8 δώρα για τον παππού και τη γιαγιά για να φτιάξετε παρέα με το παιδί!

8 δώρα για τον παππού και τη γιαγιά για να φτιάξετε παρέα με το παιδί!

Οι παππούδες είναι ξεχωριστοί. Ο λόγος; Γιατί έχουν ξεχωριστά εγγόνια. Για να τους ευχαριστήσετε, δεν χρειάζεται να περιμένετε τη γιορτή, τα γενέθλια ή την επέτειό τους. Επιλέξτε να τους κάνετε ένα δώρο εκεί που δεν θα το περιμένουν. Και για να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστή η κίνησή σας, προτιμήστε να φτιάξετε εσείς το δώρο παρέα με το παιδί! Πάρτε, λοιπόν, τα απαραίτητα υλικά και αρχίστε τις χειροτεχνίες.

1. Χρωματιστό μενταγιόν με φωτογραφία για τη γιαγιά

 

Είναι γεγονός πως, όπου και αν πάει η γιαγιά κουβαλά πάντα στο πορτοφόλι της μια φωτογραφία των εγγονών της, που επιδεικνύει περήφανα σε όποιον γνωρίζει για πρώτη φορά. Απαλλάξτε την, λοιπόν, από το να κάνει... περιττές κινήσεις και φτιάξτε με το παιδί ένα μενταγιόν με τη φωτογραφία του.

Τι θα χρειαστείτε

Μανό 

Ψαλίδι 

Αλυσίδα 

Μενταγιόν 

Φωτογραφίες

Πώς θα το κάνετε

Διαλέξτε με τι χρώμα μανό θα βάψετε το μενταγιόν, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε «χαντράδικο». Έπειτα, αφήστε το να στεγνώσει τουλάχιστον για πέντε ώρες.

Κόψτε την φωτογραφία στο μέγεθος του εσωτερικού του μενταγιόν- η συνηθισμένη διάστασή τους είναι 1*1.  Μετά, περάστε το από την αλυσίδα και τελειώσατε!

Ή ένα περιδέραιο...

Αν δεν βρείτε μενταγιόν και έχετε ένα απλό στρογγυλό στολίδι- κολιέ που δεν χρησιμοποιείτε απλώς, θα χρειαστεί να προσθέσετε κόλλα στη φωτογραφία. Μπορεί να είναι λιγότερο εντυπωσιακό αλλά σίγουρα είναι το ίδιο συγκινητικό!

Τι θα χρειαστείτε

Μια αλυσίδα για κολιέ

Ένα στρογγυλό στολίδι για το λαιμό ή μια βάση για μενταγιόν (θα το βρείτε στα λεγόμενα «χαντράδικα»)

Μια φωτογραφία

Κόλλα

Αυτοκόλλητο ντύμα για βιβλία

Πώς θα το κάνετε

Κόψτε την φωτογραφία προσεκτικά στο σχήμα του στολιδιού. Έπειτα, βάλτε κόλλα στη βάση του, και όχι στο πίσω μέρος της φωτογραφίας για να μην «ποτίσει». Αφήστε το να στεγνώσει λίγη ώρα και, τέλος, περάστε το γύρω από την αλυσίδα. Για να προστατεύσετε τη φωτογραφία, μπορείτε να την «ντύσετε» με ένα κομμάτι από το ντύμα για τα βιβλία του παιδιού.

Τώρα η γιαγιά θα έχει τα εγγόνια της για πάντα στην καρδιά της!

2. Στείλτε τους μια... αγκαλιά!

Τι λατρεύουν οι παππούδες; Ν' αγκαλιάζουν και να «ζουλάνε» συνεχώς τα εγγόνια τους! Ειδικά για τις περιπτώσεις που μένουν μακριά, και δεν είναι εφικτό να κάνουν κάτι τέτοιο καθημερινά, φροντίστε να τους στείλετε την αγκαλιά των εγγονών τους με το... ταχυδρομείο!

Τι θα χρειαστείτε

Χαρτί περιτυλίγματος

Ψαλίδι

Ένα μεγάλο ταχυδρομικό φάκελο

Πώς θα το κάνετε

Βάλτε το παιδί να ξαπλώσει με τα χέρια ανοιχτά πάνω στο χαρτί περιτυλίγματος και ζωγραφίστε το περίγραμμα της αγκαλιάς του. Έπειτα, αφήστε το να το κόψει το και να το διπλώσει προσεκτικά μέσα στο φάκελο.

Εναλλακτικά, μπορεί να κολλήσει το περίγραμμα των χεριών γύρω από το φάκελο. Αν οι παππούδες μένουν κοντά, αφήστε την αγκαλιά έξω απ' το σπίτι, χτυπήστε τους το κουδούνι και περιμένετε μέχρι ν' ανοίξουν την πόρτα και να δουν το πιο πρωτότυπο δώρο των παιδιών.

Μια δεύτερη εκδοχή της αγκαλιάς, είναι η εξής: κόψτε μόνο το περίγραμμα της παλάμης, το οποίο θα διακοσμήσει το ίδιο το παιδί με τις... δημιουργίες του και κολλήστε στις δύο άκρες του μία κορδέλα. Είναι λιγότερο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, αλλά βολεύει περισσότερο, ειδικά αν το ιδιαίτερο γράμμα σας πάει μακριά!

3. Κούπα για τον καφέ του παππού

Οι περισσότεροι παππούδες σηκώνονται πρωί-πρωί και απολαμβάνουν τον... ελληνικό τους διαβάζοντας εφημερίδα. Ένας τρόπος για να παίρνουν παρέα το πρωινό τους με τα πολυαγαπημένα τους εγγόνια είναι να τους φτιάξετε μία ιδιαίτερη κούπα.

Τι θα χρειαστείτε

Μια λευκή κούπα

Ανεξίτηλους μαρκαδόρους

Πώς θα το κάνετε

Αφού πλύνετε την κούπα, σιγουρευτείτε ότι στέγνωσε καλά. Στη συνέχεια, το παιδί θα δημιουργήσει ελεύθερα πάνω της με πολύχρωμους ανεξίτηλους μαρκαδόρους. Μπορεί είτε να ζωγραφίσει είτε να γράψει μια φράση απευθυνόμενη στον παππού. Έπειτα, αφήστε την να στεγνώσει για μία ολόκληρη ημέρα.

Το επόμενο πρωί, θα χρειαστεί να ανοίξετε φούρνο. Βάλτε την κούπα να ψηθεί στους 150 βαθμούς για μισή ώρα. Μετά, κλείστε τον, χωρίς όμως ν' ανοίξετε την πόρτα του. Έτσι, η κούπα θα κρυώσει σιγά-σιγά και δεν θα σπάσει από τη διαφορά θερμοκρασίας ζεστού- κρύου.

Αφού ο φούρνος κρυώσει εντελώς, βγάλτε την κούπα και... τελειώσατε!

Απλώς συμβουλέψτε τον παππού να την πλένει στο χέρι, για να διατηρηθούν καλύτερα οι ζωγραφιές.

4. Χειροποίητα βραβεία για τους καλύτερους παππούδες!

Η γιαγιά και ο παππούς δεν αξίζουν ένα ιδιαίτερο βραβείο για την βοήθεια που μας προσφέρουν καθημερινά και για την αγάπη που έμπρακτα δείχνουν τα εγγόνια τους; Γι' αυτό, φτιάξτε τους ένα επίσημο μετάλλιο με το τίποτα!

Τι θα χρειαστείτε

Άσπρα χάρτινα πιάτα μιας χρήσης

Κορδέλα

Κόλλα

Μαρκαδόρους

Πώς θα το κάνετε

Εσείς δεν θα κάνετε απολύτως τίποτα! Τα παιδιά έχουν το «ελεύθερο» να δημιουργήσουν πάνω στο πιάτο με τις ζωγραφιές τους ή, για να κάνουν πιο ξεκάθαρο το μήνυμα, μπορούν να γράψουν «Ο καλύτερος παππούς» ή «Η νούμερο 1 γιαγιά!» . Έπειτα, κόψτε δύο λωρίδες κορδέλας για το κάθε πιάτο και κολλήστε τις στην πίσω μεριά του.

Το πιο χαριτωμένο και γλυκό βραβείο που θα μπορούσαν να χαρίσουν στους αγαπημένους τους παππούδες!

5. Μία ξεχωριστή τσάντα για τα ψώνια

Γιατί να μην κάνει η γιαγιά τα ψώνια της με... στυλ; Και μάλιστα με γούστο εμπνευσμένο από τα ίδια της τα εγγόνια.

Τι θα χρειαστείτε

Μια άσπρη, υφασμάτινη τσάντα

Δαχτυλομπογιές

Νερομπογιές (εναλλακτικά)

Πώς θα το κάνετε

Απλώστε την τσάντα σε μία επίπεδη επιφάνεια, που δεν σας πειράζει αν λερωθεί, και στη συνέχεια το παιδί μπορεί να την διακοσμήσει με τις δαχτυλομπογιές του. Μπορεί να κάνει ό,τι σχέδια θέλει- να αυτοσχεδιάσει ή πολύ απλά ν' αφήσει πάνω το αποτύπωμα της παλάμης του, το οποίο θα διανθίσει με άλλες ζωγραφιές από νερομπογιές.

Όταν τελειώσει, αφήστε την τσάντα να στεγνώσει στον ήλιο. Προτιμήστε να απλώσετε οριζόντια κατά μήκος της απλώστρας μία ολόκληρη μέρα. Και το δώρο σας είναι έτοιμο!

6. Φτιάξτε το οικογενειακό σας δέντρο

Όλη η οικογένεια μαζεμένη σ' ένα δέντρο!

Τι θα χρειαστείτε

Χαρτόνι σε ουδέτερο χρώμα για τον κορμό

Πολύχρωμα χαρτόνια για τα φύλλα

Φωτογραφίες της οικογένειας

Νερομπογιές

Πώς θα το κάνετε

Πείτε στο παιδί να ζωγραφίσει πάνω στο χαρτόνι το περίγραμμα του κορμού ενός δέντρου και έπειτα να το κόψει. Στη βάση του, κόψτε μια λεπτή γραμμή για να βάλετε αργότερα ένα άλλο κομμάτι χαρτόνι που θα το στερεώσει. Έπειτα, το παιδί μπορεί να το χρωματίσει όπως θέλει και να κόψει τα φύλλα. Στη συνέχεια, θα κολλήσει τις φωτογραφίες πάνω τους και μετά εκείνα πάνω στο δέντρο. Στο κενό που έχετε αφήσει στη βάση του δέντρου, βάλτε ένα κομμάτι από πιο χοντρό χαρτόνι (που μπορείτε να κόψετε ακόμα και από ένα χαρτόκουτο) για να στερεωθεί καλύτερα η κατασκευή.

7. Χαρούμενα τραπεζομάντιλα ή πετσετάκια 

Μετατρέψτε τα πετσετάκια που χρησιμοποιεί η γιαγιά σε ιδιαίτερα έργα τέχνης ή σε ένα χαρούμενο τραπεζομάντηλο για το κομοδίνο του παππού!

Τι θα χρειαστείτε

Βαμβακερά πετσετάκια του τσαγιού

Ζωγραφιές του παιδιού από μολύβι

Έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο

Πώς θα το κάνετε

Αφού το παιδί ζωγραφίσει με το μολύβι στο χαρτί, βάλτε το δημιούργημά του και κολλήστε το με σελοτέιπ πάνω στο τραπέζι. Έπειτα, ακολουθώντας τα χνάρια του μολυβιού, πείτε του να τα περάσει με τον μαρκαδόρο πάνω στο πετσετάκι (η γνωστή μέθοδος της «ξεπατικοσούρας»). Τέλος, αφήστε το μαρκαδόρο να στεγνώσει και μετά δωρίστε το στους παππούδες!

8. Η ποδιά για την κουζίνα... αλλιώς!

Κάντε τη γιαγιά να σκέφτεται τα εγγόνια της ακόμα και την ώρα που μαγειρεύει. Πώς; Ζωγραφίζοντας πάνω στην ποδιά της!

Τι θα χρειαστείτε

Μια λευκή ποδιά κουζίνας

Ακρυλικά χρώματα ή δαχτυλομπογιές

Πώς θα το κάνετε

Η εκτέλεση είναι πολύ απλή! Αφήστε το παιδί να δημιουργήσει με τις δαχτυλομπογιές ή με ακρυλικά χρώματα- ανάλογα με το τι έχετε ήδη από τις χειροτεχνίες που φτιάχνουν στον παιδικό σταθμό. Αν θέλετε, μπορείτε και εσείς να προσθέσετε την πινελιά σας στο τέλος. 

Έπειτα, απλώς αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο και μετά από μερικές ώρες, προσφέρετε στη γιαγιά το δώρο της. Μάλλον από εδώ και στο εξής θα μαλώνουν με τον παππού για το ποιος θα μαγειρεύει...

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v