Πώς θα κάνετε το σαλόνι των ονείρων σας πραγματικότητα

Πώς θα κάνετε το σαλόνι των ονείρων σας πραγματικότητα

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών και οι τάσεις φυγής απ’ το σπίτι συνεχώς να αυξάνονται, όμως κάποιες μέρες είναι αναπόφευκτο ότι αυτό δεν θα είναι εφικτό. Γι’ αυτό, φέρτε μια διάθεση ανανέωσης με καλοκαιρινό και χαρούμενο άρωμα στο σαλόνι σας. Λίγες πινελιές, φαντασία και όρεξη για δημιουργία είναι απαραίτητα για να το μεταμορφώσετε εύκολα και γρήγορα στο σαλόνι των ονείρων σας!

Πάρτε ιδέες και δώστε του μια πιο χαρούμενη νότα για να αλλάξει και η... διαθέσή σας!

1. Κουρτίνες στο πλάι

Σίγουρα έχετε ήδη κουρτίνες, όμως με μια μικρή κίνηση μπορούν να γίνουν πιο…  μεγαλοπρεπείς. Στερεώστε ένα γάντζο στο πλάι και στη συνέχεια δέστε τις με ένα σπάγκο ή ένα κομμάτι ύφασμα. Αυτόματα, θα δώσουν άλλο στιλ στο καθιστικό σας.

Αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε αντί για το «κλασικό» κουρτινόξυλο να χρησιμοποιήσετε ένα περίεργο κλαδί ή ένα οποιοδήποτε μακρόστενο κομμάτι ξύλου.

2. Ένα μπαρ στο σαλόνι σας

Μια άδεια γωνιά του σαλονιού σας μπορεί να μετατραπεί σε ένα ατμοσφαιρικό μπαρ με παλέτες και φωτάκια χριστουγεννιάτικα!

Ή σε ένα πρωτότυπο τραπέζι που θα χρησιμεύει και ως χώρος αποθήκευσης των κρασιών.

3. Παράθυρα για τις φωτογραφίες σας

Για πιο vintage διάθεση, ένα ξύλινο παράθυρο μπορεί να γίνει το πιο πρωτότυπο φωτογραφικό άλμπουμ! Απλώς κολλάτε τις φωτογραφίες στο τζάμι και στερεώνετε το παράθυρο στον τοίχο.

4.  Καθρέφτες παντού

 

Μια συμβουλή που θυμίζει περισσότερο την… Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων! Αν ο χώρος του σαλονιού είναι μικρός, τοποθετήστε σε έναν τοίχο του μια σύνθεση από καθρέφτες στο ίδιο, έντονο χρώμα για να τον «ανοίξετε» και να του δώσετε μια πιο ονειρική διάθεση.

5. Βάλτε χρώμα στον καναπέ σας

Το χρώμα πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση και ειδικά τώρα που ο καιρός έχει ανοίξει. Αλλάξτε την όψη του καναπέ σας, φωτίζοντάς τον με ένα απαλό ροζ ή οποιαδήποτε άλλη απόχρωση σας αρέσει. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε ύφασμα- ένα κάλυμμα ή ριχτάρι θα κάνουν τη διαφορά!

6. Χρησιμοποιήστε τα έπιπλα της γιαγιάς

Μπορεί μέχρι πρότινος να υποτιμούσαμε τα παλιά έπιπλα, όμως μπορούν να σας δώσουν την ρομαντική και ονειρική διάθεση που ψάχνετε. Βγάλτε τα απ’ την αποθήκη, μεταποιήστε τα και στολίστε τα! Για μια πιο μοντέρνα πινελιά, μπορείτε για παράδειγμα να προσθέσετε ένα μαξιλάρι με έντονο χρώμα και σχέδιο σε μια vintage καρέκλα.

7. Λίγη λάμψη θα δώσει στιλ

Κρύσταλλο, χρυσό ή ασήμι μπορούν κάλλιστα να διακοσμήσουν το σαλόνι σας και να το κάνουν να… λάμψει. Ένα κρυστάλλινο κηροπήγιο ή ένα χρυσό βάζο στο τραπέζι του σαλονιού θα φωτίσουν τον χώρο.

8. Μην ξεχάσετε τα λουλούδια

Άνοιξη και καλοκαίρι χωρίς λουλούδια δεν νοούνται. Στολίστε τα σε διάφορα μέρη του σαλονιού και απολαύστε τα. Μπορείτε και πάλι να «παίξετε» με τα χρώματα ή τα σχέδια και να τα τοποθετήσετε σε ένα βάζο που θα τονίζονται οι αποχρώσεις τους ή να φτιάξετε εσείς γλάστρες από βαζάκια μαρμελάδας που θα διακοσμήσετε σε όλο το σαλόνι.

9. Κεριά για ατμόσφαιρα

Τα κεριά θα δώσουν μια πιο ρομαντική νότα στον χώρο όταν θέλετε απλώς να απολαύσετε μια ήσυχη βραδιά με τον σύντροφό σας. Απλώς τοποθετήστε μερικά ψηλά κεριά σε ένα γυάλινο κάλυμμα. Συμβουλή μας να τα αφήσετε να λιώσουν… ελεύθερα για ακόμα περισσότερο στιλ.

Εναλλακτικά, τοποθετήστε ρεσό σε γυάλινα βάζα που θα «ντύσετε» με πλεκτές δημιουργίες σας.

10. Ξύλινη σκάλα για ραφιέρα

Αν έχετε μια παλιά ξύλινη σκάλα που «κάθεται» στην αποθήκη σας, βάζοντας λίγα γυάλινα ράφια την μετατρέπετε αμέσως σε μια πρωτότυπη ραφιέρα που ξεφεύγει απ’ τον συνηθισμένο κομό.

11. Φτιάξτε ονειρεμένα… κάδρα!

Οι πίνακες, όπως και κάθε έργο τέχνης, μπορούν εύκολα να ξεφύγουν απ’ το μπάτζετ μας. Γι’ αυτό, αναλάβετε δράση και δημιουργήστε μόνοι σας τα πιο όμορφα κάδρα! Σε ένα καμβά, τοποθετήστε φύλλα και περάστε από πάνω με χρωματιστό σπρέι. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό!

Εναλλακτικά, αντί για κάδρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμα πιάτα που θα στερεώσετε με γαντζάκια στον τοίχο.

12. Βάλτε ένα αυτοκόλλητο τοίχου

Ίσως πρόκειται για την απλή ιδέα που θα διακοσμήσει το σαλόνι σας. Επιλέξτε το σχέδιο που θέλετε και κολλήστε το σε μια μεριά του τοίχου. Μπορείτε να το ταιριάξετε με τα υπόλοιπα έπιπλα και να το τοποθετήσετε σαν συνέχειά τους. Μια από τις πιο οικονομικές και πιο στιλάτες λύσεις για να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας στο λεπτό.

13. Παίξτε με τις αντιθέσεις

Επιλέγοντας έντονες αντιθέσεις, θα μεταμορφώσετε αμέσως τον χώρο του σαλονιού. Μην φοβηθείτε τα «χτυπητά» χρώματα είτε στο ταβάνι είτε στα έπιπλα και αλλά ούτε και τα έντονα σχέδια σε πίνακες, μαξιλάρια και άλλα αξεσουάρ. Απλώς φροντίστε να «δέσουν» αρμονικά.

14.  Άρωμα θάλασσας... στο σαλόνι σας

Μαζέψτε λίγα κοχύλια από την παραλία που θα κάνετε τις πρώτες σας βουτιές και τοποθετήστε τα σε ένα γυάλινο μακρόστενο βάζο στο τραπεζάκι του σαλονιού. Με το τίποτα, θα φέρετε την παραλία μέσα στο σπίτι σας.

15. Φτιάξτε πρωτότυπα βάζα

Σε μια παλιά λάμπα, τοποθετήστε λουλούδια και δέστε τα με σπάγκο σε όποιο σημείο του σαλονιού θέλετε. Μια καλή ιδέα είναι να τα τοποθετήσετε μπροστά σε από ένα παράθυρο για να τα «βλέπει» και ο ήλιος. 

16. Αυτοσχέδια κεριά

Μια πρόταση για τους λάτρεις του... vintage και μια ευκαιρία να αξιοποιήσετε το σερβίτσιο της γιαγιάς σας με τον πιο όμορφο τρόπο. Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

v