«Θέλω ο κόσμος να δει το σώμα μου μετά το μωρό»

«Θέλω ο κόσμος να δει το σώμα μου μετά το μωρό»

Όταν η Νοεζηλανδή μαμά και διατροφολόγος Julie Bhosale δημοσίευσε στο blog της φωτογραφίες από το σώμα της μετά τον τοκετό, ήλπιζε ότι θα καταφέρει έτσι να συμπαρασταθεί στις νέες μαμάδες που το διάβαζαν, οι οποίες νιώθουν τρομερά άσχημα για την πλαδαρή κοιλιά τους. Σε καμία περίπτωση δεν φανταζόταν, όμως, ότι οι φωτογραφίες αυτές θα έκαναν τον γύρω του κόσμου και θα συζητιόνταν παντού.

Η ανάρτηση της Bhosale «Το πραγματικό σώμα μου μετά τον τοκετό» περιλαμβάνει προσωπικές φωτογραφίες και σκέψεις της, καθώς και λόγια υποστήριξης προς άλλες μαμάδες, ενώ μοιράζεται μαζί τους τις αλλαγές που εμφάνισε το σώμα της από τη στιγμή που έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της, πριν μερικούς μήνες.

Υπογραμμίζει, επίσης, την πίεση που νιώθουν οι νέες μαμάδες προκειμένου να επαναφέρουν γρήγορα το σώμα τους στην προ-εγκυμοσύνης κατάσταση, δημοσιεύοντας δικές της φωτογραφίες 24 ώρες μετά τον τοκετό, 2 ημέρες μετά, 1 εβδομάδα μετά, 2 εβδομάδες μετά, 10 εβδομάδες μετά και 14 εβδομάδες μετά. Δείτε τις παρακάτω:

Εξηγεί, επίσης, ότι δεν της ήταν εύκολο να αποδεχτεί τις αλλαγές στο σώμα της μετά την γέννηση του πρώτου της παιδιού, αλλά και ότι δυσκολεύτηκε πολύ να το θηλάσει, οπότε οι τύψεις την έπνιγαν. Στο δεύτερο παιδί της, λοιπόν, αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της με άλλες μαμάδες, προκειμένου να τις βοηθήσει να μη νιώθουν τόσο μόνες σε αυτό το δύσκολο ταξίδι.

Οι παραπάνω φωτογραφίες της Bhosale έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, η ίδια έχει λάβει αμέτρητα μηνύματα ευγνωμοσύνης, αλλά και προσωπικών εμπειριών από άλλες μαμάδες και πλέον έχει βάλει σκοπό της ζωής της να βοηθά σχεδόν αποκλειστικά τις μαμάδες που προσπαθούν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης τόσο με τα προγράμματα διατροφής της, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Πηγή: Huffpost.com

v