Δημιουργικό σχολικό κολατσιό: Δείτε τι φτιάχνει αυτή η μαμά!

Δημιουργικό σχολικό κολατσιό: Δείτε τι φτιάχνει αυτή η μαμά!

Όταν οι δύο γιοι της Li Ming ξεκίνησαν το Δημοτικό, αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία στο να προσαρμοστούν στη νέα καθημερινότητα, η οποία απαιτούσε πολλές ώρες απουσίας τους από το σπίτι. Επιπλέον, η Li Ming παρατήρησε πως τα παιδιά παρουσίασαν μειωμένη όρεξη όταν ερχόταν η ώρα του κολατσιού, κάτι που επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την διάθεσή τους να πάνε στο σχολείο. Τι σκέφτηκε για να τους φτιάχνει το κέφι και την όρεξη; Κολατσιό σε... δημιουργικά ταπεράκια!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αυτή η μαμά «ξεκίνησα να φτιάχνω τα ταπεράκια αυτά το 2011, όταν ο μεγάλος μου γιος πήγε στο Δημοτικό. Του έλειπα πολύ και δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στο σχολικό πλαίσιο. Έτσι, σκέφτηκα αυτόν τον τρόπο για να του φτιάχνω την διάθεση και να με νιώθει λίγο πιο κοντά του τις ώρες που είναι στο σχολείο. Ο μικρός μου γιος ενθουσιάστηκε όταν τα είδε και, με το που ξεκίνησε το Δημοτικό, μου ζήτησε να φτιάχνω και για εκείνον».

Κάθε δημιουργία της Li Ming, πέρα από φαντασία και δημιουργικότητα, είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά. Με τα αγαπημένα τρόφιμα των παιδιών φτιάχνει απίθανα καρτούν ή ζωάκια, ενώ μέσω του blog της δείχνει σε άλλες μαμάδες πώς ακριβώς να κάνουν τέτοια σνακ κι εκείνες.

Στο μέλλον σκοπεύει να κυκλοφορήσει και βιβλίο σχετικό με τις δημιουργίες της. Μέχρι τότε, όμως, πάρτε μία... γεύση από τα λαχταριστά έργα της!

Πηγή: Bento Monsters

v