Τα 5 καλύτερα οικογενειακά camping για να πάτε με τα παιδιά!

Τα 5 καλύτερα οικογενειακά camping για να πάτε με τα παιδιά!

Το κάμπινγκ είναι μία απ’ τις πιο διαδεδομένες μορφές διακοπών στη χώρα μας και όλοι έχουμε μερικές καλές αναμνήσεις από τις πρώτες, χαμηλού μπάτζετ καλοκαιρινές εξορμήσεις με την οικογένεια δίπλα στη φύση ή απ’ τις χύμα διακοπές μας με τους φίλους στα νεανικά και φοιτητικά χρόνια. Αν, λοιπόν, θέλετε να ζήσετε ανάλογες στιγμές τώρα που έχετε οικογένεια και οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει, ορίστε μερικά οικογενειακά camping, με πλούσιες παροχές και άριστη οργάνωση για χαλάρωση δίπλα στο κύμα με μίνιμουμ ταλαιπωρία…

Club Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια

(Φωτογραφία: www.triporganizer.gr)

Δίπλα στην υπέροχη, «μεγάλου μήκους» παραλία της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια, βρίσκεται το Club Αγία Άννα, το απόλυτο οικογενειακό camping! Εβδομήντα στρέμματα γεμάτα με πεύκα, διαμορφωμένα έτσι, ώστε να περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις που κάνουν τις διακοπές με τα παιδιά πραγματικά χαλαρωτικές. Αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδότοποι για όλες τις ηλικίες (καθώς και αντίστοιχα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα), πισίνες, γιγαντοοθόνες, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα με απαραίτητα είδη και σουβενίρ πλαισιώνουν τις πλούσιες υπηρεσίες διαμονής σε οποιοδήποτε κατάλυμα και αν επιλέξετε: σκηνή, τροχόσπιτο, μπανγκαλόου, cabana ή το εξωτικό yurt (κυλινδρική τέντα με άνοιγμα στην οροφή για θέα στ’ άστρα).

Αρμενιστής, Σιθωνία Χαλκιδικής

Σε μια από τις ομορφότερες, εξωτικότερες παραλίες της Χαλκιδικής (και δεν είναι λίγες), στον Αρμενιστή, βρίσκει κανείς το ομώνυμο camping, ένα από τα διασημότερα της Ελλάδας με φανατικούς φίλους, όχι μόνο στο νεαρό κοινό (με τα μοναδικά youth hostel καταλύματα), αλλά και στους οικογενειάρχες που επιστρέφουν εδώ και χρόνια. Στον Αρμενιστή, εκτός απ’ τον παιδότοπο και τον θερινό κινηματογράφο που προβάλλει παιδικές ταινίες, «τρέχουν» διαρκώς προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, μουσικά φεστιβάλ, αθλητικές δραστηριότητες και μίνι-τουρνουά που δεν αφήνουν κανέναν χωρίς τη χαρά της συμμετοχής. Στα διαχρονικά συν του camping είναι το ατμοσφαιρικό μπαρ και το ποιοτικότατο εστιατόριο.

Σίμος, Ελαφόνησος

Στον εξωτικό παράδεισο της Ελαφόνησου, στη νοτιοανατολική άκρη της Πελοποννήσου, βρίσκεται το camping της παραλίας του Σίμου, ένας must προορισμός για κάθε λάτρη των κατασκηνωτικών διακοπών, ειδικά αν αυτές είναι με τα παιδιά. Ο λόγος, η μοναδικής ομορφιάς παραλία με τα ρηχά και ζεστά νερά, αλλά και οι υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις που εξασφαλίζουν όλες τις βασικές ανέσεις σε κάθε κατασκηνωτή που θα επιλέξει το Σίμο για τη θερινή του χαλάρωση. Τι κι αν είστε 4 χιλιόμετρα απ’ το λιμάνι με μια λωρίδα θάλασσας να σας χωρίζει απ’ την Πελοπόννησο; Στο camping θα βρείτε μία απ’ τις τοπ θάλασσες στην Ελλάδα, εστιατόριο, καφέ-μπαρ, μίνι-μάρκετ, αθλητικές εγκαταστάσεις, γιγαντοοθόνη και βίντεο-παιχνίδια για να γεμίσετε τις μέρες σας, οικογενειακά, χωρίς να κάνετε ρούπι!

Ερωδιός, Γιάλοβα

Δίπλα στον οικισμό και τον προστατευμένο υδροβιότοπο της Γιάλοβας, στον όρμο του Ναυαρίνου στην Πύλο, βρίσκεται το camping Ερωδιός, ένα από τα ομορφότερα, πιο ήσυχα και πιο καλοδιατηρημένα της Ελλάδας. Στον Ερωδιό, δίπλα σε μια υπέροχη παραλία με ξαπλώστρες ελεύθερης πρόσβασης, διατίθενται σκιερές θέσεις για σκηνές ή τροχόσπιτα, δικά σας ή νοικιασμένα, καθώς και περιποιημένα bungalows για όσους προτιμούν τον «σπιτικό» ύπνο. Το camping βρίσκεται στο τέλειο σημείο για οικογενειακές εξορμήσεις στις γύρω περιοχές και, μεταξύ άλλων, διαθέτει εστιατόριο, καφέ-μπαρ, μίνι-μάρκετ, παιδική χαρά, γήπεδο 5x5 και κοινόχρηστες κουζίνες, τραπεζαρίες και πλυντήρια, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες μιας μακροχρόνιας και χαλαρωτικής διαμονής.

Φοίνικες, Φοινικούντα

Στη Νοτιοδυτική άκρη της Πελοπονήσου, δίπλα στο γραφικό χωριουδάκι της Φοινικούντας και μπροστά στη μαγευτική ομώνυμη παραλία, βρίσκει κανείς έναν απ’ τους ωραιότερους χώρους της περιοχής για να κατασκηνώσει με την οικογένειά του ή να εγκατασταθεί σε ένα απ’ τα υπέροχα bungalows. Στις παροχές, πέρα από το πολύ καλό εστιατόριο, το καφέ-μπαρ, το μίνι-μάρκετ και τον παιδότοπο, συναντούμε και μια δανειστική βιβλιοθήκη, ιδανική για τους λάτρεις της λογοτεχνίας που χαλαρώνουν καλύτερα με ένα καλό βιβλίο. Στα συν της τοποθεσίας, που δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθείτε ένα σωρό ενδιαφέροντα μέρη και να πάρετε μια χορταστική γεύση απ’ τις ατελείωτες ομορφιές της Πελοποννήσου.

 

v