5 οικονομικές ταβέρνες με αυλή για τα παιδιά

5 οικονομικές ταβέρνες με αυλή για τα παιδιά

Βγαίνετε όλοι μαζί, κάθεστε οικογενειακώς κάπου να φάτε, τρώτε, λέτε δυο κουβέντες χαρούμενοι με την ομαδική έξοδο και ύστερα από λίγο τα παιδιά βαριούνται και θέλουν να σηκωθούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με το διπλανό παιδάκι. Βρήκαμε μερικά οικονομικά εστιατόρια που διαθέτουν χώρο τέτοιο, που θα σας επιτρέψει να έχετε την εποπτεία του παιδιού χωρίς άγχος όταν θα θελήσει να εγκαταλείψει το τραπέζι σας. Δύο άνετες αυλές, ένας ασφαλής πεζόδρομος, μια παιδική χαρά κι ένας παιδότοπος πλησίον του τραπεζιού σας -διαλέξτε και πάρτε.

"Ο Τάσος" στο Αιγάλεω

Αν είστε κάτοικοι Δυτικών προαστίων και έχετε παιδιά, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τον «Τάσο» στο Αιγάλεω, αφού μαγαζιά σαν αυτό είναι ο παράδεισος της οικογενειακής εξόδου: δροσερή αυλή με τραπεζάκια και ακριβώς δίπλα, κούνιες και τσουλήθρες (στον περιφραγμένο χώρο της αυλής) για να παίξουν άφοβα τα παιδιά υπό την εποπτεία σας. Το οικογενειακό εστιατόριο είναι ανοιχτό από το μεσημέρι, διαθέτει σινεμά για τους λιλιπούτιους θαμώνες και τις Κυριακές ένας κλόουν διασκεδάζει τα πιτσιρίκια. Στα γαστρονομικά must είναι τα μπιφτέκια και το κατσικάκι στη γάστρα. Υπολογίστε ότι θα δώσετε περίπου 15-20 ευρώ κατ' άτομο.

Μάθετε περισσότερα εδώ και δείτε εδώ που βρίσκεται το εστιατόριο.

"Μονοκατοικία" στο Χαλάνδρι

Κάθε στενάκι είναι και πιάτσα στο κέντρο του Χαλανδρίου. Μακριά απ' τα πολύβουα στέκια, στην ησυχία της οδού Φιλικής Εταιρείας, βρίσκεται το δροσερό, πράσινο εστιατόριο «Μονοκατοικία». Ένα όμορφο κηπάκι με αρκετό χώρο για να κυκλοφορήσουν τα παιδιά μόλις φάνε και, μοιραία, βαρεθούν να κάθονται στο τραπέζι κρύβεται στην πίσω αυλή μιας παλιάς, ανακαινισμένης πολυκατοικίας. Εκεί σας περιμένουν σύγχρονη κουζίνα και καλό κρασί σε λογικές τιμές (περί τα 20 ευρώ κατ' άτομο). Δοκιμάστε οπωσδήποτε την τάρτα με την ξινομυζήθρα, τα τσιγαριστά χόρτα και τη χοιρινή τηγανιά.

Μάθετε περισσότερα εδώ και δείτε πού ακριβώς βρίσκεται ο χώρος εδώ.

"Ο Τέλης" στην (Πεν)τέλη

Έτερος οικογενειακός παράδεισος «Ο Τέλης» απέναντι απ' τη Μονή Πεντέλης, έχει πολλά να προσφέρει στους απανταχού οικογενειάρχες: κλασικά πιάτα σε λογικές τιμές, καταπράσινο δροσερό περιβάλλον, εύκολο parking και –το κυριότερο- τεράστιο χώρο με παιδότοπο και γκαζόν για τα παιδιά (που ξεπερνά τα όρια της αυλής). Στη διάσημη ταβέρνα δεν θα εκπλαγείτε γαστρονομικά, αλλά θα φάτε αξιοπρεπέστατα με περίπου 15 ευρώ το άτομο. Αγαπημένες επιλογές είναι το κουνέλι, ο κοκκινιστός κόκορας και η σπανακόπιτα.

Μάθετε περισσότερα εδώ και δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για το πώς να πάτε.

"Ελευθεριάδης" στη Δροσιά

Αν μένετε ή βρεθείτε στα Βόρεια Προάστια, αξίζει να επισκεφτείτε τον Ελευθεριάδη με τα διάσημα πεϊνιρλί του, που ψήνονται στον ξυλόφουρνο του μαγαζιού. Η αυλή του μαγαζιού είναι ευρύχωρη και ελεγχόμενη, οπότε μόλις τα παιδιά φάνε το (μάλλον μισό) πεϊνιρλί τους, μπορούν άνετα να... αμοληθούν. Εκτός από τα του ξυλόφουρνου, must του μαγαζιού θεωρούνται τα κολοκυθάκια και η πολίτικη σαλάτα του. Το κόστος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 15-18 ευρώ ανά άτομο.

Δείτε εδώ πώς να πάτε.

Η "Κατερίνα" στην πλατεία Καρύτση

(Φωτογραφία: athensmagazine.gr)

Πίσω από την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Καρύτση, το μεζεδοπωλείο της Κατερίνας απλώνει τραπεζάκια στον σκιερό πεζόδρομο και σερβίρει ουζάκι με χειροποίητους μεζέδες πολύ οικονομικά. Προτιμήστε να επισκεφτείτε το μεζεδοπωλείο τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου (το Σάββατο έχει συνήθως και ζωντανή μουσική), γιατί τα βράδια η πλατεία και οι γύρω της δρόμοι βρίθουν κόσμου και δυνατής μουσικής. Τσιμπολογώντας τα μεζεδάκια σας, θα έχετε τη δυνανότητα να εποπτεύετε τα παιδιά που θα παίζουν στο προστατευμένο και ευρύχωρο πλακόστρωτο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το συκώτι και τα κεφταδάκια φούρνου για τα παιδιά. Το κόστος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 10-12 ευρώ κατ΄άτομο.

Το Μεζεδοπωλείο βρίσκεται εδώ.

v