Πώς θα τα βγάλετε πέρα με την αφόρητη ζέστη

Πώς θα τα βγάλετε πέρα με την αφόρητη ζέστη

Οι υπερβολικά ζεστές μέρες διαδέχονται η μία την άλλη και ο καύσωνας δοκιμάζει τις αντοχές μας. Για να μην γίνει η ζωή σας... κόλαση, δείτε 5 έξυπνους τρόπους για να αντιμετωπίσετε το θερμόμετρο που δεν λέει να ξεκολλήσει από τους 40 βαθμούς.

Τι θα β(γ)άλετε σήμερα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε τις πολύ ζεστές ημέρες είναι τα ρούχα σας. Ξεχάστε τα σκουρόχρωμα και προτιμήστε τα ανοιχτόχρωμα και δροσερά υφάσματα που δεν «κολλάνε» πάνω στο σώμα. Τα βαμβακερά αποτελούν πάντα την καλύτερη επιλογή, γιατί απορροφούν τον ιδρώτα και διώχνουν την υγρασία από το δέρμα. Όσο για το διάστημα που βρίσκεστε στον δρόμο, σας θυμίζουμε ότι τα καπέλα δεν είναι μόνο για την παραλία...

Έξυπνες τροφές

Επιλέξτε τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα νερού. Σπεύσατε, λοιπόν, στο μανάβικο της γειτονιάς και προμηθευτείτε φρούτα και λαχανικά που όχι μόνο κάνουν καλό στον οργανισμό αλλά και θα σας βοηθήσουν να ενυδατωθείτε και να δροσιστείτε. Αποφύγετε τα βαριά γεύματα, τα οποία είναι δυσκολοχώνευτα και αναγκάζουν το σώμα να καταβάλλει υπερπροσπάθειες για να την πέψη τους, ανεβάζοντας έτσι την θερμοκρασία του. Επίσης, αποφύγετε τροφές που αφυδατώνουν τον οργανισμό, όπως η καφεΐνη, το αλκοόλ και το αλάτι.

Συνεχής ενυδάτωση

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά κατά τη διάρκεια του καύσωνα, αυτό που πραγματικά χρειάζεστε, είναι πολύ νερό. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι με νερό και πίνετε συνεχώς. Έτσι θα κρατήσετε την επιδερμίδα σας καλά ενυδατωμένη όλη την ημέρα. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε από το φαρμακείο ένα ενυδατικό σπρέι, με το οποίο θα ψεκάζεστε, όταν νιώθετε να… φουντώνετε. Διαβάστε πόσο σημαντική είναι η κατάναλωση επαρκούς ποσότητας νερού, αλλά και 7 τρόπους για να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας και να μην πείτε το νερό νεράκι. 

Ψάξτε για σκιά

Αποφεύγετε όσο πιο πολύ μπορείτε τον ήλιο. Προσπαθήστε να βρίσκεστε συνεχώς σε χώρους με κλιματισμό και, αν πρέπει να περάσετε κάποιες ώρες εκτός, φροντίστε αυτές να είναι είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το απόγευμα. Όταν θα πρέπει να βγείτε στον ήλιο, φροντίστε να έχετε βάλει αντηλιακό, στο σώμα και το πρόσωπο.

Με τα μαλλιά ψηλά

Το κεφάλι και ο λαιμός ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τη θερμοκρασία του σώματός μας. Φροντίστε, λοιπόν, όταν έχει υπερβολική ζέστη να έχετε τα μαλλιά σας πιασμένα ψηλά, ώστε ο λαιμός να μένει ακάλυπτος και εν ανάγκη, φορέστε μία βρεγμένη κορδέλα στο κεφάλι. Μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φριζάρουν, όμως τουλάχιστον θα σας κρατήσει πολύ δροσερή.

Πηγή: Modernmom

Ακόμα: Διαβάστε τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα που εξέδωσε ο ΙΣΑ ενόψει των ζεστών ημερών.

v