Πώς να φοράτε σωστά τα κοντά μποτάκια σας

Πώς να φοράτε σωστά τα κοντά μποτάκια σας

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα trend των τελευταίων χρόνων και έχουν αγαπηθεί από όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο λόγος, για τα μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο ή τα ankle boots, όπως ονομάζονται στον κόσμο της μόδας.

Είναι ευκολοφόρετα, ταιριάζουν με τα περισσότερα στυλ, αλλά όπως συμβαίνει πάντα, έτσι κι εδώ, υπάρχουν ορισμένες κόκκινες γραμμές και κάποια πράγματα που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν φοράμε τα υπέροχα χαμηλοτάκουνα ή ψηλοτάκουνα σέξυ μποτάκια μας.

- Προσέξτε το χρώμα τους. Τα μαύρα σας μποτάκια δεν ταιριάζουν με τα πάντα, όπως νομίζετε. Ένα παστέλ, λεπτό μάλλινο φόρεμα, δεν δείχνει ιδιαίτερα κομψό με τα άγρια, biker μποτάκια σας, παρά μόνο αν συνδυάσετε κάτι πιο μποέμ σαν πανωφόρι.

- Οι μακριές φούστες μέχρι τον αστράγαλο ή τη μέση της γάμπας, δεν ταιριάζουν με τα κοντά μποτάκια σας, όσο ψηλή και αν είστε. Προτιμήστε το συνδυασμό μποτάκι και μίνι φούστα ή φόρεμα ή κολλάν.

- Τα μαύρα καλσόν συνδυάζονται υπέροχα με τα μαύρα σας μποτάκια και με μονόχρωμο ή σε σκούρο χρώμα φόρεμα ή φούστα.

- Προτιμήστε ένα ριχτό μίνι φόρεμα αν δεν είστε πολύ λεπτή και ένα κοντό, δερμάτινο τζάκετ, όταν φοράτε μποτάκια αντί γόβες.

- Όσο κι αν τα «πρέπει» στη μόδα έχουν απλοποιηθεί, ισχύουν ακόμα κάποιοι κανόνες. Μη φοράτε τα σπορ μποτάκια σας σε βραδινή έξοδο, με βραδινά ρούχα, θα δείχνουν παράταιρα. Μπορεί να είστε μοντέρνα, αλλά με το βραδινό σας φόρεμα φορέστε ψηλοτάκουνες γόβες ή βραδινά flats αν είστε ψηλή. Αν πάλι επιμένετε στις μπότες, επιλέξτε μποτάκια σε βραδινό στυλ, από σουέντ ή λουστρίνι και προσέξτε να ταιριάζουν με το υπόλοιπο ντύσιμό σας χωρίς να δείχνουν κραυγαλέα πάνω σας.

- Το φθινόπωρο και την άνοιξη, οι νεότερες, μπορείτε να φορέσετε χωρίς καλσόν τα μποτάκια σας με λεπτά, εμπριμέ φορέματα, δείχνουν ανέμελα και cool.

- Προτιμήστε τις απλές εκδοχές, ειδικά στα biker boots και μην προτιμάτε τα υπερφορτωμένα με τρουκς, καρφιά, αγκράφες –ένα - δύο από αυτά είναι αρκετά.

- Όταν φοράτε τα στενά τζιν σας να είστε σίγουρες ότι το στυλ της μπότας σας μαζί με το παντελόνι κολακεύουν το πόδι, γι αυτό όταν αγοράζετε μποτάκια δοκιμάστε τα καλύτερα με το πιο στενό σας παντελόνι ή το αγαπημένο σας τζην.

- Αν δεν είστε ιδιαίτερα ψηλή, προσέξτε τα μποτάκια να έχουν αρκετή απόσταση από το μήκος της φούστας σας, ώστε να μη δείχνουν κοντά τα πόδια σας.

- Αν θέλετε να φαίνεστε λίγο ψηλότερη, προτιμήστε μποτάκια χαμηλά στον αστράγαλο και όχι πάνω από αυτόν, γιατί θα σας δώσουν ύψος.

- Στα καθημερινά σας μποτάκια, προτιμήστε χαμηλό ή μέτριο χοντρό τακούνι, είναι βολικό και δείχνει ωραίο. Αφήστε τα ψηλοτάκουνα ή τα στιλέτο για τις εμφανίσεις σας σε κάποιο πάρτυ, μπαρ, βραδινή έξοδο με φίλους και ανάλογο ντύσιμο.

- Αποφύγετε τα πολύ σπορ, με αγκράφες και σχέδια μποτάκια σε χώρους εργασίας. Δεν είναι κομψά για το χώρο και δεν ταιριάζουν καθόλου με το στυλ και το ντύσιμο γραφείου.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v