10 απρόβλεπτες αλλαγές μετά τον τοκετό

10 απρόβλεπτες αλλαγές μετά τον τοκετό

Γίνατε μανούλα; Συγχαρητήρια! Τα δύσκολα πέρασαν, ε; Τέλος οι καούρες, τέλος τα αργόσυρτα βήματα, τέλος με τους ξένους που θέλουν να αγγίξουν την κοιλιά σας... Ωστόσο, καθώς βρίσκεστε στο μεταβατικό στάδιο από έγκυος-λεχώνα, θα ανακαλύψετε ότι θα αρχίσουν να σας συμβαίνουν «πράγματα» που λίγες από εσάς είχατε προβλέψει. Πράγματα καλά και κακά, όπως...

Έλλειψη ελέγχου κύστης

Λίγες μέρες αφού γεννήσετε θα ανακαλύψετε ότι τα πάντα «εκεί κάτω» έχουν χαλαρώσει τρομερά. Εκτός κι αν κάνετε συστηματικά ασκήσεις Kegel (αλλά, μεταξύ μιας, ποιος τις κάνει;) το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε πολύ συχνά «διαρροές». Θα σκύβετε για να πιάσετε την πιπίλα –θα έχετε διαρροή. Θα κάνετε λίγη γυμναστική –διαρροή. Θα γελάτε, θα φτερνίζεστε, θα βήχετε –διαρροή. Μην απελπίζεστε, όμως: Ο έλεγχος της κύστης σας θα επανέλθει σιγά-σιγά. Μέχρι τότε, παράλληλα με τις ασκήσεις Kegel, μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα ένα σερβιετάκι.

Επιτέλους... ξάπλωμα μπρούμυτα!

Αναγκαστήκατε να κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε ξανά τον ύπνο σας ξαπλώνοντας μπρούμυτα με κάθε ευκαιρία –τις λίγες ώρες, τουλάχιστον, που θα καταφέρνετε να κοιμηθείτε!

Αιμορραγία

Είχατε βάλει «σε περιορισμό» την περίοδό σας εδώ και 9 μήνες. Πλέον, έρχεται η στιγμή να πάρει το... αίμα της πίσω. Λόχεια ονομάζεται το αίμα που θα αποβάλλεται από τη μήτρα σας για πολλές μέρα μετά τον τοκετό και, μάλιστα, σε μεγάλη ποσότητα. Προμηθευτείτε μεγάλες σερβιέτες και κάνετε λίγη ακόμα υπομονή. Δεν θα κρατήσει για πάντα.

Συσπάσεις-φαντάσματα

Μπορεί να φαντάζουν αληθινές αλλά δεν θα είναι (δεδομένου ότι το μωρό σας βρίσκεται πλέον... στην αγκαλιά σας). Θα τις νιώθετε, όμως, και μερικές φορές θα σας οδηγούν να βάλετε το χέρι σας στην κοιλιά σας περιμένοντας κάποια κλωτσιά. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι η μήτρα σας επανέρχεται σιγά-σιγά στο κανονικό της μέγεθος, προκαλώντας σας ενοχλήσεις που θυμίζουν σύσπαση.

Θα βάζετε γενικώς το χέρι σας στην κοιλιά σας –από συνήθεια

Πλέον θα πιάνετε έντερα και όργανα, βέβαια, αλλά όπως και να το κάνουμε... πώς να «κόψετε μαχαίρι» μία τόσο τρυφερή συνήθεια; Μέχρι πριν λίγες ημέρες η κίνηση αυτή ήταν η μόνη που μπορούσε να σας φέρει σε επαφή με το μωρό σας. Πλέον θα σας φέρνει σε επαφή με το ξεχειλωμένο σας δέρμα και την τροφαντή κοιλίτσα σας που ανυπομονείτε να επαναφέρετε στις κανονικές της διαστάσεις!

Παραισθήσεις...

Είστε στο ντους και, ενώ το νερό τρέχει, νομίζετε ότι ακούτε το μωρό σας (που κοιμάται) να κλαίει. Τρέχετε έξω πανικόβλητη με νερά και σαπουνάδες για να διαπιστώσετε ότι... έχετε παραισθήσεις (και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σας συμβαίνει αυτό). Θα έπρεπε να εξηγηθεί επιστημονικά αυτό το φαινόμενο...

Καταβροχθίζετε όλα αυτά που απαγορευόταν να φάτε όταν ήσασταν έγκυος

Στρείδια, μύδια και γυαλιστερές, σούσι και ωμές, πράσινες σαλάτες από delivery και επιτέλους... ένα γενναίο ποτήρι κρασί!

Σκύβετε με κάθε ευκαιρία

Για να δέσετε τα κορδόνια σας, για να πιάσετε κάθε τι που πέφτει, για να ανακαλύψετε τον κόσμο εκεί στα χαμηλά, που είχατε τόσους μήνες να δείτε! Γιατί; Απλά, γιατί επιτέλους μπορείτε!

Γενικότερη ψύχωση (π.χ. θέλετε να μείνετε ξανά έγκυος άμεσα)

Όχι, δεν θέλετε πραγματικά ένα ακόμα μωρό αυτή τη στιγμή. Το σκέφτεστε καθαρά επειδή οι ορμόνες σας έχουν τρελαθεί. Όπως θα τρελαθεί και ο άντρας σας αν του εξομολογηθείτε τις σκέψεις σας. Στο ότι οι ορμόνες σας έχουν τρελαθεί οφείλεται, επίσης, το ότι κλαίτε με το παραμικρό και το ότι πιθανώς έχετε τρελά νεύρα με όλο τον κόσμο.

Μπορείτε να κοιμηθείτε οπουδήποτε, ανά πάσα ώρα και στιγμή

Η έλλειψη ύπνου από την οποία υποφέρουν όλοι οι νέοι γονείς, σε συνδυασμό με την προλακτίνη και την οξυτοκίνη που παράγονται ενώ θηλάζετε και σας δημιουργούν αίσθημα χαλάρωσης, σας δημιουργούν την διαρκή ανάγκη να κοιμάστε. Είναι ένα δώρο που σας κάνει η φύση, προκειμένου να κερδίζετε χρόνο ύπνου. Εκμεταλλευτείτε το!

Πηγή: Scarymommy

v