Τι σημαίνει να είσαι single μαμά; Η απάντηση σε 20 συγκινητικές φωτογραφίες

Τι σημαίνει να είσαι single μαμά; Η απάντηση σε 20 συγκινητικές φωτογραφίες

Περίπου 3 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα σήμερα ζουν μόνο με τον έναν από τους δύο γονείς. Είτε πρόκειται για επιλογή, είτε για αναγκαστική συνθήκη, το να είναι κανείς σήμερα single γονιός είναι αρκετά σύνηθες. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν έχει σημαντικές δυσκολίες. Στο παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα 20 single μαμάδες περιγράφουν τις χαρές και τα εμπόδια του να μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους, μέσα από τρυφερά και συγκινητικά στιγμιότυπα.

Το να είσαι single μαμά, λοιπόν, σημαίνει...

Να γεμίζουν τα κενά της οικογένειας οι άνθρωποι που πραγματικά σε αγαπούν και θέλουν να είναι δίπλα σας.

Να μην είσαι ποτέ στις φωτογραφίες των παιδιών, γιατί συνήθως είσαι αυτή που τις βγάζει.

Να κάνεις τις δουλειές πάντα μαζί με το παιδί, ακόμα και όταν είναι ώρα ύπνου.

Να ακροβατείς ανάμεσα σε σπουδές, δουλειά και μικρά παιδιά, με όση περισσότερη χάρη μπορείς!

...και να τα καταφέρνεις! Γιατί αυτό που σε νοιάζει πάνω από όλα είναι να αποτελείς ένα θετικό πρότυπο για το παιδί σου.

Όταν πιστεύεις ότι δεν κάνεις τίποτα σωστά, να λαμβάνεις σημειώματα (όπως αυτό) από το παιδί σου που να λένε:
Σ'αγαπώ τόσο πολύ. Είσαι η ηρωίδα μου. Γεια. Σ'αγαπώ. Χέιλι.

Το να είσαι single μαμά τριών παιδιών σημαίνει να περπατάς σε ένα τεντωμένο σχοινί μεταξύ λογικής και παράνοιας, με αποτέλεσμα όταν τα παιδιά ρωτούν αν μπορούν να παίξουν μαξιλαροπόλεμο στη μέση του πουθενά, να σου φαίνεται φανταστική ιδέα!

"Όλη της η αγάπη ανήκει σε εμένα. Εγώ είμαι η τυχερή! Το να είμαι single μαμά με έχει κάνει πολύ πιο δυνατή!"

"Να κοιμόμαστε όλοι μαζί, είτε υπάρχει χώρος είτε όχι."

Στο τέλος της ημέρας, όταν είσαι εξαντλημένη και το μόνο που θέλεις είναι να κλάψεις, είναι αυτές οι στιγμές που κάνουν τα πάντα να περάσουν. Η αγάπη των παιδιών σου.

"Τρόμος στο δικό μου πρόσωπο και χαρά στο δικό του. Η φωτογραφία αυτή αποτυπώνει τέλεια τι σημαίνει να είσαι single μαμά."

Σημαίνει αγάπη άνευ όρων που οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν. Σημαίνει ακλόνητη θέληση για να βελτιώσεις τις συνθήκες ζωής σας. Η συνειδητοποίηση ότι είναι απαραίτητο να κοιτάς μπροστά και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για τους άλλους είναι θεμελιώδης στο να αλλάξει ο κόσμος που ζούμε. Σημαίνει να αγαπάς τα δυνατά σου σημεία και να αποδέχεσαι τις αδυναμίες σου ως γονιός.

Σημαίνει να είσαι εσύ ΚΑΙ μάστορας.

Σημαίνει να είσαι πάντα η καλύτερη φίλη της κόρης σου.

"Σημαίνει να είναι ΑΥΤΟΣ ο έρωτας της ζωής μου."

Να είσαι εσύ εκείνη που θα έχει το προνόμιο να της κρατάει πάντα το χέρι.

Να κάνεις τα πάντα μόνη σου.

Σημαίνει ένα εισόδημα, άρα πολύ μοίρασμα.

"Σημαίνει να παλεύω ακόμα πιο σκληρά να νικήσω τον καρκίνο για πέμπτη φορά γιατί πρέπει να είμαι εκεί για να φροντίζω τον γιο μου."

"Το να είμαι single μαμά για εμένα σημαίνει να μοιράζομαι το παιδί μου και να περνάω μία και δύο μέρες χωρίς να τον βλέπω. Είναι δύσκολο. Το μισώ. Αλλά ξέρω πως είναι το σωστό. Αγαπάει τον μπαμπά του και χαίρομαι που ο μπαμπάς του υπάρχει στην ζωή του. Όταν επιστρέφει σε εμένα, ανάμεσα στις αγκαλιές και τα φιλιά, μου λέει «Μανούλα, είσαι η καλύτερη στον κόσμο. Μπορείς να μου τρίψεις την πλατούλα για να κοιμηθώ;» Είναι ο κόσμος μου όλος και δεν νιώθω ολόκληρη αν δεν τον έχω στο σπίτι."

Πηγή: Huffpost

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v