10 τρόποι για να χαλαρώσουν όλες οι μαμάδες

10 τρόποι για να χαλαρώσουν όλες οι μαμάδες

Σχεδόν τα πάντα περνούν από το χέρι των μαμάδων, τουλάχιστον στα ελληνικά νοικοκυριά. Οι δουλειές του σπιτιού και η φροντίδα των παιδιών είναι αρμοδιότητες της γυναίκας του σπιτιού. Με όλα αυτά στο μυαλό μας ξεχνάμε ότι έχουμε ανάγκες και βάζουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα. Αν, όμως, φροντίζουμε σε καθημερινή βάση να κάνουμε έστω και κάτι που φαντάζει μικρό ή ασήμαντο, όχι μόνο θα ανανεωθούμε εμείς, αλλά θα γίνουμε η πιο ευχάριστη παρέα και για τα παιδιά μας. Εξάλλου, αν η μαμά δεν είναι καλά, τότε όλη η οικογένεια πάσχει!

1. Πάμε για καφέ;

2. Πολύ απλά περπατήστε!

Δεν χρειάζεται ούτε να ντυθείτε ούτε να βαφτείτε, αν δεν θέλετε. Αυτό που χρειάζεστε είναι ν' αλλάξετε περιβάλλον και να δείτε τις φίλες σας! Κανονίστε ακόμα και ένα γρήγορο καφέ με την κολλητή σας. Έστω και μισή ώρα μαζί της θα σας βοηθήσει. Εξάλλου, ειδικά για μας τις γυναίκες, η κουβέντα είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία.

3. Εμπρός μαρς!

Βγείτε για περπάτημα, όχι για να πάτε μέχρι το σούπερ- μάρκετ ούτε για να πάρετε το παιδί απ' τ' Αγγλικά. Μόλις βρείτε ευκαιρία, βγείτε από το σπίτι, ακόμα και αν είστε κουρασμένη, και περπατήστε έστω και δύο τετράγωνα. Όσο πιεσμένος και αν είναι ο χρόνος σας, μια απλή βόλτα θα σας βοηθήσει να «καθαρίσετε» το μυαλό και να πάρετε μια βαθιά ανάσα.

4.  Ομορφιά στο σπίτι

Οι περισσότερες μαμάδες δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου να καλλωπίζονται σε σαλόνια ομορφιάς. Αντ' αυτού, γίνετε εσείς ο αισθητικός του εαυτού σας! Φτιάξτε μια μάσκα προσώπου με φυσικά υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας και χαλαρώστε. Αν μάλιστα η κόρη σας είναι αρκετά μεγάλη, μπορεί να σας ακολουθήσει. Διαφορετικά, καλέστε μια φίλη σας ή, αν το επιθυμείτε, αφιερώστε αυτό τον χρόνο καθαρά για τον εαυτό σας.

5. Πλησιάστε τον σύντροφό σας

Κάποιες φορές η κούραση μάς καταβάλλει τόσο πολύ που ξεχνάμε ακόμα και το... σεξ! Καλώς ή κακώς, όμως, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση αλλά και από τα πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση και μας χαρίζουν ένα χαμόγελο για όλη την υπόλοιπη μέρα. Γι' αυτό, μην το υποτιμάτε! Πλησιάστε ερωτικά τον σύντροφό σας και θυμηθείτε πώς ήταν τα πρώτα βράδια της σχέσης σας.

6. Κομμωτήριο τώρα

Τα τελευταία χρόνια, οι τιμές του κομμωτηρίου έχουν πέσει κατακόρυφα και έτσι σας δίνεται η ευκαιρία να ανανεώσετε το στυλ σας με λίγα χρήματα. Η διαφορά θα φανεί τόσο στο πρόσωπο όσο και στη διάθεσή σας!

7. Κάντε ένα μπάνιο... διαρκείας

Όπως όλες οι μαμάδες, θα έχετε συνηθίσει να κάνετε μπάνιο- λούσιμο- στέγνωμα και μακιγιάζ σε χρόνο ρεκόρ. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν το απολαμβάνετε. Μια μέρα που τα παιδιά θα είναι στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, γεμίστε την μπανιέρα με νερό, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και χαλαρώστε... Αν θέλετε παρέα, μπορείτε να φωνάξετε τον άντρα σας!

Για μια φορά, μην αγχωθείτε με τις δουλειές του σπιτιού, μπορούν να περιμένουν μια μέρα.

7. Χαλαρώστε μ' ένα βιβλίο

Πάει καιρός από τότε που διαβάσατε το τελευταίο λογοτεχνικό βιβλίο που σας άρεσε. Επειδή, όμως, η ανάγνωση είναι ένα χόμπι που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας και που θα σας ταξιδέψει μακριά, προσπαθήστε να την προσθέσετε πάλι στα ενδιαφέροντά σας. Σκεφτείτε ότι, όπως τα παιδιά κοιμούνται πιο εύκολα μ' ένα βιβλίο, έτσι και εσάς, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Δεν σας προτείνουμε ένα βιβλίο για γονείς και παιδιά –εξάλλου δεν θέλουμε να σας αγχώσουμε παραπάνω. Ενδεικτικά, μπορείτε να επιλέξετε μια ρομαντική αλλά οικονομική πρόταση. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα, υπάρχει πάντα η δανειστική βιβλιοθήκη του δήμου σας.

8. Γυμναστήριο

Για τις μαμάδες που είναι πιο δραστήριες και αθλητικές, η λύση είναι μια: η γυμναστική. Το αμέσως επόμενο καλό νέο είναι ότι οι ετήσιες συνδρομές στα γυμναστήρια έχουν πέσει, επομένως, αν μπορείτε να κάνετε αυτό το δώρο στον εαυτό σας, αλλά και το σώμα σας, τολμήστε το!

Διαφορετικά, αρχίστε πιο «χαλαρά» στο δημοτικό γυμναστήριο που βρίσκεται δίπλα σας για να μην ξοδέψετε αρκετά χρήματα, και να δοκιμάσετε αν όντως μπορείτε ν' ανταπεξέλθετε στις φυσικές απαιτήσεις.

Εναλλακτικά, ακόμα και η γυμναστική στο σπίτι θα σας βοηθήσετε ν' ανανεωθείτε. Δείτε σε παλαιότερο άρθρο του mama365 πώς θα γυμνάσετε το όλο σας το σώμα στην άνεση του σπιτιού σας.

9. Κακομάθετε τον εαυτό σας με ένα μασάζ

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο άντρας σας, σας έκανε μασάζ; Ή μάλλον καλύτερα, πότε ήταν η τελευταία φορά που το απολαύσατε; Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι οι επιδόσεις των αντρών στο μασάζ δεν είναι οι καλύτερες! Αντ' αυτού, κακομάθετε τον εαυτό σας κλείνοντας ένα ραντεβού στην άνεση του σπιτιού σας με τους επαγγελματίες του είδους.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα μασάζ προσώπου, που καταπολεμά ακόμα και τις ρυτίδες ή ένα χαλαρωτικό μασάζ για όλο το σώμα! Η κάθε συνεδρία διαρκεί μία ώρα και κοστίζει τριάντα ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο τηλέφωνο 6942841828. 

Μην το σκέφτεστε δεύτερη φορά, το αξίζετε!

10. Υποκύψτε σε... αμαρτίες

Είτε αυτό σημαίνει να πάρετε ένα ατομικό τσιζκέικ από το φούρνο της γειτονιάς σας είτε να κάνετε ένα μικρό- ή και μεγάλο- δώρο στον εαυτό σας. Βρείτε κάποιες στιγμές μέσα στην εβδομάδα που δεν θα σκεφτείτε κανέναν άλλον, παρά μόνο τις δικές σας επιθυμίες. Αν σας ακούγεται εγωιστικό, σας βεβαιώνουμε ότι δεν είναι! Αντίθετα, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε ευτυχισμένη όχι μόνο εσείς, αλλά και η οικογένειά σας.

 

v