Μητέρα που έχασε το μωρό της δώρισε 350 λίτρα μητρικού γάλακτος!

Μητέρα που έχασε το μωρό της δώρισε 350 λίτρα μητρικού γάλακτος!

Όταν η Amy Anderson ήταν έγκυος δεκαπέντε εβδομάδων, ο αγέννητος γιος της διαγνώστηκε με απόφραξη της ουροφόρου οδού, μία σοβαρή ασθένεια κατά την οποία το έμβρυο δεν μπορεί ν' αποβάλλει τα ούρα του. Πέντε εβδομάδες αργότερα, το μωρό χάθηκε. Όταν η Amy γέννησε τον νεκρό γιο της, ο γιατρός τής συνέστησε να «δέσει» το στήθος της για να σταματήσει ο οργανισμός την παραγωγή γάλακτος. Εκείνη δεν τον άκουσε και τελικά αποφάσισε να μην εμποδίσει την παραγωγή του γάλακτος. «Αρχικά δεν ήξερα τι να κάνω με το γάλα, αλλά δεν ήθελα να εμποδίσω το σώμα μου από το να το παράγει.», δηλώνει σε συνέντευξή της. «Με βοήθησε ν' απαλύνω τον πόνο μου και να βρεθώ κοντά στο αγγελούδι μου», προσθέτει.

Έτσι, αποφάσισε να ζητήσει από την δουλειά άδεια θηλασμού. Το αφεντικό της, όμως, δεν δέχτηκε γιατί ο σχετικός νόμος δεν περιλαμβάνει τις παρένθετες μητέρες ή όσες έχασαν το παιδί τους. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Amy παραιτήθηκε και αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να συμπεριληφθούν στις διατάξεις του νόμου, όλες οι γυναίκες που παράγουν μητρικό γάλα.

Όταν ανακάλυψε ότι ο θηλασμός μπορεί να σώσει το βρέφος από ασθένειες, όπως η νεκρωτική εντεροκολίτιδα, κατά την οποία μεγάλο μέρος των κυττάρων πεθαίνει και αποτελεί την δεύτερη αιτία πρόωρου θανάτου στα παιδιά, αποφάσισε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά και να δωρίσει το γάλα της σε μητέρες και παιδιά που το είχαν ανάγκη. Έτσι, η Amy δώρισε 350 λίτρα μητρικού γάλακτος σε διάστημα οκτώ μηνών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, παρήγε γάλα που έφτανε για 30.000 βρεφικά γεύματα!

Πλέον είναι εθελόντρια στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος Northeast και περιμένει την σχετική άδεια για να γίνει σύμβουλος για γυναίκες που θέλουν να δωρίσουν το γάλα τους.

Ένα μάθημα ζωής από μία γυναίκα που κατάφερε να μετατρέψει την θλίψη και τον πόνο για τον χαμό του παιδιού της, σε χαρά για πολλές μητέρες που δεν έχουν την ευκαιρία να θηλάσουν το μωρό τους!

Πηγή: themotherish.com

v