DIY: 5 δώρα από το παιδί για τη μαμά

DIY: 5 δώρα από το παιδί για τη μαμά

Βοηθήστε το παιδί να φτιάξει το πιο όμορφο δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας και μοιραστείτε μαζί του την χαρά της δημιουργίας και την έκφραση της αγάπης του μέσα από τα μικροσκοπικά του χεράκια.

Δείτε πέντε πανέμορφες και απλές ιδέες δώρων που μπορούν να φτιάξουν για τη μαμά τους παιδιά κάθε ηλικίας.

Το κουτί της αγάπης

Το δώρο αυτό δεν εμπεριέχει μόνο την έμπνευση του παιδιού προκειμένου να δημιουργήσει κάτι για τη μαμά του, αλλά και την έννοια της έκπληξης (όπως άλλωστε κάθε κλειστό κουτί), η οποία μπορεί να είναι από ένα τρυφερό μήνυμα έως σοκολατάκια, καραμέλες και χρυσά αστεράκια και καρδούλες.

Υλικά:

Ένα μικρό χαρτονένιο κουτί (από κάποιο άλλο δώρο ή ακόμα και από ζαχαροπλαστείο)
Ακρυλική μπογιά και πινέλα
Γάντια/ποδιά και ένα παλιό τραπεζομάντηλο που δεν σας πειράζει να λερωθεί
Κορδέλα ή όποιο άλλο διακοσμητικό θέλει το παιδί

Εκτέλεση:

Αν το παιδί είναι πολύ μικρό, είναι προτιμότερο κάποιος ενήλικας να περάσει πρώτα όλο το κουτί με μία μονόχρωμη βάση, πάνω στην οποία θα χρωματίσει και θα σχεδιάσει το παιδί (αυτή μπορεί να είναι λευκή ή ροζ). Αφήστε τη να στεγνώσει μέχρι να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες ζωγραφιές και η διακόσμηση του κουτιού.

Στη συνέχεια δώστε στο παιδί τα χρώματα και τα διακοσμητικά και αφήστε το να το χρωματίσει, να γράψει πάνω του και να κολλήσει ό,τι επιθυμεί. Όταν τα χρώματα θα έχουν στεγνώσει «στολίστε» μαζί το κουτί με μία όμορφη κορδέλα.
Βοηθήστε το παιδί να γράψει ένα σημείωμα για να βάλει μέσα στο κουτί ή ένα ποίημα για τη μαμά του.

Ένα ημερολόγιο μόνο για εκείνη

Οι περισσότερες μαμάδες έχουν ένα σωρό υποχρεώσεις καθημερινά τις οποίες συχνά σημειώνουν σε ατζέντες και post-it. Ένα ημερολόγιο αποκλειστικά για τη μαμά, όμως, θα γινόταν σίγουρα ο καλύτερός της φίλος. Θα χρειαστεί ένα απλό μπλοκάκι με λευκά φύλλα, το οποίο το παιδί μπορεί να διακοσμήσει με τους εξής τρόπους:

-Με μία φωτογραφία δική του και της μαμάς, την οποία μπορεί να κολλήσει στο κέντρο του εξωφύλλου με έγχρωμη αυτοκόλλητη ταινία.
-Με ένα λαστιχάκι, εν είδη σελιδοδείκτη, στο οποίο μπορεί να δέσει το αρχικό γράμμα του ονόματός της, το οποίο θα φτιάξει από έγχρωμο καθαριστικό πίπας.
-Με φτερά και πούπουλα που θα κολλήσει στο εξώφυλλο, τα οποία θα βρει σε κατάστημα με είδη για χειροτεχνίες.

Μάσκα ύπνου

Ποια μαμά δεν έχει ανάγκη από λίγο παραπάνω ύπνο και χαλάρωση. Η μάσκα αυτή υπόσχεται να εξυπηρετήσει αυτόν ακριβώς τον σκοπό (το αν, τελικά, ο σκοπός θα επιτευχθεί, είναι ένα άλλο θέμα...). Η χειροτεχνία απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

Υλικά:

Ύφασμα που από τη μία πλευρά να είναι σατέν και από την άλλη δαντέλα
Υγρή κόλλα
Ελαστικό ύφασμα 40 εκατοστών για να «πιάνει» η μάσκα πίσω από το κεφάλι
Μικρό χωνί
5 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη λεβάντα
Μαύρα κρόσσια

Εκτέλεση:

Κόψτε δύο κομμάτια από το σατέν ύφασμα στο σχήμα της μάσκας, χρησιμοποιώντας ως πατρόν αυτό το σχέδιο. Κόψτε τα κρόσσια έτσι ώστε να θυμίζουν βλεφαρίδες (μήκους 5 εκ.) και κολλήστε τα στη μία εξωτερική πλευρά του σατέν υφάσματος.

Απλώστε υγρή κόλλα περιμετρικά στο εσωτερικό της μάσκας, ώστε τα δύο υφάσματα να κολλήσουν μεταξύ τους, αφήνοντας όμως ένα άνοιγμα 3 εκ. περίπου. Κολλήστε και τις δύο άκρες της ελαστικής κορδέλας στο ύψος των ματιών. Όταν θα έχει στεγνώσει η κόλλα, χρησιμοποιήστε το χωνί για να ρίξετε μέσα στο κενό (άρα μέσα στη μάσκα) τον λιναρόσπορο και τη λεβάντα και στη συνέχεια κλείστε και αυτό το άνοιγμα με την υγρή κόλλα.

Πριν δώσετε στη μαμά τη μάσκα για να την χρησιμοποιήσει, μπορείτε να την βάλετε για μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο ώστε να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα των βοτάνων.

Πρωτότυπα βάζα με λουλούδια

Ένας εξαιρετικός τρόπος να αποκτήσουν χρηστική αξία τα γυάλινα μπουκάλια και βάζα που προορίζονται για ανακύκλωση, είναι να μεταμορφωθούν σε πολύχρωμα βάζα και να γεμίσουν λουλούδια. Πώς;

Υλικά:

Πολύχρωμες κλωστές πλεξίματος
Ξυλόκολλα ή άλλη υγρή κόλλα για υφάσματα και πινέλο
Ψαλίδι
Άδεια γυάλινα μπουκάλια/δοχεία

Εκτέλεση:

Αφού καταλήξετε στα χρώματα των κλωστών που θα χρησιμοποιήσετε, απλώστε κόλλα με το πινέλο στο μισό μπουκάλι και ξεκινήστε να τυλίγετε γύρω-γύρω τις κλωστές, μία προς μία. Στο σημείο που θα κόβεται μία κλωστή θα πρέπει να ξεκινά η επόμενη.
Απλώστε κόλλα και στο υπόλοιπο μπουκάλι και συνεχίστε να τυλίγετε τις κλωστές μέχρι να το καλύψετε με αυτές όλο.
Βάλτε νερό στα μπουκάλια και γεμίστε τα όμορφα λουλούδια.

Σελιδοδείκτης μόνο για τη μαμά

Ώρα να επιστρατευτεί και ο μπαμπάς για τη συγκεκριμένη χειροτεχνία, καθώς θα χρειαστεί να πάει με το παιδί (ή τα παιδιά) σε έναν φωτογραφικό θάλαμο (ή στο φωτογραφείο) για να βγάλουν μερικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, με τις οποίες θα διακοσμηθεί ο σελιδοδείκτης. Πιο συγκεκριμένα:

Υλικά:

3-4 αστείες φωτογραφίες από φωτογραφικό θάλαμο
Μία λουρίδα από χοντρό χαρτόνι λίγο πιο φαρδιά από τη λουρίδα των φωτογραφιών
Κόλλα σε μορφή στικ
Τυπωμένο μήνυμα σε λουρίδα διαστάσεων όσο οι φωτογραφική λουρίδα
Διακορευτής
Κορδέλα

Εκτέλεση:

Αφού έχετε τα υλικά, το να φτιάξετε τον συγκεκριμένο σελιδοδείκτη είναι πολύ απλή υπόθεση. Απλά κολλάτε τις φωτογραφίες από τη μία μεριά του έγχρωμου χαρτονιού, το τυπωμένο μήνυμα από την άλλη (το μήνυμα μπορεί απλά να είναι η λέξη ΜΑΜΑ σε πολλές γλώσσες) και κάνετε μία τρύπα στο πάνω μέρος, μέσα από την οποία θα περάσετε μία ασορτί κορδελίτσα.

Αν θέλει το παιδί μπορεί ακόμα να ζωγραφίσει πάνω στον σελιδοδείκτη, να κολλήσει αυτοκόλλητα ή να γράψει κάτι. Και γιατί να μην χαρίσετε τον σελιδοδείκτη αυτόν, μαζί με ένα βιβλίο που ο μπαμπάς θα αγοράσει αποκλειστικά για τη μαμά;

v