10 εντυπωσιακές χειροτεχνίες για το δωμάτιο του παιδιού

10 εντυπωσιακές χειροτεχνίες για το δωμάτιο του παιδιού

Η διακόσμηση του σπιτιού ενίοτε συμβαδίζει με την εποχή. Για να μην αφήσετε «στην απ' ξεω» το παιδικό δωμάτιο, μπορείτε να φέρετε το καλοκαίρι στον προσωπικό χώρο του παιδιού με δέκα εύκολες καλοκαιρινές κατασκευές, οι οποίες μάλιστα χρησιμεύουν και ως παιχνίδια. Μαζέψτε τα υλικά, φωνάξτε το παιδί και φτιάξτε μαζί για να δώσετε στο δωμάτιό του.. αέρα καλοκαιριού.

1. Βεντάλιες από φρούτα

Θα χρειαστείτε ξυλάκια χειροτεχνίας, ένα διπλόκαρφο, τη βοήθεια του μπαμπά για να τρυπήσει το ξυλάκι και τη... φρουτένια ζωγραφιά του παιδιού. Μπορείτε να κάνετε μια σύνθεση από βεντάλιες από διαφορετικά φρούτα και να τιε κρεμάσετε στις κουρτίνες του δωματίου. 

2. Γλαστρούλα-καρπούζι

Μια κεραμική γλάστρα, 2 πινέλα και ακριλικές μπογιές (απ' αυτές που χρησμοποιεί το παιδί στον παιδικό σταθμό) σε πράσινο, ροζ και μαύρο είναι ό,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτές τις χαρούμενες γλαστρούλες. Αφού τελειώσετε, μπορείτε είτε να φυτέψετε με το παιδί το αγαπημένο του λουλούδι και να τις βάλετε στο μπαλκονάκι του ή, για μεγαλύτερη πρακτικότητα, να τις χρησιμοποιεί ως μολυβοθήκες ή κουτιά για τα μικρά παιχνίδια του. 

3. Μια τσούχτρα στο παιδικό δωμάτιο!

 Οι τσούχτρες είναι ένα απ' τα πιο δυσάρεστα σημεία των διακοπών. Ωστόσο, μπορείτε να τις «εξαγνίσετε» φτιάχνοντας μια πιο χαριτωμένη έκδοσή τους. Πάρτε χάρτινα πιάτα, σύρμα πίπας και ό,τι άλλο έχει περισσέψει από τις προηγούμενες χειροτεχνίες του παιδιού και δημιουργήστε τις πιο φιλικές τσούχτρες που θα αιωρούνται από το ταβάνι του δωματίου. 

Εναλλακτικά, κόψτε μια διάφανη πλαστική σακούλα, δέστε τη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και γεμίστε την τρύπα που δημιουργείται με νερό. Έπειτα, τοποθετήστε τη μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό και ρίξτε 2 σταγόνες από μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής για εφέ... θάλασσας!

 4. Ψαράκια στον τοίχο

Πλαστικά πιάτα που γίνονται... ψαράκια θα διακοσμήσουν τον τοίχο του παιδικού δωματίου, δημιοργώντας μια γωνιά του "ωκεανού". Κολλήστε τα μς μπλου τακ για να φαίνεται ότι κολυμπάνε και να μην αφήσουν σημάδια στον τοίχο. Για την θάλασσα, μπορείτε να προσθέσετε λωρίδες από γκοφρέ χαρτόνι σε μπλε χρώμα.

5. Ανεμόμυλοι

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς να φτιάξετε παρέα με το πιτσιρίκι εντυπωσιακούς... ανεμόμυλους και πιάστε δουλειά!Εκτός απ' το δωμάτιο, μπορείτε να προσθέσετε κάποιους απ' αυτούς στις γλάστρες του μπαλκονιού για "παιχνιδιάρικο" στιλ στα λουλούδια σας. 

6. Κάδρα εμπενυσμένα από την παραλία

Αφήστε το αποτύπωμά σας σε έναν έτοιμο καμβά κια μετατρέψτε τον σε ένα κανονικό έργο τέχνης! Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και η διαδικασία πανεύκολη.

 7. Ή ο ήλιος στο δωμάτιό του!

Επιστρατεύστε μανταλάκια, χάρτινα πιάτα και... τις σερπαντίνες που περίσσεψαν απ' τις Απόκριες για να φέρετε τον ήλιο στο παιδικό δωμάτιο. 

8. Οι πιο όμορφες πεταλούδες

Εκτός από την κάμπια και τα μανταλάκια μετατρέπονται σε... πεταλούδες! Αφού τις φτιάξετε (σε διαφορετικά χρώματα κια σχέδια για ποικιλία), "πιάστε" τις στις κουρτίνες ή σε οποιαδήποτε άλλη μαλακή επιφάνεια για να φαίνεται ότι αιωρούνται.

9. Ένα διαφορετικό ενυδρείο

Τα χάρτινα κουτιά για τα παπούτσια μπορούν να μετατραπούν σε... κανονικά ενυδρεία!Βάλτε φαντασία και πολύ μπλε χρώμα και φέρτε ολόκληρο τον ωκεανό μέσα σ' ένα κουτί.

10. Καραβάκια που επιπλέουν

Σε μια λεκάνη βάλτε νερό, κολλήστε δύο φελλούς από μπουκάλια κρασιού, φτιάξτε τα πανιά τους και αφήστε τα καραβάκια να κάνουν τις βόλτες τους.  

 

v