10 παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε με τα πιο απλά υλικά!

10 παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε με τα πιο απλά υλικά!

Παιχνίδια για ένα παιδί δεν είναι μόνο εκείνα που αγοράζουμε απ’ το παιχνιδάδικο, αλλά και οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρόπο δημιουργικό που αφήνει τη φαντασία να γεμίσει τα κενά. Με τη βοήθεια των γονιών, βέβαια, ένα σωρό απλά αντικείμενα μπορούν να συνδυαστούν έξυπνα και γίνουν ακόμη πιο διασκεδαστικά για τα μπομπιράκια που δε χορταίνουν παιχνίδι...

Μικροί ψαράδες με τσόχα και μαγνήτη

Πάρτε τσόχα σε διάφορα χρώματα, κόψτε πολλά μικρά και μεγάλα ψαράκια και περάστε στο καθένα από έναν μεταλλικό συνδετήρα. Ύστερα πάρτε καλάμια, περάστε τους σχοινί που, στην άκρη του, έχει δεμένο ένα μαγνητάκι κι αρχίστε τους διαγωνισμούς ψαρέματος.

Τρίλιζα από πλαστικά καπάκια

Βρείτε 10 πλαστικά καπάκια ίδιου μεγέθους, 5 σε ένα χρώμα και 5 σε κάποιο άλλο, σχεδιάστε έναν πίνακα με 9 κυψέλες σ’ ένα κομμάτι χαρτόνι κι αρχίστε τις παρτίδες.

Βωλοτσουλήθρα με χάρτινα ρολά

Μαζέψτε τα άδεια ρολά από χαρτί κουζίνας και υγείας, πάρτε ένα ψαλίδι και μια χαρτοταινία, φτιάξτε μια περίτεχνη τσουλήθρα επάνω στον τοίχο σας κι απολαύστε τους γυάλινους βώλους σας να πέφτουν από ψηλά.

Αυτοσχέδιο «καπέλο» δεινόσαυρου

Αν ο γιος σας περνάει την κλασική αγορίστικα φάση με τους δεινόσαυρους, μπορείτε να τον κάνετε τρισευτυχισμένο μ' αυτό το απλό στην κατασκευή καπέλο από πράσινο χαρτόνι. 

Δείτε εδώ αναλυτικά πώς θα το φτιάξετε.

Βαρκούλες από φελλό και χαρτί

Με φελλούς, χρωματιστό χαρτί και ξύλινα σουβλάκια, αυτοσχεδιάστε και φτιάξτε λιλιπούτειους στόλους από σχεδίες και βαρκούλες για να κάνετε το μπάνιο στη μπανιέρα ακόμη πιο διασκεδαστικό.

Αεροπλάνα από μανταλάκια

Πάρτε ξύλινα μανταλάκια και ξυλάκια παγωτού, κόλλα και μπογιές και φτιάξτε ένα ολόκληρο σμήνος από αεροπλανάκια για να γεμίσετε τους… αιθέρες του σπιτιού σας.

Πλυντήριο από μια παλιά κούτα

Ζωγραφίστε σε μια παλιά κούτα κουμπιά και θήκες, ανοίξτε μια μεγάλη τρύπα στην μπροστινή της όψη και γεμίστε τη με παλιά πανάκια, φτιάχοντας έτσι ένα μίνι πλυντήριο!

Τσουλήθρα από ένα (πολύ) μεγάλο κουτί (για μεγάλα παιδάκια μόνο!)

Βρείτε ένα κουτί ψυγείου, ανοίξτε το τελείως στη μεγάλη του διάσταση, απλώστε το στις σκάλες, κολλήστε το στο πλατύσκαλο και τον τοίχο με μια γερή ταινία, γεμίστε τη βάση με μαξιλάρια κι αρχίστε τα τσουλίσματα.

Κιθάρα από κουτί παπουτσιών

Με ένα κουτί παπουτσιών, μερικά χρωματιστά λαστιχάκια και λίγη φαντασία, φτιάξτε του μικρού σας την πρώτη κιθάρα της ζωής του και περιμένετε να δείτε αν αξίζει να τον γράψετε του χρόνου στο ωδείο.

Νερόστρωμα από πλαστικό κάλυμμα

Πάρτε ένα χοντρό, διαφανές πλαστικό κάλυμμα στο διπλάσιο μέγεθος από αυτό που θέλετε για το νερόστρωμά σας. Διπλώστε το στα 2 και με την κάλυψη μιας λαδόκολλας, σιδερώστε τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. Κάντε μία τρύπα στη μία γωνία, περάστε το λάστιχο και κλείστε γύρω γύρω με ταινία υδραυλικού. Ανοίξτε το νερό να γεμίσει το στρώμα κι ετοιμαστείτε για καλοκαιρινά κυλίσματα.

v