5 αδιανόητα gadgets κατά των βιαστών!

5 αδιανόητα gadgets κατά των βιαστών!

Η κακοποίηση, η σεξουαλική παρενόχληση και ο βιασμός είναι κίνδυνοι υπαρκτοί για την μέση γυναίκα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και –φυσικά- σωματικής δύναμης. Ταυτόχρονα, μετά την απειλή της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών της, για μια γυναίκα ο κίνδυνος της σεξουαλικής κακοποίησης είναι ίσως ο μεγαλύτερος και ο τρομακτικότερος. Αυτό εξηγεί γιατί πολλές γυναίκες επιλέγουν να μην κυκλοφορούν στους σκοτεινούς δρόμους της πόλης τους  μόνες, ή γιατί –σπανιότερα- προμηθεύονται και κουβαλούν μαζί τους σπρέι πιπεριού. Δεν εξηγεί όμως τα παρακάτω gadgets και αξεσουάρ, που θα σας κάνουν πραγματικά να απορήσετε! Ευτυχώς, τα περισσότερα είτε δεν κατάφεραν ποτέ να βρου τον δρόμο προς την αγορά, είτε δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να το κάνουν.

Κάλτσες – τριχωτά πόδια 

Όπως μας ενημερώνει η Daily Mail, οι φίλοι μας οι Κινέζοι έκαναν και πάλι το θαύμα τους και δώρησαν στην ανθρωπότητα ένα ακόμη σωτήριο gadget: τις κάλτσες – τριχωτά πόδια. Η λογική πίσω από την ιδέα, πρέπει να είναι κάτι του τύπου «Αν ο βιαστής με δει αξύριστη, θα κάνει “ίου” και μεταβολή και θα το βάλει στα πόδια». Πείτε μας καχύποπτους, αλλά θαρρούμε ότι το σατανικό, τριχωτό σχέδιο δεν είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος αυτοάμυνας!

«Προφυλακτικό» που δαγκώνει 

Η Dr. Sonnet Ehlers, γιατρός στη Νότια Αφρική, πριν πολλά χρόνια χρειάστηκε να φροντίσει μια κοπέλα που είχε πέσει θύμα βιασμού. «Η κοπέλα με κοίταξε και μου είπε: “Μακάρι να είχα δόντια εκεί κάτω…”», αναφέρει η Ehlers στο cnn.com. Σαράντα χρόνια μετά, γεννήθηκε το Rape-aXe, ένα γυναικείο προφυλακτικό που εφαρμόζεται στον γυναικείο κόλπο σαν ταμπόν με… άγριες διαθέσεις, αφού το απίστευτο gadget διαθέτει σειρές μυτερά «δόντια» που περιμένουν τον εισβολέα για να τον δαγκώσουν! Η συσκευή μοιάζει τουλάχιστον μεσαιωνική, αλλά, όπως αναφέρει η εφευρέτρια, το ίδιο συμβαίνει και με τις συνθήκες ζωής των γυναικών στη Νότιο Αφρική.

Δολοφονικό ταμπόν

Ένα gadget που μοιάζει εξίσου επικίνδυνο για το θύτη και το θύμα, είναι το FemDefence. Πρόκειται για μια συσκευή με σχήμα ταμπόν που στην άκρη, μαζί με το γνωστό μας κορδονάκι, διαθέτει και μια αιχμηρή καρφίτσα! Η ιδέα του δολοφονικύ «ταμπόν» γεννήθηκε στη Σουηδία, αλλά –ευτυχώς- σχεδιάστηκε για να καταγγείλει τη βία κατά των γυναικών.

Εσώρουχο τύπου «ζώνη αγνότητας»

Λέγεται AR Wear και είναι ένα εσώρουχο που, αν και κάπως μεγάλο, μπορεί να φορεθεί κανονικά από οποιαδήποτε γυναίκα, αφού είναι ελαστικό και κατασκευάζεται –ή μάλλον ελπίζει ότι θα κατασκευαστεί- σε διάφορα μεγέθη. Η άμυνα που προσφέρει το εν λόγω υπέρ-εσώρουχο, εντοπίζεται στο υλικό του, που, αφού τοποθετηθεί, δεν κόβεται, δεν σκίζεται ούτε με ψαλίδι και δεν βγαίνει. Οι δημιουργοί του κατάφεραν να συγκεντρώσουν από δωρεές στο διαδίκτυο ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, προκειμένου να τελειοποιήσουν και, τελικά, να κυκλοφορήσουν στην αγορά το εσώρουχο-πανοπλία. Μέχρι στιγμή, πάντως, δεν είναι διαθέσιμο. Μπορείτε, ωστόσο, να δείτε εδώ το βίντεο με όλες τις λεπτομέρειες.

Ζώνη - Φάκα

Η ζώνη-φάκα είναι ένα γλυπό, δημιούργημα του καλλιτέχνη Ira Sherman. Μετά από συνεντεύξεις με θύματα βιασμού, ο Sherman εμπνεύστηκε και σχεδίασε μια σειρά έργων που αποτελούν πραγματικές συσκευές προστασίας από τους βιαστές. Χαρακτηριστικότερη είναι η συσκευή που ονομάζεται Injector και έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μπορεί να αιχμαλωτίσει το... εχθρικό πέος και, στη συνέχεια, να του καταφέρει χτυπήματα με τις δύο σιδερένιες αιχμές του.

v