Τι να βάλω σήμερα: Tips για στιλάτες μαμάδες

Τι να βάλω σήμερα: Tips για στιλάτες μαμάδες

Όταν η σημερινή μαμά ξυπνά στις 6.30, ντύνεται όπως-όπως στις 7.00 και παραμένει με τα ίδια ρούχα για τις επόμενες -τουλάχιστον- 12 ώρες, το στιλ είναι το τελευταίο πράγμα που θα την απασχολήσει. Κι όμως, δεν θα έπρεπε. Το ότι γίνατε μαμά, δεν σημαίνει ότι χάσατε και την γοητεία σας. Ακόμα κι αν τα τακούνια δείχνουν πλέον ανυπόφορα, ακόμα κι αν δεν έχετε κουράγιο για λεπτομερές μακιγιάζ όταν έχετε κοιμηθεί μόλις 3 ώρες, το ντύσιμό σας μπορεί να είναι προσεγμένο, μοντέρνο και -γιατί όχι;- σέξι! Αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Η προ-μαμάς γκαρνταρόμπα

Μην ξεχνάτε αυτά που φορούσατε πριν γίνετε μαμά! Μπορεί ύστερα από δύο παιδιά να μην έχετε χρόνο για να ασχοληθείτε με θέματα μόδας και στιλ, μπορεί, επίσης, να μην «χωράτε» (ακόμα) σε όλα τα παλιά σας ρούχα. Ανατρέχοντας, όμως, στην γκαρνταρόμπα που είχατε πριν γίνετε μαμά, θα βρείτε σίγουρα κάποια κομμάτια, τα οποία μπορείτε να συνεχίσετε να φοράτε. Αυτά θα σας δώσουν στιλ και αυτοπεποίθηση!

Ακολουθήστε τις συμβουλές των παιδιών σας

Κακά τα ψέματα, αν έχετε κόρη που μπαίνει τώρα στην εφηβεία, δεν αποκλείεται να έχει καλύτερο γούστο από εσάς στα ρούχα και να μπορεί να κρίνει πιο αντικειμενικά τι σας πάει και τι όχι. Πάρτε την, λοιπόν, μαζί σας όταν πάτε στα μαγαζιά και ζητήστε την γνώμη της κάθε φορά που δοκιμάζετε κάτι... αμφιλεγόμενο. Το κέρδος θα είναι διπλό: Πιο μοντέρνο ντύσιμο και μια ακόμα αφορμή να έρθετε πιο κοντά!

Είστε ακόμα σέξι –το θυμάστε;

Ύστερα από κάποια ηλικία, κάθε γυναίκα συνειδητοποιεί ότι το να είναι σέξι δεν είναι τόσο θέμα εμφάνισης, όσο θέμα συμπεριφοράς. Αυτό που ξεχνούν, όμως, οι περισσότερες γυναίκες αφού γίνουν μαμάδες, είναι πώς να το πετύχουν αυτό: Περπατήστε με αυτοπεποίθηση, χαμογελάστε πλατιά, σκεφτείτε θετικά και θα έχετε μεταμορφώσει όλη σας την αύρα και την εμφάνισή σας! Δεν πειράζει αν δεν «μπαίνετε» πια στο παλιό σέξι τζιν σας. Πάρτε ένα ίδιο, στο τωρινό νούμερό σας, συνδυάστε το ξανά με ένα αγαπημένο t-shirt και... είδατε; Τίποτα δεν έχει αλλάξει πραγματικά.

Εκκεντρικότητα με μέτρο

Αν ανέκαθεν ήσασταν γυναίκα που αγαπά το εκκεντρικό στιλ, τα έντονα χρώματα και τα πρωτότυπα σχέδια, είναι πολύ πιθανό, αφού γίνατε μαμά να επιδιώξατε να «ηρεμήσετε» κάπως –ειδικά αν σας το ζήτησαν και τα παιδιά σας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διατηρήσετε κάποια εκκεντρικά στοιχεία στο στιλ σας: Ένα τζιν και ένα λευκό πουκάμισο, μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν με ένα ζευγάρι γόβες ή αθλητικά σε έντονο χρώμα! Ένα απλό, ριχτό φόρεμα, ταιριάζει ιδανικά με ένα εντυπωσιακό κολιέ. Ένα βαρετό γκρι παλτό, μπορεί να αναδειχθεί με ένα φουλάρι σε έντονο φούξια!

Το σωτήριο κολάν

Αλλά όχι όποιο κι όποιο κολάν –δεν θέλετε να δείχνετε σαν 12χρονη ούτε σα να βγήκατε μόλις από το γυμναστήριο! Αναζητήστε ορισμένα εμπριμέ, γυαλιστερά κολάν, από κρουστό ύφασμα, τα οποία «συγκρατούν» τέλεια το σώμα, ενώ συνδυάζονται μοναδικά με μονόχρωμα μακριά τοπ ή πουκαμίσες. Πρόκειται για ιδανικό καθημερινό look, αν θέλετε και άνετη να είστε και να δείχνετε στιλάτη και σέξι. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήστε στενά παντελόνια στο στιλ αυτό, τα οποία κουμπώνουν απλά με ένα φερμουάρ πίσω ή στο πλάι. Είτε με μποτάκια είτε με φλατ παπούτσια, το στιλ αυτό θα σας κάνει να νιώθετε άνετη και εντυπωσιακή από το πρωί έως το βράδυ.

Το τζάκετ που ταιριάζει με όλα

Όπως το κολάν, έτσι και το πανωφόρι είναι ένα ρούχο-κλειδί για στιλάτες εμφανίσεις, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Και δεν υπάρχει πιο στιλάτο πανωφόρι για γυναίκες κάθε ηλικίας, από ένα δερμάτινο (ή δερματίνη) τζάκετ. Ταιριάζει με κάθε ρούχο, από φόρμα έως φόρεμα, και θα σας κάνει πάντα να δείχνετε μοντέρνα και δυναμική.

Τα βασικά αξεσουάρ

Κι αν τα πρωινά σας είναι υπερβολικά βιαστικά για να κάνετε στιλιστικούς συνδυασμούς στο ντύσιμό σας, υπάρχει πάντα η λύση των βασικών αξεσουάρ: Μία καλή μεγάλη τσάντα (με το καλή δεν εννοούμε απαραίτητα ακριβή – μπορεί να είναι απλά εντυπωσιακή και στιλάτη), ένα όμορφο μεταξωτό μαντήλι και ένα ζευγάρι στιλάτα γυαλιά ηλίου μπορούν πάντα να κερδίσουν τις εντυπώσεις, χωρίς τον παραμικρό κόπο από εσάς!

v