαέστρος θα είναι η νεαρή Φαίδρα Γιαννέλου και αφηγήτρια η Παναγιώτα Βλαντή.

Η Μάνα Χήνα, δημοφιλής χαρακτήρας της λαϊκής μυθοπλασίας, παραπέμπει στην παραμάνα που έρχεται από την ύπαιθρο στην πόλη και αφηγούμενη ιστορίες στα παιδιά, γίνεται η ίδια κομμάτι της προφορικής παράδοσης. Στο δεύτερο παραμύθι, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την ιστορία του μικρού Τζέιμς. Όταν ο Χιονάνθρωπος που έφτιαξε εκείνη την παγωμένη νύχτα, ζωντανέψει μόλις το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, μία απίθανη περιπέτεια θα ξεκινήσει. Οι δυο τους θα ταξιδέψουν σε συναρπαστικούς κόσμους, διασχίζοντας με μια μοτοσικλέτα τον φεγγαρόφωτο ουρανό πάνω από την πόλη.

Πότε: Κυριακή 30 Νοεμβρίου, στις 11.30.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Είσοδος: Φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, συνοδός παιδιών έως 15 ετών: 8 ευρώ, γενική είσοδος: 14 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v