Οι 6 τροφές που «καθαρίζουν» τους πνεύμονες!

Οι 6 τροφές που «καθαρίζουν» τους πνεύμονες!

Με τον καρκίνο των πνευμόνων να αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από νεοπλασία, η διακοπή του καπνίσματος είναι το πρώτο σημαντικότερο βήμα που μπορεί να κάνει κανείς για να προστατεύσει την υγεία του. Ωστόσο, ακόμα κι αν διακόψατε το κάπνισμα, η νικοτίνη επιδρά αρνητικά στους πνεύμονες για χρόνια μετά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, υπάρχει τρόπος να εξαλείψετε μια ώρα αρχύτερα τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας, με μικρές αλλαγές τόσο στον τρόπο ζωής όσο και στην διατροφή σας.

Δείτε τις 6 τροφές που καταπολεμούν τη νικοτίνη και επιταχύνουν την διαδικασία «καθαρισμού» των πνευμόνων από αυτήν:

Μπρόκολο

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β5 και καθώς το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό, προσπαθήστε να τρώτε όσο περισσότερο γίνεται.

Πορτοκάλια

Το ίδιο ισχύει και για τα πορτοκάλια, των οποίων η κατανάλωση ενισχύει και τον μεταβολισμό.

Χυμός καρότου

Κάθε φόρα που ανάβετε ένα τσιγάρο, η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για 3 ημέρες και προκαλεί βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων, πέρα από τους πνεύμονες ωφελεί και το δέρμα, εφόσον είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C , Κ και Β, οι οποίες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά όπλα στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό, καθώς όχι μόνο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει και μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος που καταπολεμά τη νικοτίνη.

Ακτινίδια

Τα ακτινίδια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α , C και Ε. Τα επίπεδα των βιταμινών αυτών, όμως, όταν καπνίζει κανείς μειώνονται. Το θαυματουργό φρούτο βοηθά στην εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό, αυξάνοντας τα επίπεδα των βιταμινών αυτών.

Νερό

Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας. Χρειάζεται, λοιπόν, να πίνετε ακόμα περισσότερο νερό αν θέλετε να ενυδατώσετε τον οργανισμό και να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας.

Πηγή: InVitro

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v